Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po stáročia sa v arabskej púšti odohrávali najväčšie vytrvalostné dostihy všetkých čias, tritisíc míľ dlhý boj o život, nazývaný Oceán ohňa. Preteku naprieč rozpálenou púšťou Arabského polostrova, kde už len samo prežitie sa dá chápať ako víťazstvo, sa zúčastňovali len najušľachtilejšie arabské kone, vlastnené šejkami a kráľovskými rodinami. V roku 1890 sa na pozvania šejka Al Rijáda (Omar Sharif) na štart postavil bývalý príslušník kavalérie, dobrodruh s indiánskou krvou, Frank T. Hopkins (Viggo Mortensen) so svojím verným mustangom Hidalgom. Hopkins a jeho mustang si majú zmerať sily s najlepšími beduínskymi jazdcami a pokúsiť sa o nemožné. Frank je súčasne prvým cudzincom v histórii tohto tradičného turnaja, v ktorom môže dokázať kvalitu svojho koňa i svoje jazdecké schopnosti. Miestni arabskí jazdci však nechcú pripustiť, aby preteky najveľkolepejších čistokrvných arabských koní poškvrnila účasť indiánskeho koňa bez akéhokoľvek rodokmeňa. Oceán ohňa sa tak pre Franka nestáva len vecou cti, slávy a peňazí, ale aj zúrivým súbojom o prežitie. Vyčerpávajúca trasa, nástrahy protivníkov i prírody a únos šejkovej dcéry Džazíry (Zuleikha Robinsonová) preteky mimoriadne skomplikujú, ale Frankova vôľa a ochota na spoluprácu prekonávajú fanatizmus a pomáhajú mu na ceste k možnému víťazstvu... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (275)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý námet, vytrhajúci sa spomedzi klasických westernov, no absolútne nevyužíva svoj potenciál! Príjemne sa to rozbieha k sľubnému filmíku, no príde stredná časť, keď v závode dojde k romantickej zápletke, ktorá sa však filmu vôbec nehodí. Vo filme sa navyše objavia niektoré scény s pokusom o vtip, čo vôbec nevyznieva dobre. Avšak je tu príjemný záver, ktorý film celkovo príjemne zavŕši. 65%. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Príjemný ľahký takmerwestern, ktorý chce len jediné - pobaviť. O koňa akosi nejde (prvý krát chápem zmenu slovenského distribučného názvu). Vzťah Hidalga k svojmu pánovi je nehorázne americký, bez štipky romantiky - presne ako v Lucky Lukovi (zabudnite na Hatatitlu :)). Krásne exteriéry, pár vynikajúcich akčných scén a skvelý Viggo ako drsný kovboj. Keďže sa film netvári príliš vážne, bavil som sa a keby nebolo toho STUPÍDNEHO finále, dal by som asi aj 4*. Príjemá spomienka na časy, keď "krása" filmu, bola rovnako dôležitá ako tržby... ()

Reklama

OG_Swifty 

všetky recenzie používateľa

Disneyovka jak vysita - dojemny, presto misty prilis kycovity pribeh, kvalitni vyprava a ozvuceni a rovnez dobre herecke obsazeni. Objektivne vzato je film priblizne na 3* - herecky um a prijemny (naprosto smysleny) pribeh o kovbojovi, kterej vyhraje na indianskym koni zavod nekde v pousti v tramtarii na Arabskym poloostrove a jeste k tomu zachrani dceru sejka, kterej si mezitim ve stanu cte laciny romany o divokym zapade, to uz je pomerne silny kafe. Ja tu ctvrtou hvezdu prihodim, protoze me film i pres svoji delku zaujal a udrzel si moji pozornost, Viggo Mortensen a Omar Sharif spolu s konikem tahnou cely film, a taky proto, ze mam kone celkem rad. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack James Newton Howard: 1. Main Title ,2. Don't Waste Our Money ,3. Arriving In The Desert ,4. Morning Of The Race ,5. The Race Begins ,6. The Second Half ,7. Sandstorm ,8. Frank Pushes On ,9. Katib ,10. Montage ,11. The Trap ,12. The Last Push ,13. The Final Three ,14. Let 'Er Buck, ()

Nancy 

všetky recenzie používateľa

Film by to byl dobrý, kdyby se nemuselo pořád jen koukat na poušť, kde heká a vzdychá hlavní hrdina. Vigga mám ráda, ale tenhle film (nebo spíš ta jeho role) se mi fakt nelíbil. Byl zde takový až moc namyšlený a chvílema až trapný. Film hraničí s nudou, kdyby se to dostalo do rukou mě, hned by to bylo asi 30 minut dlouhý. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (11)

  • Herec Viggo Mortensen, který mluví plynule španělsky, namluvil svou vlastní postavu (Frank Hopkins) ve španělském dabingu filmu. (Shr1nK)
  • Podľa skutočných udalostí druhy kôň v poradí došiel do cieľa za Hidalgom až o 33 hodín neskôr. (YoZo8)
  • Při cvalu do cíle má Hidalgo pod pravou nozdru od krve. V dalším střihu je však nozdra v pořádku, načež je nozdra opět zakrvácená. (Terva)

Súvisiace novinky

Superhrdinové se šikují

Superhrdinové se šikují

13.11.2008

Captain America, Wonder Woman a Black Panther na vás útočí v dnešní novince. Marvel Studios už našli režiséra pro First Avenger: Captain America. Svalnatý patriot v kostýmu z pruhů a hvězd by měl… (viac)

Problémové filmy

Problémové filmy

10.02.2008

Dva snímky se v posledních týdnech dostaly do vážnějších potíží, ale podařilo se je včas zachránit před tzv. development hell (peklem nikdy nezrealizovaných projektů). Mark Waters, od něhož brzy… (viac)

Kolty versus dekolty

Kolty versus dekolty

18.08.2007

Viggo Mortensen už v Oceánu ohně a Kapitánovi Alatristem dokázal, že s kloboukem na hlavě vypadá ještě lépe než v kápi elfského pláště. A když mu navíc u boku proklatě nízko visí kolt, je to ještě… (viac)

Reklama

Reklama