Reklama

Reklama

Harry Potter a Ohnivá čaša

  • Česko Harry Potter a Ohnivý pohár (viac)
Trailer 2
Veľká Británia / USA, 2005, 157 min

Harryho Pottera (Daniel Radcliffe) už istý čas prenasledujú nočné mory, vďaka ktorým ho jeho jazva bolí viac ako inokedy. Pred znepokojivými snami sa pokúša uniknúť tak, že so svojimi priateľmi Ronom Weasleym (Rupert Grint) a Hermionou Grangerovou (Emma Watson) navštívi majstrovstvá sveta v metlobale. Oblohu nad skandujúcimi fanúšikmi však rozžiari Temné znamenie - zlovestný úkaz, ktorý je akýmsi podpisom Lorda Voldemorta (Ralph Fiennes). Vyčarovali ho Smrťožrúti - jeho prívrženci -, ktorí sa vyhýbajú verejnosti už od Voldemortovho zmiznutia pred trinástimi rokmi. Vtedy zavraždil Harryho rodičov... Harry túži po návrate za bezpečné steny školy v Rokforte, kde ho môže ochrániť profesor Dumbledore (Michael Gambon). Teraz bude ale všetko trošku inak. Dumbledore totiž oznamuje, že Rokfortská stredná škola čarodejnícka bude práve tento rok organizovať prestížny Trojčarodejnícky turnaj - jednu z najpozoruhodnejších a najriskantnejších súťaží čarodejníckeho sveta! Každá z troch najväčších a najvychýrenejších čarodejníckych škôl si vyberie jedného šampióna, ktorý bude plniť nebezpečné úlohy a bude sa snažiť získať cenný Trojčarodejnícky pohár. Študenti Rokfortu užasnuto sledujú, ako do Veľkej siene prichádzajú pôvabné dievčatá z Beauxbatonskej akadémie a mocní chlapci zo školy v Durmstrangu - a bez dychu čakajú na výber svojich šampiónov... (TV Markíza)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (1 111)

larelay 

všetky recenzie používateľa

Nech sa na mna nikto nehneva, ale Harry je proste pisany pre vekovo mladsiu populaciu, a preto sa moje hodnotenie jednotlivych casti odvija prave od tohto faktu. Ohnivy pohar je ovela viac pozeratelne, ako Vezen z Azkabanu. Bolo to vtipne, ani raz som sa nepozrela na hodiny a hlavne, krasna vyprava. Je jasne, ze keby sme to mali hodnostit z aspektu filmarskeho umenia, Azkaban jednoznacne vedie. Ale bohuzial musim byt objektivna z pohladu bezneho laickeho divaka. Viac menej okrem jednotky ma ziaden Harry nesklamal. Len tak dalej. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Pokiaľ niekto nezanevrel na potterovskú sériu hneď v úvodnom filme, musí byť teraz veľmi potešený. Tak ako ja, keď už som to spravil pri knihe, čo ľutujem čím ďalej, tým viac. Rowlingovej stále, na moje prekvapenie, nedochádza para. Naopak, stále prikladá do kotla, príbeh sa stále čím ďalej, tým viac zauzľuje a aj dve a pol hodinová čarodejnícka fantasy ma držala stále v očakávaniach z ďalších scén. Vo výprave a grafike, ako aj v pestrosti deja je ťažko hľadať chybu. Azda môžem vytknúť len menej záživnú hudbu, pomerne slabší rozjazd a na štrnásťročných čarodejov, už dospelo vyzerajúcich hercov. 85%. ()

Reklama

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Film má v sobě dvě hlavní kouzla, který na mudlu mého kalibru fakt zapůsobila. První kouzlo je turnaj tří - čtyř kouzelníků má všechno čeho si ve filmu cením nad zlato i sůl dohromady. Tempo, napětí, akci, skvělé nápady pro vizuální orgie doplněné o výbornou hudbu. Druhý kouzlo je Emma Watson jako Hermiona, když se objevila v těch plesových šatech začal jsem lapat po dechu. Rone Weasley vedle tebe sedí taková holka, která ve své věkové kategorii nemá abslutně konkurenci a ty jí neumíš pozvat ani na ples !! Proboha já hrát roli Rona Weasleyho tak od první minuty Herminonu balím, knížky neknížky, scénář nescénář, tady jde o holku !! To by mě museli z toho filmu úplně vyrazit, abych Hermionu přestal balit. Vlastně i kdybych hrál třeba Brumbála nebo lorda Voldemura, tak bych balil Hermionu. Právě scény z přípravy na ples a ze samotného plesu mě neskutečně pobavily, protože když jde o holky nebo o z holčíčho hlediska o kluky, jsou na tom kouzelníci i mudlové stejně. Škoda, že první setkání Harryho Pottera a lorda Voldemorta nemělo v sobě potřebný dramatický náboj, měl by jinak ohnivý pohár ve svém kalichu všech pět hvězdiček. ()

ripo 

všetky recenzie používateľa

Podľa môjho názoru najslabší diel z doterajšej série o Harrym Potterovi. Bola to totálna zmesica rozprávky, thrilleru, mystery a horroru a výsledok bol prekorenený maďarský guláš. Bolo tam zo všetkého čosi, ale ničím to neprípominalo to, čím to malo byť. Tajuplným mysterióznym príbehom pre mladých s prvkami humoru. Humor sa vytráca a stáva sa násilným. Mystično je prítomné len vo vizuálnej stránke filmu. Musím sa priznať, že pri scéne s labyrintom som upadol do mikrospánku.To svedčí o dvoch veciach. 1.) že film sa stával čoraz viac nudným 2.) a že som natrafil na inteligentné publikum v kine, ktoré nešuštalo papierikmi a neesemeskovalo ..... Ale to je len chabá útecha z návštevy kina. Bohužiaľ ..... ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Je čas Vánoc, tedy pokračovat v potterovské sérii na opáčko po X letech s tím, že se přenesu přes původní hejt Radcliffa a dám jí druhou šanci, když už ho i jakž takž můžu. A Newellova čtyřka není vůbec zlá - má v sobě tu správnou, režijně zmáklou směsku srandiček spojených s turnajem, temnot, napětí i nových postav: Pošuka (super volba Gleeson), delegací cizinců a KuKluxJedů. Vzal jsem knižní adaptace na milost a hle, najednou se dá. ()

Galéria (376)

Zaujímavosti (144)

  • V tomto jediném filmu z celé série se kouzlo „Mdloby na tebe“ projevuje stejně jako v knižní předloze pulzem červeného světla. (vojtaruzek)
  • Natáčelo se od 4. května 2004 do 18. března 2005. (lapatata)
  • Harry Potter (Daniel Radcliffe) při boji s maďarským trnoocasým drakem použil pouze jedno jediné kouzlo – Accio pro přivolání svého létajícího koštěte. To je nepochybně v dějinách Turnaje tří kouzelníků rekord. (Nick321)

Súvisiace novinky

Kdo si zahraje Batmana?

Kdo si zahraje Batmana?

17.05.2019

Aktualizováno: Novým Batmanem se stal Robert Pattinson. The Batman režiséra Matta Reevese patří mezi nejočekávanější komiksové projekty příštích let, není tedy divu, že kolem obsazení nového… (viac)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (viac)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (viac)

Reklama

Reklama