Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše sa rok 1942 a Max Vatan (Brad Pitt) zoskakuje padákom do dún marockej púšte s cieľom zabiť v Casablanke nemeckého veľvyslanca. V meste sa stretáva s Francúzkou Marianne (Marion Cotillard), ktorá má hrať rolu jeho manželky a pomôcť mu so splnením jeho misie. Predstieranie manželskej intimity a zamilovanosti postupne prerastie v skutočnú vášeň, a preto po ukončení operácie párik spoločne odíde do Londýna, kde sa navzdory vojne zoberie. Ich rodinné šťastie trvá len do chvíle, kedy sa Max dozvie, že aj toto môže byť len dômyselná hra, ktorá by vo finále mohla výrazne ovplyvniť výsledok Druhej svetovej vojny. V tú chvíľu začína jeho zúfalý hon za pravdou a za nádejou, že to, čo o jeho žene tvrdia jeho nadriadení, nie je pravda. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (29)

Trailer 4

Recenzie (645)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Fajn, hodne fajn, bavilo ma to, ale čakal som aj tak trošku viac od Zemeckisa. Miestami mi to prišlo dosť rozťahané, hlavne v úvode, postavy až tak moc nezaujali a akcia tiež moc toho neponúkla, kedže to akčný film ani nieje, za to keď sa poriadne rozbehne príbeh, konečne film naberá na obrátkach a dostaneme skutočne pútavé finále. 80% - 4* ()

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Spojenci sú filmom dvoch diametrálne odlišných úsekov. Prvá tretina je rozvážna a necháva diváka skôr nasávať retro atmosféru, napínavý a dramatický zvyšok zase vedie zápletku úplne iným smerom. No to, a ani zjavne úmyselná odťažitosť nakoniec vôbec neprekáža, nakoľko Zemeckis dokáže pravidelne prichádzať s majstrovsky zrežírovanými scénami a osudovým záverom zanechať patričnú silnú stopu. Aspoň u mňa určite a podobne príjemne staromódny film si dám rád kedykoľvek. ()

Reklama

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

Netušil som, že niekedy uvidím film, kde bude hrať dvojica Pitt-Cotillard, a ja sa budem každých 20 minút pozerať na hodinky... Hlavným nepríjemným prekvapením bol scenár, ktorý vôbec nemal schopnosť postavy divákovi priblížiť, nechával ich kontraproduktívne záhadné, a vo fáze, keď už malo dôjsť k emóciám, už bolo na odhalovanie duší neskoro. Herci hrali jak o život, ale ten film bol z vnútra prázdny. Tej prázdnote najviac prispela vyumelkovanosť dokonale nastavených záberov. Tipický film, ktorý už nikdy nebudem mať potrebu vidieť znovu. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Na to, že špionážne filmy moc neobľubujem, som bol prekvapený ako ma to bavilo. Dejová linka nemá žiadne prestoje, pričom jej romantická časť je budovaná veľmi pohodovo, príjemne a už od začiatku. Na konci došlo aj na prehĺbenie dramatickej zložky, pričom sa dostavilo aj niečo málo emócií. Takže ja som spokojný, určite som od filmu dostal viac ako som pôvodne čakal. Inak tým dvom to vážne pristalo. 80/100 ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

Zemeckisovsky dokonalé řemeslo, mohutně emocionální, atmosférické, Pittem a Cotillard báječně zahrané, Silvestrim nonšalantně ozvučené a Burgessem citlivě nasnímané, přesně v měřítkách střízlivě sestříhané retro výpravy. Přesně vyvážená hladina mezi romantickým dramatem a temným historickým pozadím, které vytváří nesmírně vtahující auru a postupně přikládá pod kotlem až k mrazivému, drtivě neústupnému finále. Malá velká filmová událost, která bohužel upadne rychle v zapomnění, ale v soudobých hollywoodských konvencích je nádherným a cenným zjevením. 90% ()

Galéria (145)

Zaujímavosti (30)

  • Během druhé světové války se v Británii na okraje blatníků přidávala bílá barva, aby byla auta lépe viditelná pro ostatní účastníky silničního provozu, protože světlomety byly zakryté. Auta ve filmu takto natřená nebyla. (henrycruel)
  • Než ho Vatan (Brad Pitt) v hotelu v Casablance uškrtí, požádá německý důstojník telefonní operátorku, aby ho spojila s vichistickou policií. Francouzské Maroko mělo vlastní policii, která se francouzské vládě ve Vichy zodpovídala jen vzdáleně. (henrycruel)
  • Německo nemělo v roce 1942 v Maroku okupovaném Francií velvyslance. Jejich nejvyšším diplomatem v regionu byl v letech 1941–1944 konzul ve Španělskem okupovaném městě Tanger, vzdáleném přes 300 kilometrů severovýchodně od Casablanky. (henrycruel)

Súvisiace novinky

Zemeckis a miniaturní druhá světová

Zemeckis a miniaturní druhá světová

20.06.2017

Legendární Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti, Forrest Gump) se po Vánoční koledě konečně vrátil k hraným filmům. Jeho nová dramata Let, Muž na laně a Spojenci se (alespoň v Česku) dočkala velmi… (viac)

Reklama

Reklama