Reklama

Reklama

Porota

  • Česko Porota (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Skvelá dráma podľa autora knižných bestsellerov Johna Grishama (Firma, Prípad Pelikán) nás privádza na mimoriadne dôležitý súdny proces, kde ide okrem spravodlivosti aj o veľké peniaze. Práve tu a práve teraz sa rozhodne o budúcnosti zbraní. A zbrane, to sú nekonečné zisky. Wendell Rohr by pre spravodlivosť urobil čokoľvek. Tento mimoriadne bystrý právnik sa aj preto nechal najať vdovou, aby zažaloval zbrojárske firmy za voľný predaj zbraní. Dátum prvého pojednávania je už vytýčený a okrem Rohra sa na kľúčový proces pripravuje aj konzultant zbrojárskeho trustu Rankin Fitch a porotca Nick Easter so svojou priateľkou Marlee. Rozhodnutie poroty bude mať bezprecedentné následky. Kto presvedčí porotu, ten vyhrá... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (272)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

V Hollywoode vedia, ako natočiť dobrú adaptáciu Grishamovky. Porota patrí síce medzi tie mierne nadpriemernejšie, avšak stále je napínavá, čo je vlastne to jediné, čo od adaptácií týchto komerčných právnických románov očakávame. Znova sa podarilo dostať pred kameru herecké esá, ktorých účasť a v podstate aj výkony vyvolávajú falošný dojem, že sa pozeráme na niečo umelecky ambiciózne. U mňa z Grishamoviek jasne vedie Pollackova Firma, ktorá je o jeden a pol triedy lepšia. Na druhý krát som docenil herecké výkony, predovšetkým Hackmana a pridávam 10%. Stále je to ale iba nereálny triler. Povedzme, že celkom originálny. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

V celku zaujímavo vykreslené súdne pojednávanie, spracované dosť klišovito ale aspoň to nenudí a má to spád. Herecké obsadenie filmu dosť pomáha aby nespadol úplne do nejakého planého sentimentu. presnejšie hodnotenie je 70% ║Rozpočet$60milionovTržby USA $49,443,628Tržby Celosvetovo $80,154,140 ()

Reklama

flanker.27 

všetky recenzie používateľa

No nejsem sice zastáncem volného prodeje zbraní, nicméně v tomto filmu bylo jeho poselství o odpovědnosti jejich výrobců za činy jejich držitelů dost laciné. Stejně tak to zmanipulování poroty, které má být sice varováním, ale nakonec je to pro "správnou věc". Filmařsky řemeslné, takže ty 3*. Lord of War zpracovává obdobnou otázku mnohem lépe jak obsahově, tak co se filmařských prostředků týče. ()

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

Na film jsem se dlouho těšil; kvůli tématice (soudní proces), prostředí, kde se měl příběh odehrávat (soudní síň a zákulisí) a samozřejmě taky kvůli hereckému obsazení (Hackman, Hoffman, Cusack). Příběh se skvěle rozjel a slibné tempo ztratil vlastně až ke konci. Největší hvězdou pro mě byl Gene Hackman, který si se svou zápornou rolí poradil opravdu bravurně; jen mě trošku zklamal Dustin Hoffman, ale jeho nevýrazný projev byl dán i tím, že nedostal moc prostoru. Nechybělo napětí, dobré dialogy a opravu výborné scény (to vybírání poroty mě fakt chytlo ;-)) a jedinou, ale o to větší výtku bych měl k závěru; konec byl docela dost předvídatelný a bohužel připomínal jedno velké klišé. Hodnotím 4*; škoda, potenciál snímku nebyl plně využit. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Morálne poučenia sú pre mňa takmer nevyhnutnosťou v kinematografii ak ide o vážne žánre. Tento film bol pre mňa na vysokej úrovni a mohol by som ho prirovnávať k filmu 12 rozhnevaných mužov. Trocha naivity tam však bolo, ale aspoň poukázali na niektoré praktiky dnešnej obhajoby, niekedy používanej aj v obžalobe. Takisto chválim skvelé herecké obsadenie. Gene Hackman je na zápornú postavu ako stvorený aj keď aj kladné mu idú. Je to veľmi kvalitný film zo súdnického prostredia. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (14)

  • Film sa natáčal v Louisiane (USA). (Arsenal83)
  • Nicholas Easter (John Cusack) nosí hodinky značky Longines Pocket Watch 1910. (dyfur)

Reklama

Reklama