Reklama

Reklama

Heretiks

  • Veľká Británia The Convent
Trailer

Obsahy(1)

Neprávom odsúdená Persephone (Hannah Arterton) sa dočká záchrany, keď sa za ňu počas procesu postaví vrchná predstavená miestneho sesterstva. Tá zaručí, že sa mladé dievča v komunite žien oddaných Bohu zmení a bude pykať za svoje hriechy. Zdá sa, že život mladého dievčaťa je zachránený, ale to ešte ani zďaleka netuší, aké nebezpečenstvá na ňu v jej novom príbytku číhajú. (Marceloo)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (18)

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Včera pri hľadaní filmu The Convent som čírou náhodou našiel tento film a obsahovo ma zaujal. A aj keď oproti tomu predošlému filmu mal spoločné len kláštor a mníšky, obsahovo a hlavne formou bol úplne inde. Tento sa odohráva v dobe temna, kde keď niekomu umrela koza, obvinili z toho pol dediny a už sa upaľovalo. Nemám rád, keď film nemá dostatočne financie na masky a triky a aj tak sa rozhodne démonov ukázať v podobnej podobe ako to bolo vo filme noc démonov a tak potom je výsledok neistý. Nenarážam na tento film, tu si režisér pomáhal hlavne trocha znetvorenými tvárami a kontaktnými šošovkami, ale prišlo mi to otvorenejšie, ako sa hrať na niečo, k čomu nemám prostriedky. Páčila sa mi ponurosť kláštora, bola to taká ľahká gotická jednohubka, kde nebol Valak, ale aj keď nemal za sebou silného sponzora, tiež vedel navodiť slušnú atmosféru a ku koncu aj solídnu krvavosť. Som trocha prekvapený, že tento horor nie je až tak známy v jednej komunite, ale ja som veľmi rad, že som mohol obdivovať prijemnú technickú úroveň a ponurosť tej doby. Ja trocha nadhodnotím, ale filmy z kláštora mám celkom v obľube a tento sa k nim pridáva. ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Neprávom odsúdená Persephone (Hannah Arterton) sa dočká záchrany, keď sa za ňu počas procesu postaví vrchná predstavená miestneho sesterstva. Tá sa zaručí, že mladé dievča sa v komunite žien oddaných Bohu zmení a bude pykať za svoje hriechy. Zdá sa, že život mladého dievčaťa je zachránený, ale to ešte ani zďaleka netuší, aké nebezpečenstvá na ňu čakajú v jej novom príbytku. - Posledný režisérov horor Howl ma sklamal na plnej čiare, pretože som sa naň dlho tešil a výsledok bol slabý. Aj tak som ale chcel dať Heretiks šancu. Asi každému bude jasné, že sa tvorcovia snažia zviezť na vlne komerčného hororu The Nun, ale prekvapuje ma, že nepracovali vôbec kreatívne a zápletka je priehladná už od úplného začiatku. Potešili ma nádherné vizuály, prostredie izolovaného kláštora z ktorého sála negatívna energia, jedna chutná gore scéna a Hannah Arterton bola podla mňa v hlavnej úlohe úplne super. Ostatné obsadenie jej ale nestíhalo sekundovať, čo ma neprekvapuje, keďže ide o prevažne televíznych hercov. Režisér mi pripadá z nejakého zvláštneho dôvodu príliš opatrný, ale jeho ďalším hororom šancu určite dám a tentokrát to bude opäť za slabšie tri hviezdičky. Keby to ale bolo o pár minút dlhšie, už by bolo hodnotenie nižšie. + Michael Ironside + herečka z Howl ()

Reklama

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Potěšil mě fakt, že se jedná o kostýmovku, takže splašená jeptiška nahánějící zpovykané dorostence se nekonala. Líbilo se mi i prostředí kláštera, které dávalo mocnostem pekelným spoustu prostoru na hraní. Jenže bohužel žádné z pozitiv se nepodařilo zúročit. Film postrádá jakékoliv napětí, atmosféru je vzdor všemu nulová a pokud jde o masky, tak ty spočívaly víceméně jen v různobarevných kontaktních čočkách. Hyettovi budiž ke cti, že se to celé snažil zacákat slušnou dávkou krve, ale dost často se stávalo, že to působilo spíš směšně. Bída. 30% ()

Flopik 

všetky recenzie používateľa

No tak toto sa veľmi nepodarilo. Potenciál to malo , a veľký ja takéto filmy mám rád ale tuto nefungovalo nič. Žiadne lakačky slabá atmosféra no a dej nudil a aj napriek krátkosti sa vliekol . Hlavná hrdinka aspoň pekná a na konci to vyzeralo aspoň troška zdarne. Určite ale nedoporučujem, v dnešnej dobe dať démonom len svetielkujúci oči nestači. ()

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Persefona je odsouzena za čarodějnictví k trestu smrti upálením na poslední chvíli ji, ale zachrání vrchní sestra, která.si ji vezme do opatství. Tam, ale začnou umírat jeptišky jelikož zde kdysi jedna z jeptišek vyvolala ďábla a on je tam stále přítomen, a tak se z tama Persefona chce dostat. V podstatě copyright Sestry https://www.csfd.cz/film/492783-sestra/komentare/ tak, že zde máme nějakého démona co vraždí jeptišky scénu na hřbitově, místo kde nemůžou chodit žádní muži, omezený počet herců zde zhruba 6 jeptišek jednoho chlápka a jednu ženu v pozadí, dále nějaké mrtvé co vstávají z hrobů a na závěr konec, který ani koncem není. Jediné co to odlišuje od Sestry je gore, kde se režisér vyřádil , i když některé působí jako parodie (vypíchnuté oči) a za to dám 40 procent. ()

Galéria (12)

Reklama

Reklama