Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dosiahnutí veku trinásť rokov nastáva pre deti zásadný zlom, pretože sa začína bezstarostný život tínedžerov, ktorý mnohí ľudia nazývajú najkrajším obdobím života. Pre Maddie však znamenal vek 13 rokov úplne niečo iné. Prestala rozprávať a ohluchla. V dospelosti je pre takýchto ľudí veľmi ťažké nájsť zamestnanie, takže sa Maddie uchýlila na samotu a stala sa spisovateľkou. V blízkosti žijú jej priatelia John a Sarah, ktorí sa s ňou občas stretávajú. Po jednom obyčajnom stretnutí so Sarah sa však pred jej dverami objaví neočakávaný hosť. Neznámy muž s maskou na tvári a kušou v ruke sa snaží dostať do jej domu, pričom je jasné, že sa nejedná o žiadnu priateľskú návštevu. (Marceloo)

(viac)

Recenzie (184)

castor 

všetky recenzie používateľa

Docela příjemně natočená rutina, která nepřekvapí, ale ani nezklame. Tvůrci už pár let sahají po nejrůznějším ozvláštnění, tady vsadili na po meningitidě hluchoněmou dívku, která proráží coby spisovatelka a svá dítka píše o samotě na odlehlé vile uprostřed lesů. Venku chlapík s maskou a nožem, který zřejmě obdivuje lidového hrdinu Viléma Tella. Jeho kuš má zálusk na nevinné děvče, jeho motivaci ovšem neznáme. A to je pro mě asi největší problém. Každopádně její handicap dává snímku poměrně zajímavý rozměr: například když vyhazuje spálenou večeři, její kamarádka tři metry za ní dostává několik ran nožem do zad. Posléze už pochopí, je k smrti vyděšená, ale vzdát se nehodlá. A docela logicky pro to něco dělá. Režisér Mike Flanagan v posledních letech hned několikrát potěšil diváky tohohle dost zatuchlého žánru, poměrně sebevědomý závan přináší i nyní. Je to jednoduché, ale zároveň docela účinné. Jen tu masku bych zabijákovi nechal na hlavě déle. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Home invasion je už tak často využívaný hororový subžáner, že si aj medzi tými jeho celkom dobre vyzerajúcimi príspevkami musím vyberať. Hush sa do toho užšieho výberu dostal, za čo vďačí hlavne režisérovi Flanaganovi, ktorý ma už o svojich kvalitách predtým presvedčil a síce sa ani tentoraz očakávane nejedná o nič výnimočné, ale s výsledkom som celkom spokojný. Keďže sa film venuje prakticky len dvom postavám, tak sa možno nedá očakávať až tak akčné a krvavé prevedenie, ako vo väčšine iných príspevkoch tohto subžánru, ale celkom mi to vyhovovalo. Dej očakávane neponúkne nič výnimočné, ale aspoň sa stále niečo deje, pričom veľkým plusom je rozhodne hlavná hrdinka v podaní Kate Siegel. Tá je nielen sympatická, ale aj jej hluchonemá postava je veľmi dobre zvládnutá, snaží sa správať v rámci možností čo najrozumnejšie a tak sa jej nedá nefandiť a navyše to celý čas bez problémov ťahá. Celkovo mi inak táto situácia určite nepríde dôveryhodná a hlavná hrdinka by nemala najmenšiu šancu, ale predsa len sa to tvorcom v rámci veľmi obmedzených možností podarilo podať celkom uveriteľne, aj keď s výrazným prispením hlúposti samotného záporáka. A ten tu na rozdiel od hlavnej hrdinky zase skôr sklame, nevyvoláva vôbec žiadny rešpekt a tak je tu vlastne len za zabijaka, ktorý sa dokáže postaviť nanajvýš tak bezbrannej žene. Režijne mi to príde dosť dobre zvládnuté, takže Mike Flanagan ma ani tentoraz nesklamal, viacero scén sa mi v jeho podaní dosť páčilo, predsa len sa nájde pár aj tých krvavých momentov a páčila sa mi aj hudba. Takže žiadny žánrový klenot sa nekoná, ale inak ma tu vlastne nič nesklamalo, kvalitne zvládnutý home invasion na jedno pozretie. 65% ()

Reklama

Yoshimitsu 

všetky recenzie používateľa

Hluchoněmost tu měla velká sílu a ta dívčina překvapila, ale taky nedala nic zadarmo. Až na to, že ho mohla několikrát sejmout, ale chtěla mu ukázat celý svůj barák, aby jí ho zhodnotil. Málo dialogů mi vůbec nevadilo, pač jsem se na to díval výjimečně na mobilu jenom ta temná noc mi trochu kazila. Dávám 60% ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Ja som si na rozdiel od niektorých tunajších vševedúcich horrorových pseudo expertov tvorbu ambiciózneho amerického režiséra Mike Flanagana obľúbil. Zoznámil som sa s ňou prostredníctvom duchárskeho seriálu "The Haunting". Potom som si pozrel aj jeho adaptácie románov spisovateľa Stephen Kinga a zabodoval u mňa i horrorom "Ouija: Zrodenie zla". Zdá sa, že sa pomaly, nenápadne začína stávať mojim obľúbeným filmárom. Páči sa mi jeho rukopis. Takže som si teraz s radosťou pustil jeho snímok "Hush", ktorý natočil v roku 2016. Je to jednoduchý, komorný, ale popri tom aj hodne napínavý, horrorový thriller o nerovnom súboji vražedného psychopata a mladej hluchonemej spisovateľky, odohrávajúci sa na odľahlej usadlosti v lese. Vďaka primeranej minutáži to má rýchly spád. Mike Flanagan to zvládol zrežírovať veľmi kvalitne. Má talent, vie solídne budovať atmosféru, ako horrorový nadšenec som s jeho prácou spokojný. **** ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Jakmile si vrah sundá masku, je konec a to teprve bohužel běží asi dvacátá minuta filmu. Další neoriginální a místy až moc hloupá vykosovačka, ve které ouchyla idiotsky chodí jako Pešek okolo, ale i když se na něj ta hluchá kočka kouká jako o život, nakonec nebouchne, ale chcípne. Nečekané a inovativní asi jako miliontý díl Ulice. Flanagan má v rukou možnosti jako hrom, ale neumí je využít. Pořád ale točí malinko líp než čurák Ti West . Oculus nuda, Hush hloupost, tak snad už to s tim Before I Wake vyjde ty ptáku. 49%. ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (7)

  • Film obsahuje méně než 15 minut dialogu. To znamená, že přes 70 minut nepadne ve filmu ani slovo. (MeanWhile)
  • V scéne, keď Maddie pripája svoj notebook na nabíjačku, si môžeme všimnúť knihu „Mr. Mercedes“, od jedného z najvýznamnejších hororových spisovateľov, Stephena Kinga. (Marceloo)
  • Režísér filmu Mike Flanagan a herečka Kate Siegel jsou ve skutečnosti pár. Nápad na tento film dostali během rande v roce 2014. O dva roky později se vzali. (MeanWhile)

Reklama

Reklama