Reklama

Reklama

Cliffhanger

  • USA Cliffhanger (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavným hrdinom príbehu je horský vodca Gabe Walker (Sylvester Stallone), ktorý sa po tragickej nehode, keď napriek jeho pokusu o záchranu zahynula priateľka kolegu Hala Tuckera (Michael Rooker), rozhodne zanechať prácu v Horskej službe. Po takmer roku od tragickej udalosti sa vracia do hôr, aby prehovoril k odchodu aj svoju priateľku a milenku Jessie Deighanovú (Janine Turnerová). V tom čase sa však vysoko nad horskými štítmi odohráva dráma. Skupina teroristov sa zmocní lietadla prevážajúceho bankovky v hodnote sto miliónov dolárov. Po zúfalom zásahu ťažko raneného agenta FBI však musia zločinci v horách núdzovo pristáť a špeciálne kufre s peniazmi sa roztrúsia po nedostupných vrcholkoch Rocky Mountains. Zločinecký boss Eric Qualen (John Lithgow) sa rozhodne "zapojiť" horskú službu fingovanou správou, že sú zablúdení turisti a žiadajú pomoc. Spoločne s Halom vyráža na pomoc aj Gabe, ktorého sa Jessie podarilo presvedčiť, aby sa vydal priateľovi na pomoc. Teroristi oboch horolezcov zajmú a donútia hľadať stratené kufre. Tí však nepatria k tým, ktorí sa dajú zastrašiť. Gabe využije situáciu, teroristom unikne a rozhodne sa bezcitným zločincom postaviť, hoci môže proti dobre vyzbrojenej a zohranej bande využiť iba svoju odvahu, húževnatosť a mnohoročnú skúsenosť horského vodcu. Začína sa nebezpečná hra na mačku a myš. (TV Markíza)

(viac)

Videá (4)

Trailer

Recenzie (560)

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

Jeden z nejlepších Stalloneho filmů, na který není od věci, pořádně se obléct. Cliffhanger, to je velká jízda po ledových horách, s kufry, jenž obsahují sto milionů dolarů. A o ně půjde. Snímek poutá mj. krásnou výpravou, má chytrý scénář a chytlavou hudbu (všimněte si, že v některých scénách komponent Trevor Jones dosti nápadně vykrádá Predátora). Renny Harlin se po druhém dílu Smrtonosné pasti, skutečně zařadil mezi špičkové režiséry akčních filmů, což tímto kouskem potvrdil a mně jen hlava nebere, jak mohl později natočit takové neatmosferické bláboly jako např. Útok z hlubin či Formule. Ale tohle je vážně klasika. ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Cože, já nemám hodnoceného Cliffhangera? Jeden z nejlepších Slyových filmů s perfektně natočenými horolezeckými i akčními scénami, božskou hudbou a slizounským záporákem? Dobře, dobře... tak tedy pět. Pokud chcete vidět podobný film, určitě ale raději než po novějším Vertical limitu sáhněte po Eastwoodových Vraždách na Eigeru. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Sylvester Stallone si v 1993 zahral vo filme režiséra Rennyho Harlina "Cliffhanger". Stvárnil postavu horolezca Gabe Walkera, ktorý sa vysoko v horách zapletie do poriadnej šlamastiky. Banda zločincov tam havarovala s lietalom plným uradnutých peňazí. Gabe musí využiť všetky svoje schopnosti, aby z toho vyviazol živý. Stallone bol charizmatický ako vždy. Drsné vysokohorské prostredie sa mi tiež páčilo. Ani akčný scenár ma nesklamal. Avšak tá partička záporákov bola na smiech. *** ()

Jacinda 

všetky recenzie používateľa

Hra svalů a náhled na horolezecké vybavení před dvaceti lety není jediná věc, která je hlavní stránkou tohoto filmů. Vcelku originální myšlenka, skvělý Sly a pěkná příroda je tou další...a chtě nechtě, ta scéna se spadnutím přítelkyně, to na mě prostě zapůsobilo a občas když visím na laně, taky si vzpomenu... ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Mimořádně sympatický vysokohorský spektákl. Emocionálně silná úvodní scéna. Nepředvídatelný scénář plný akce, napětí a nápadů, zasazený do krásného prostředí italských Dolomit. Povedená banda hláškujících grázlů. Studiově přesvícené interiéry, které baví retro kouzlem. Hezký mohykánovský motiv Trevora Jonese. Skvělí herci. Nebýt logických děr, nebylo by Cliffhangerovi co vytknout. ()

Galéria (107)

Zaujímavosti (38)

  • Společnost Paramount byla nucena dodatečně zaplatit 750 tisíc dolarů třem scenáristům, kteří si činili nárok na autorství příběhu. (džanik)
  • Zanícený golfista Sylvester Stallone (Gabe Walker) zjistil, že mu lezením hrubnou ruce, což má vliv na kvalitu jeho hry. Na place měl tréninkovou síť. (džanik)

Súvisiace novinky

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

02.05.2023

Americký akční thriller Cliffhanger za pár dnů oslaví třicetileté výročí od svého uvedení. Snímek finského režiséra Rennyho Harlina (Smrtonosná past 2) v hlavní roli se Sylvesterem Stallonem vstoupil… (viac)

Fantomas se zlobí. Velmi!

Fantomas se zlobí. Velmi!

15.05.2009

Budou ho totiž remakovat. Odhoďme ale naše předsudky vůči předělávkám a počkejme si, co z produkce francouzské společnosti La Petite Reine (dvojka a trojka hraného Asterixe, Blueberry... ehm... ale… (viac)

Reklama

Reklama