Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladučký a mimoriadne talentovaný pretekár Jimmy Bly (Kip Pardue) len ťažko odoláva tlaku, ktorý so sebou prináša oslnivá kariéra nového favorita veľkých cien. Majiteľ pretekárskeho tímu (Burt Reynolds) preto povoláva späť do kokpitu skúseného Joea Tanta (Sylvester Stallone), ktorý má byť mladému kolegovi oporou, kryť mu na okruhu chrbát a doviesť ho k titulu majstra sveta. Ich hlavným súperom je šampión Beau Brandenburg (Til Schweiger). Jimmy Bly mu nebezpečne šliape na päty a navyše začal chodiť s jeho bývalou priateľkou. S Tantom má Brandenburg nevybavené účty v podobe dávnej nehody. Film sa nakrúcal osem mesiacov na deviatich veľkých cenách v piatich krajinách sveta. Okrem pohnutých osudov hrdinov a dramatických situácií na pretekárskych okruhoch ponúka aj jedinečné zábery z pohľadu pilota, rútiaceho sa cieľovou rovinou rýchlosťou 380 km/h. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (333)

kajda.l 

všetky recenzie používateľa

Slyi, chlape proboha, očekával jsem, že když si vezmeš na paškál sport tvrdejch chlapů s prohnilími zákulisními intrikami, jako je F1, že to podle toho bude vypadat. Jenže místo tvrdých soubojů, sledujeme jen nekonečnou, uslzenou holčičí frašku, která ovšem, kromě emocí postrádá i hlavu a patu. Naopak je ovšem prošpikovaná příšernými patetickými dialogy a předvídatelností tak okatou, že ji bez problémů odhadne i chovanec zvláštní školy o absenci jakékoliv logiky (záběry ze závodní dráhy a karamboly) raději pomlčím. 40% ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Zručné, ale cez to všetko stále priemerné remeslo od R. Harlina, ktorý má už tie lepšie časy za sebou. Prial by som mu po tých neúspechoch čosi, čím by si napravil reputáciu. Predsa je to režisér, ktorý nám daroval pár slušných filmov. S. Stallone je iba jedna z hlavných postáv a preto ani zďaleka na seba nestrháva najviac pozornosti, ale do kolektívu zapadol slušne. Film 60%. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to úplne priemerný športový film so Sylvestrom Stallonom, ktorý patrí medzi jeho najhoršie filmy. Má ničím zaujímavý príbeh o bývalom pretekárovi, ktorý je povolaný späť, aby pomohol svojmu mladšiemu kolegovi k úspechu. So spracovaním som celkom spokojný, síce kvôli tejto tématike ma film ani raz nedokázal výraznejšie zaujať, ale aspoň sa dokázal vyhnúť úplne nudným miestam a tak sa dá bez problémov dopozerať až do konca. Ale chýba mi tu tá pravá súťaživá atmosféra, za čo môže hlavne absencia záporáka. To by malo byť v tomto type filmu samozrejmosťou. Čo sa týka akcie, tak sa tu nájdu iba naháňačky a až na jednu výnimku iba na športovom okruhu, inak tu už nie je nič. Týchto pretekov je tu pomerne dosť, od reality majú veľmi ďaleko, ale sú celkom dobre natočené a s niekoľkými dobrými zrážkami, takže počas filmu celkom dokážu uspokojiť. A najzaujímavejšia je asi naháňačka cez mesto. Herecké obsadenie je výborné, hlavne Sylvester Stallone, Burt Reynolds a Til Schweiger. Réžia je na tom dobre, čo ani u Harlina neprekvapuje a technická stránka je až na niektoré efekty tiež slušná. Formula nie je zlý film, raz sa pozrieť dá, ale príde mi úplne zbytočný. Toho obsadenia, réžie a aj rozpočtu je pre takýto film škoda. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 52%. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Ja by som tento film až tak odpadovo nevidel. Miestami slušná akcia s pár peknými pretekárskymi zábermi a aj miesta mimo dráhu sú dialógovo a pútavo na slušnej úrovni. Niekedy sa však dramatická línia prelína s nudou. Bolo ale jasne vidno, že o nijaký prevrat sa tvorcovia nepokúšajú a ani Stallone to nedával najavo. A bolo to cítiť. 55%. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

To je proste Stallone. Večný bojovník, omlátená pouličná bitkárska doga raz za rok vyhlasujúca „končím“, aby sa o mesiac vrátil a udieral päsťami do stola. O svojom veľkom príbehu z prostredia formúl bohužiaľ sníval tak dlho, až nápad zjavne vyschol a stratil originalitu. Nepomáha ani béčkarský kasting (Burt Reynolds? Kip Pardue? Til Schweiger? Brent Briscoe? To ako vážne?) a sterilná, nudná réžia Renyho Harlina, ktorý bol zjavne ešte v šoku zo svojich prepadákov Ostrov hrdlorezov a Zradná hlbočina. Vzniklo uchádzajúce remeslo, ktoré od vyložene ospalej rutiny zachraňuje práve mäsitý Sly a ďalší z jeho uličných monológov na tému mužská povaha. Divákov snímka vôbec nezaujímala, stála 94 miliónov a celosvetovo ich zarobila o 40 miliónov menej (!). ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (18)

  • Natáčalo sa na týchto pretekárskych okruhoch: Chicago Motor Speedway (Illinois, USA), EuroSpeedway Lausitz (Nemecko), Homestead-Miami Speedway (Florida, USA), Twin Ring Motegi (Japonsko), Circuit Gilles Villeneuve (Kanada), Molson Indy Toronto (Kanada) a mestský okruh v Long Beach (Kalifornia, USA). (m.a.t.o.)
  • Ve filmu podobně jako například ve snímku Bobby Deerfield (1977) uvidíme spoustu pilotů, z nichž se někteří objevili i ve skutečné F1. Stalloneho dubloval Mauricio Gugelmin, Kipa Parduea Mark Blundell a za Tila Schweigera zaskakoval Juan-Pablo Montoya. Mimo ně se ve filmu mihli i Mario Andretti, Jean Alesi, Roberto Moreno, Kenny Brack, Gill de Ferran, Jacques Villeneuve či Christian Fittipaldi. (Robbi)
  • Herci měli možnost se posadit do tří speciálních vozů poháněných motocyklovými motory Honda CBR o obsahu 900 kubíků. I tak tyhle "atrapy" uháněly rychlostí až 180 km/h. (Robbi)

Reklama

Reklama