Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naposledy sme ich mohli vidieť ako asistujú slávnemu Michaelovi Jordanovi. A sú tu znova. Králik Bugs a Káčer Duffy ako skutoční animáci, ktorí pracujú pre štúdio Warner Bros. a sú veľké hviezdy. Bugs, samozrejme väčšia a slávnejšia. Preto sa Duffy Duck, ktorý už má po krk pozornosti, ktorú všetci venujú len Bugsovi Bunnymu rozhodne povedať Hollywoodu zbohom. Spojí sa s Bobbym Delmontom (B. Fraser) a podnikne s ním cestu okolo sveta. Cieľ ich misie? Nájsť bájny Modrý diamant, ktorý patrí Bobbyho otcovi (T. Dalton) a nestratiť pri tom náskok pred Bugsom, ktorý im je stále tesne v pätách. Kto z nich teda bude prvý? (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (104)

Z0oMb3E 

všetky recenzie používateľa

Na začiatok trocha histórie. Rok 1988 Spielberg a Zemeckis vytvárajú novú techniku snímania živých hercov s kreslenými postavičkami. Natáčajú do teraz neprekonaný film v tejto kategórii. Who Framed Roger Rabbit. Rok 1992 Paramount Pictures a Ralph Bakshi sa snažia o vlastný film s rovnakou technikou točenia. Film sa stáva prepadákom i napriek hviezdnemu hereckému obsadeniu. Rok 2003 Warneri opäť vsadili na klasické Looney Toons animáče a opäť s brilantným technickým zvládnútím natáčajú tento film. Narážajú však na problém, že k úspechu filmu nestačí len zvládnuť len technické veci. Dôležitý je príbeh, herci a pri komédii fórky. Tu to však hrá až druhé či tretie husle. Nemôžete zostrihať jednotlivé scény z klasických rozprávok a prihodiť tam treťotriednych preafektovaných hercov a čakať, že sa to nejak utrasie. Ptotom z toho vznikne takáto zlátanina, kde je každý pokus o vtip je trapas za trapasom, herci nemajú čo hrať, a tak len bezhlavo pobehujú a tak predvídateľný príbeh, že ho tvorili hádam priamo na pľace. Ak už chcete siahnuť po tomto type filmu vezmite radšej prvý spomínaný. ()

Hellboy 

všetky recenzie používateľa

Na papíře to mohlo vypadat skvěle - hodně introspekce, odstupu, sebereflexe, ironie, odkazů a bůhvíčeho ještě, včetně toho, jak Brendan Fraser dá pěstí Brendanu Fraserovi, ale ve výsledku film sám o sobě působí maximálně otravně, nejen díky zběsilosti animovaných postaviček. Vrchol filmu: Timothy Dalton a veškeré scény s ním. Dno filmu: Steve Martin a veškeré scény s ním. Naprostý omyl je pak role Jenny Elfman, která úplně celý film jen kouká, co se kolem ní děje - dávejte na ni pozor, jak ve většině scén fakt jen stojí a zírá! ()

Reklama

cukorek 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý by mal asi osloviť zrejme tých najmenších v mojich očiach pôsobil veľmi slabo. Veľmi naivné očakávanie a samozrejme slabá práca tvorcov v tomto pokročilom animovanom období, keď napríklad už Doba ľadová bola rok pred tým na svete a ponúkla podstatne viac pre detské pobavenie, ktoré dokázalo osloviť aj starších ľudí. Toto spojenie sveta animákov a skutočného filmu vyznelo nekompaktné, príliš bláznivo (možno pre americký zábavný prejav postačujúco) a ani náznak vtipnejších momentov nedokázal splniť svoj zámer, aj keď som prižmúril oči a tak sa obávam, že ani tí najmenší nebudú príliš nadšený. Bugs Bunny a Duffy Duck, ostávajú stále dobrými hrdinami, len vo svojich starých kreslených trampotách a bláznivých výstreloch, kde sa zrodili a kde ozaj prinášajú úsmev a pobavenie. ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Děj je tak ztřeštěný, že nedává žádný smysl. Ve světě Looney Tunes to ovšem vůbec nevadí. Výsledek je lepší než Space Jam, ale nijak podstatně. Navíc nějak nechápu proč Steve Martin hraje Mika Myerse. Nejvíc mě pobavila scéna z Louvru a narážky pro dospěláky (sprchová scéna z Psycha apod.). Králík Roger si může dál poklidně trůnit v prostoru pro nejlepší kombinovaný film všech dob, jeho pozice je zřejmě neotřesitelná. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Naprosto perfektni zabava. Mame tu jednoduchej, ale dostatecne sviznej dej, spoustu odkazu, sem tam se dokonce objevi s ohledem na to, ze se jedna o detskej film, lehce uchylnejsi forek, navic vetsina postavicek z Looney Tunes se tu minimalne objevi, ale spousta z nich navic neco predvede, vsichni hlaskujou jak o zivot, skloubeni animace s zivejma hercema skripe jen minimalne a vsechno dostal na povel Brendan Fraser v roli pro nej jako stvoreny. Navic predvede, co umi raketovy gate. Jenze pak tu je jeste hyper mega brutalni Steve Martin, v jedny ze svejch nejlepsich roli, ale tak nalicenej, ze sem ho skoro nepoznal. Ja se skvele bavil. ()

Galéria (74)

Zaujímavosti (16)

  • Studio Warner Bros. označilo natáčení za chaotické – kvůli překročenému rozpočtu a tvůrčím neshodám navíc odmítlo zaplatit propagaci, a tak se film stal s tržbami 68,5 milionů USD (při rozpočtu 80 milionů) kasovním propadákem. Herec/dabér Billy West se zase nechal slyšet, že režisér byl během natáčení poněkud „náročný a nerozhodný“. (fiLLthe3DD)
  • Režisér Joe Dante se vyjádřil, že během natáčení měl minimum tvůrčí svobody a že režii snímku vzal proto, aby vzdal hold zesnulému Chucku Jonesovi, který byl jeho blízkým přítelem. (fiLLthe3DD)
  • Původně mělo jít o přímé pokračování filmu Space Jam (1996) – zvažovaný název byl „Spy Jam“. (fiLLthe3DD)

Súvisiace novinky

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

12.05.2024

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (viac)

Reklama

Reklama