Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 4
USA / Poľsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvorcovia:

Lauren Schmidt

Predloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrajú:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(4) / Epizódy(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Recenzie používateľa Maniik88 k tomuto seriálu (2)

Série 1 (2019) (S01) 

1. séria: Očakávania som mal veľké. Knihy som nečítal, hry som videl len tak z rýchlika, nehral som ich, no to čo som videl ma nesmierne navnadilo. Keď oznámili Cavilla za Geralta, nebol som moc nadšený, no nakoniec bol fajn. Jednotlivé epizódy sú hodne nevyvážené. Prvé dva diely boli chaotické, začalo sa zhurta, veľa postáv.. Potom prišiel podľa mňa najlepší diel, epizóda 3. Tu sa ukázala práca zaklínača. Odkliatie pekne hnusnej a nebezpečne strigy. Pomáhala mu krásna čarodejnica. Perfektný diel, ktorý mohol podľa mňa prísť trochu skôr. Postupne nám bola predstavená krásna Yennefer, trochu nudná linka Ciri (asi dostane svoj priestor v druhej sérii) a krásne sa nám nakoniec všetky dejové linky pospájali a to sme diel od dielu boli v inej dobe (zaklínač aj Yennefer moc nestárnu ako ostatní ľudia). Fajn diel bol aj ten s drakmi a trpazlíkmi. No tu a potom v poslednom diely zamrzelo horšie CGI. Proste niektoré efekty a animácie sú slabé. Keď už som bol nažhavený a už sa mi to celé páčilo, prišiel najhorší 7 diel. Taká akási rekapitulácia, nejaké dovysvetlovania pre pomalších a proste ma to vôbec nebavilo. 8. diel bol parádny, napínavý, super boj medzi kúzelníkmi..akurát tie horšie efekty to zrážali dolu. Taktiež motivácie niektorých postáv nie sú jasné. Ako aj celého toho kráľovstva, čo chce ovládnuť celý kontinent. No a casting je niekedy divný, ako černošek ako elf, s kučeravými vlasmi. V našich končinách, odkiaľ je aj autor predlohy tak nejak vyzerajú čerti. Takže keď to zhrniem, má to svoje muchy. Vidno, že jednotlivé diely sú dosť z rýchlika, že predloha je rozsiahla a oni to museli natesnať do 40-5min. Takže napr. vzťah Yen a Geralda je dosť povrchný. No myslím, že vrámci možností a rozpočtu ide o fajn počin a teším sa na ďalšiu sériu. Keby tá prvá bola o nejaké 2 diely dlhšia, kde by sa rozobralo Geraldovo detstvo, tréning a práca zaklínača a keby každému dielu pridali tak 15min, a diely mali 60min, mohlo to byť za 5*. ()

Série 2 (2021) (S02) 

Podľa ostatných recenzií som rád, že som nečítal knihy, lebo by som bol asi hodne nasraný. Takto mi to prišlo celkom fajn. Bavilo ma to tak nejak konštantne. Neboli vyložene zlé diely ale ani super ako v prvej sérii. Práca zaklínača šla trochu bokom, hlavná linka bola už tá z Ciri a Geraldom, plus ježibaba s chalúpky a jej kliatba. Tá sa podpísala pod všetky diely, chovanie Yen, Elfskej královnej a tej ušmudlanej kúzelničky. Niekedy tých liniek bolo veľa a dej sa moc dopredu nehýbal. Najviac mi vadilo časté nelogické chovanie postáv. Strašne slabí zaklínači. Ktorí boli skôr na smiech oproti Geraldovi. Žiaľ aj Vesemir. Ten herec mi moc nesadol. Vyzeral ako teplý motorkár. Pekne to vyvrcholilo k poslednému dielu. Ale tam to chovanie bolo najhoršie a zaklínači pokapali ako muchy. No a asi škoda, že už odhalili kto je cisár bieleho plameňa. Tajne som dúfal aj v nejakú hot scénu s Yen..škoda. To je kočka jak cip. Každopádne linky sa fajne rozbehli a bude ťažké ich udržať zaujímavé v ďalšej sérii. Ale teším sa. ()

Súvisiace novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (viac)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (viac)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (viac)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (viac)

Reklama

Reklama