Reklama

Reklama

Bestie

  • USA The Beast (viac)

VOD (1)

Obsahy(1)

Rota Ruských T-55 zrovná afgánsku dedinu zo zemou, práve keď sú všetci mudžahídski bojovníci mimo dediny a rusi nemajú v ceste väčší odpor. Po príchode bojovníkov do dediny na čele s predstaviteľom Sandokana (Kabir Bedi) sa rozhodnú tanky prenasledovať. Pre ich veľké potešenie posledný z tankov, tank veliteľa roty odbočí nesprávnym smerom. Mudžahídi posilnený vierou v zničenie tanku ruským RPG sú mu neustále v pätách. (andykovac)

(viac)

Recenzie (89)

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Nasrat Sandokanovu rodinu mudžahedínů, to nechceš. To je prostě ašipka. A ani nemusí být poblíž Trautmanův John, aby vyzkoušel, jestli posádka sovětského tanku zvládne nastartovat, když je výfuk ucpán jejich střevy.. Pancéřová bestie a její útroby se z lovce stávají lovnou zvěří a i když tu a tam prosakují nějaké náznaky psychologie postav, je to především čistokrevný akční film, kterému přidanou hodnotu dodává „astrální“ hudební doprovod Marka Ishama. Otázkou nezůstává, kdo přežije, ale proč. Protože z amerických Rusů vypadá nejvíc jako Američan? Kdepak. Přežil, protože mu to politicky myslelo, vy šmejdi..! P.S.: Není bez zajímavosti, že vojenským poradcem při natáčení byl ostřílený Dale Dye a v rámci chlastačky s izraelskými armádními důstojníky na hotelu v Tel Avivu získal i největší castingovou hvězdu. T-55 ukořistěný v arabsko-izraelských válkách.. ()

NinonL 

všetky recenzie používateľa

Ruský tank vydrží všechno. I když má rozbitou vysílačku, prázdnou nádrž, zásobníky a z chladící kapaliny si posádka udělala samohonku, jede vítězně vpřed :-) Film se mi docela líbil, ideologicky moc podbarvený nebyl. Slušní lidé i svině na obou stranách barikády. Je smutné, že poté, co Sověti z Afghánistánu konečně odtáhli, vystřídali je Američané. Tragédie civilistů tedy pokračují. ()

Reklama

Kimon 

všetky recenzie používateľa

Otřesná výpověď jedné z mnoha válečných dramat nesmyslné války. "Válka je vůl" volá do světa hudební skupina Synkopy 61, a má jistě pravdu. Opravdu drsný film znázorňující zvěrstva války, při kterém vám v jistém okamžiku (vlastním tělem bránil průjezd tanku) ztuhne krev v žilách. Jasný důkaz, že kvalitní film s jistým poselstvím, pro lidi celého světa se dá natočit i bez megalomanských finančních rozpočtů, pouze s inteligentní hlavou a několika průměrnými herci a jedním tankem. "Napsal si někdo, na starej kůl, prostinkej nápis, válka je vůl. Před kůlem stojím, čepici smekám, v očích mám slzy a pak si klekám. Modlím se za ty, kteří ten kůl, nevidí a nečtou, že válka je vůl." .... tolik Synkopy 61. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Jo, jo, to byly časy, kdy byli Talibanci ještě kamarádi a pomáhali vypuditl zlého Rusáka. No a stačilo pár let a všechno bylo jinak. Film, který se snaží tvářit neotřele, a svým způsobem neotřelý je, ale v zásadě je strašně hloupý. Nejvíc mi to připomínalo scénku z mnoha filmů, kdy osoba prchá po silnici pronásledovaná autem a ačkoliv má mraky času uhnout do hustého lesa, který se podél silnic rozprostírá, nechá se se zoufalým výkřikem přejet. Podobně tupě se chovali ruští vojáci, kteří zde, až na jednoho, byli vylíčeni jako nemyslící a krutá hovada. Ta tendenčnost z toho prostě čišela a nedala se přehlédnout ani s přivřenýma očima. Netvrdím, že některé střílecí scénky neměly něco do sebe a třeba úvodní nájezd na vesnici dokázal i nadchnout. Ale po něm začala vesměs nudná road-desert movie s občasnými záblesky akce a moralizujícím poselstvím. Po pravdě řečeno příliš nechápu to vysoké hodnocení. 30% ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Film je najzaujímavejší predovšetkým tým, že si berie na mušku vojnu v Afganistane z pohľadu sovietskych vojakov i Mudžahedínov. Napriek tomu, že Sovieti sú so svojimi ničivými tankami oné beštie, divák drukuje aj im. Z hercov upútal George Dzundza v roli svojského veliteľa sovietskej posádky. Vo vedľajšej roli je možné vidieť aj "Sandokana" Bediho. Akcia v kamenistej púšti je fajn a aj tempo je slušivé, aj keď kratšia stopáž by nebola odveci. Rečové bariéry medzi Afgáncami a Sovietmi sú až príliš jednoducho zbortené, ale veta "Ty - RPG - kabum - tank" je bombová. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (7)

  • Natáčanie prebiehalo výhradne v Izraeli, a to počas apríla 1987. (Real Tom Hardy)
  • Slová, ktoré vyslovujú povstalci, Badal a Nanawatai znamenajú pomsta a zľutovanie. (beso74)
  • Počas natáčania boli použité skutočné tanky T-55. Helikoptéra Mi-8 už ale napríklad skutočná nebola, namiesto nej sa použila Aérospatiale SA 321 Super Frelon. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama