Reklama

Reklama

Lovci myšlienok

  • Česko Lovci myšlenek (viac)
Trailer

Hrdinové tohoto filmu jsou členové FBI, kteří mají za úkol stát se odborníky na sériové vrahy, tzn. přijít na motiv, pochopit jejich myšlení a na tomto základě, vraha chytit a usvědčit. Tým sedmi mladých lidí je proto poslán na opuštěný ostrov, kde mají pod dozorem arogantního a sobeckého profesionála podstoupit závěrečný test. Jejich úkolem je vyřešit fiktivní případ sériového vraha. Horor nastává v okamžiku, kdy se na scéně objevuje vrah opravdový a postupně likviduje členy skupiny. Na každého z nich používá jiný druh děsivé pasti. Jak přibývá mrtvých a zároveň i stop, začíná být jasné, že vrahem je někdo z týmu a ne neznámá osoba. Podaří se dosud žijícím přátelům včas odhalit, kdo z nich má na svědomí mrtvé kamarády? (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (291)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Mám tento film dosť rád, je tu viac než slušné obsadenie a hrá tu tak maximálne 10 hercov, ale sú tu brutálne vraždy, niekedy je to až moc zložitý, napínavý a prekvapivý film. Hlavná zápletka nie je inak zložitá, ale samotný dej, teda tá zaujímavejšia časť sa rozbieha pomerne rýchlo a tak tam nie je veľký priestor pre nudu. Známe herecké obsadenie, niektoré postavy sú sympatické iné zase o niečo menej, ostatne, tak už to proste býva. Trochu ma mrzela krátka účasť Vala Kilmera. Hudba je priemerná, žiadna hudobná pecka. Do poslednej chvíle som nevedel kto je vrah a stavil by som sa, že by ste na to tak skoro neprišli ani vy. ()

novoten 

všetky recenzie používateľa

Z na dlouhé roky posledního výraznějšího filmu Rennyho Harlina se vyklubala adrenalinem nabitá akčně-vražedná jízda, které ale podráží nohy rozkývaná pointa. Překvapivě chytrá krimi jízda by si vzhledem k několika výborným scénám typu přestřelky ve vodě a svěžímu vizuálu zasloužila lepší gradaci, takhle zůstanou finální dojmy zbytečně dole. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $27miliónovTržby USA $4,480,744Tržby Celosvetovo $21,148,829║ Námetom dosť zaujímavý projekt, len škoda že neprišla aj väčšia snaha sa s tým viac pohrať aby to nevyznelo len tak tuctovo, a niekedy je aj problém v tom ako pôsobia postavy v skľučujúcich momentoch. Film ma jednoznačne dobrý rozneh len časom akoby mu dochádzal dych. /50%/ ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Mám rád filmy, kde je skupinka ľudí niekde zavretá bez možnosti úniku, pričom na nich niečo robí bu-bu-bu a postupne ich likviduje. Myslím, že to tak mám už od čias Votrelca. Lovci myšlienok si zakladajú predovšetkým na efektných vraždách, za ktorých vymyslenie a uskutočnenie by sa nemusela hanbiť ani Smrť zo série Nezvratný osud. Scenár síce nebol žiadne terno a pästná chlapská bitka pri konci bola po hereckej stránke skôr na smiech, ale aspoň som sa nenudil. Masky a vizualizácia vrážd však mohli byť lepšie. 65/100 ()

TheDon 

všetky recenzie používateľa

Obsazení docela hvězdný, Slater, Kilmer a můj oblíbenej LL Cool J. Jako thriller to fungovalo velice málo, ale jako podařená kriminálka docela solidně. Dobrá zápletka, dobrej casting, velice zajímavý smrti (kupodivu i nějakej ten gore) a takovej zlehka předvídatelnej konec. Na to že je to deset let starej film, tak některý dnešní rádoby thrillery si k tomu ani nečuchnou. Slabší čtyři. ()

Galéria (71)

Zaujímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy Sára (Kathryn Morris) a všichni ostatní usínají po kávě, Sára (Kathryn Morris) padá na zem a drží v ruce zbraň. Hned v dalším záběru jí však v ruce nemá. V záběru z výšky ji poté opět drží v ruce. (Ole92)

Reklama

Reklama