Reklama

Reklama

V blízké budoucnosti zasáhne planetu virus epických rozměrů. Infikovaných jedinců je víc než těch nenakažených a lidstvo ztrácí šanci na přežití. Jediná "naděje" spočívá v nalezení účinného léku. Poté, co nákaze podlehne celý New York, přijede lékařka Lauren do Los Angeles, aby se postavila do čela pátrání po přeživších a zachránila svou rodinu zabarikádovanou v jejich losangeleském domě. Laurenin cíl je prostý – vydat se se svým týmem do terénu ve snaze zachránit jedince bez známek nákazy a zachytit jejich zkušenosti na kameru, aby mohly být použity pro výzkum. Nic však pátrací četu nemohlo připravit na chaos, do jehož víru se dostane. Během jejich záchranné akce, kdy se snaží bránit před nakaženými čímkoli, co mají zrovna po ruce a svádějí urputný boj o své životy, sledujeme všechno z jejich úhlu pohledu – prostřednictvím kamer na jejich helmách. (Cinemax)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (71)

Corpsegrinder 

všetky recenzie používateľa

Zombie horory to maj v posledních letech těžký jelikož kromě Walking Dead si nějak nemůžu vzpomenout na nic koukatelnýho. Tohle je ovšem příjemná změna. Od filmu jsem nic nečekal tak jsem možná víc překvapenej než bych doopravdy měl bejt. Příběh je naprosto klasickej, blízká budoucnost, zombie virus, svět je v prdeli, několik menších vědeckejch skupinek přežívá v izolovanejch oblastech poblíž metropolí a snaží se zachránit co ještě jde, k čemuž využívaj ozbrojený týmy který jezdí na zásobovací jízdy nebo hledaj nenakažený přeživší, a s jednou podobnou skupinkou vyjíždíme právě my. Víceméně je film to co jsem chtěl od několik let odkládanýho Re-Kill kterej se nakonec ukázal jako prachsprostej shit. Co mě osobně potěšilo byl vzhled filmu jelikož od prvních minut jsem čekal na nějakej hnusnej levnej vizuál a zombíky jsem vzhledově tipoval na klasický marmeládníky. To je ovšem vyřešeno ve filmu chytře neboť nákaza má víc stupňů a tak se to zhoršuje od vyrážek po naprostý vyschnutí tak že člověk vypadá jak Zámecká zrůda. A co se týče celkovýho designu filmu tak si vážně neni na co stěžovat protože nejenže jsou post-apo ulice dost reálný a správně zprasený, ale styl natočení filmu z pohledu první osoby tomu navíc dodává pocit videoherní řežby a určitou plynulost scén. Gore se povedlo a zjistíte to už v první čtvrthodince kdy dojde na solidní průjezd tunelem. Herci jsou klasický béčka ale známý ksichty takže tu máme všechno od negříka z Úsvitu mrtvejch, detektiva z CSI Las Vegas nebo Smraďocha z Hry o trůny. Za mě palec nahoru, spokojenost. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Od "Pandemic" som nejako veľa neočakával. Z traileru to vyzeralo ako filmová FPS verzia zombie apokalypsy a celkovo môžem povedať, že v podstate to je aj to, čo reálne film je. Ale na druhú stranu som sa na to dokázal celých 90 minút pozerať, byť zaujatý tou situáciou a sledovať postavy až do konca. Najviac mi to asi pripomínalo "F.E.A.R. 2" a možno si z niektorých prvkov tej hry tento film čo to vzal. Motivácie sú síce trošku klišé, ale je to podľa mňa pozerateľné a chceme vedieť ako to celé dopadne. Ale na druhú stranu tam potom prichádza aj trošku problém, keď je reálne film priehľadný jak sklo. Vieme odhadnúť čo sa stane a ako jednotlivé situácie dopadnú. A všetko čo očakávate môžem povedať, že očakávate správne. Všetko čo sa má objaviť sa tu objaví a z toho vychádza potom trošku sklamanie. Ale atmosféra nie je najhoršia a FPS pohľad tohto filmu podľa mňa otvára určité možnosti a viditeľnosť hraničných situácií, ktoré tu sú. A dokáže nás to miestami viac vtiahnuť do deja. Ja som si osobne film celkom užil. Nie je podľa mňa najlepší ani najhorší, ale je celkom okey. Viac by som doporučil ľuďom si pozrieť tento film ako napríklad nedávno hodnotené The Girl In The Photographs. Hodnotenie: C+ ()

Reklama

Acrobat 

všetky recenzie používateľa

Opäť sa globálne nič nerieši (aj v rámci budgetu). A tak ako vodič nevidí na cestu lebo nepustí stierače, tak ja nevidím nádej na konci tmavého tunelu, kde nie je dôstojnosť a v tme sa nepoužíva nočné videnie. Z toľko proklamovaného formátu "handycam" ma miestami bolia oči a mozog je ako v kolotoči. Zhluk náhodilých scén, v jednej scéne macher, v druhej roztrasený prášok. Teraz kvalifikovali 5 stupňov, no v konečnom dôsledku ide len o "zombie". O fantazmagóriu, ktorá je stále fenomén. WWZ je patent, ktorý rád vidím, ale tento "cloverfieldovský" počin je snom Suitsa vidieť šrubovák v hlave, kosenie ľudí a podobné gore nezmysly. Dejovo a námetovo ma nemôže uspokojiť celkovo ľudský život nevážiaci si, zle nasnímaný výlet po meste s partiou nie veľmi podarených hercov. No ak sa kreslí krvavé srdiečko na helmu nesie to výborný a nečakaný záver. Objetktívne jedno z vydarených "zombie" počinov. (videné 01.07.2016, BDrip) ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Může to být, z jakého chce pohledu, ale tenhle film prostě nedovede zakrýt, že nemá na to, aby vyprávěl nějaký skutečně nový příběh, ale prostě jen omílá to, co bylo již tolikrát omleto. Tohle není nic jiného než survival snímek, v němž se vyskytují zombie, anebo něco jim velmi podobného. Trochu nuda. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Vírus epických rozmerov zasiahol celú planétu. Počet infikovaných prerástol nenakazených, čo značne znižuje šance na prežitie ľudstva. Jeho "jedinou" nádejou sa tak stáva vakcína, ktorá by nákazu raz a navždy zastavila, ale i vzhľadom k množiacim sa útokom, udržala infikovaných mimo zóny ľudí bez známok nákazy. Po páde New Yorku prichádza do Los Angeles štvorica ozbrojených, aby na upravenom autobuse zachránila toľko preživších, koľko bude v ich silách. V samotnej skupine sa nachádza aj Lauren, ktorá bola pred vypuknutím nákazy lekárkou. Avšak napriek celoživotnému poslaniu pomáhať druhým, bude táto skúsenosť pre ňu náročnejšia, ako sa pôvodne domnievala. Morálne zásady budú musieť ísť stranou. V sázke je totiž niečo omnoho dôležitejšie, ako je vnútorné presvedčenie. Nízky bouguet? ÁNO. Prepadák? KURVA, ani omylom!!! Potešil rôznorodý pohľad. Od prvej osoby, cez filmovo klasický, až po občasné zábery z budov či miestností. Mnohými nenávidený "F.F." by tak nemusel byť až takou prekážkou. Snaživé gore, ktoré síce spočiatku nebolo nijak prevratné či šokujúce, no spolu s výzorom nakazených, ktorí konečne nemali biele viečka jak puntiky na červených šatách, prispeli k celkovo kladnému vnímanie snímku. Masky v podobe vysiaceho mäsa či chýbajúcej polky hlavy by ale nikto očakávať nemal! Celý čas sa niečo deje, no aj keď snímok v úvodnej polovici pôsobí občas chaoticky, dejová linka je jasná, nijak nevybočuje, a dočkáme sa i pár prekvapení. Keď k tomu prirátam občasne dostatočne hutnú atmosféru, čumím ako k...t čo to ten Suits "spackal". Po slabučkom "Static" je toto riadna zmena, takže mala rada na záver - drž sa režisérskej stoličky Johny! - 75% ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (1)

  • Původně mělo jít o film z pohledu jedné osoby. (kellne)

Reklama

Reklama