Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavným hrdinom príbehu je horský vodca Gabe Walker (Sylvester Stallone), ktorý sa po tragickej nehode, keď napriek jeho pokusu o záchranu zahynula priateľka kolegu Hala Tuckera (Michael Rooker), rozhodne zanechať prácu v Horskej službe. Po takmer roku od tragickej udalosti sa vracia do hôr, aby prehovoril k odchodu aj svoju priateľku a milenku Jessie Deighanovú (Janine Turnerová). V tom čase sa však vysoko nad horskými štítmi odohráva dráma. Skupina teroristov sa zmocní lietadla prevážajúceho bankovky v hodnote sto miliónov dolárov. Po zúfalom zásahu ťažko raneného agenta FBI však musia zločinci v horách núdzovo pristáť a špeciálne kufre s peniazmi sa roztrúsia po nedostupných vrcholkoch Rocky Mountains. Zločinecký boss Eric Qualen (John Lithgow) sa rozhodne "zapojiť" horskú službu fingovanou správou, že sú zablúdení turisti a žiadajú pomoc. Spoločne s Halom vyráža na pomoc aj Gabe, ktorého sa Jessie podarilo presvedčiť, aby sa vydal priateľovi na pomoc. Teroristi oboch horolezcov zajmú a donútia hľadať stratené kufre. Tí však nepatria k tým, ktorí sa dajú zastrašiť. Gabe využije situáciu, teroristom unikne a rozhodne sa bezcitným zločincom postaviť, hoci môže proti dobre vyzbrojenej a zohranej bande využiť iba svoju odvahu, húževnatosť a mnohoročnú skúsenosť horského vodcu. Začína sa nebezpečná hra na mačku a myš. (TV Markíza)

(viac)

Videá (4)

Trailer

Recenzie (560)

H34D 

všetky recenzie používateľa

Skvělá atmosféra devadesátek a parádní prostředí zasněžených hor, které se svou netradičností pokouší o to, aby film nebyl označen jen jako horší kopie Smrtonosné pasti (2). Styčných bodů mají totiž několik, nejvíc vynikne samozřejmě to, že charismatický hlavní hrdina likviduje záporáky postupně chytrou partyzánskou válkou. Ano, je to tak, Stallone zde své svaly využije snad jen k horolezectví, jinak je to téměř obyčejný muž. Prožitek je o to intenzivnější a záporaci s už tak ďábelským plánem působí hrozivěji. Obzvláště chválím vyrovnané tempo a takřka nulová hluchá místa, na druhou stranu by si film zasloužil, právě po vzoru Smrtonosných pastí, zvýšit realističnost na maximum a přidat Slyovým protiútokům ještě více sofistikovanosti. 8/10 ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Stallone a Harlin pri Cliffhangerovi boli ešte vo forme, pretože po tomto filme prišli suchoty a ani jeden nič lepšie nenatočil. Cliffhanger je film, ktorý ma nielen nebezpečných záporákov, ale kde ma Stallone aj nebezpečné povolanie. Hory sú síce krásne, ale nebezpečné a presne tu sa Sly stretne zo svojími protivníkmi v strhujúcej naháňačke o prachy. 80% - 4* ()

Reklama

sud 

všetky recenzie používateľa

Jeden z mých oblíbených Slyových filmů z parádního prostředí zasněžených hor. Našlo by se sice pár scén, které lehce zavání, ale díky nenudícímu ději, sympatickému Slyovi v roli, která mu moc sluší, pořádně hnusnému záporákovi Johnovi Lithgowovi a krásné Janine Turner nad nimi vždycky mávnu rukou. 80%. ()

ripo 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý sa dá pozrieť i viackrát, kde je zaujímavá hlavne prvá polovica filmu a po vzore "Made in Holywood" sa to čím ďalej , tým viac przní. Mňa v tomto filme upútal hlavne John Lithgow, ktorý stváril veľmi presvedčivo najväčšieho záporaka tohoto filmu. .... "Zabi pár ľudí a budeš vrahom . Zabi ich milión, a je z teba dobyvateľ ! " ()

Anthony 

všetky recenzie používateľa

Ještě jednou jsem si pro jistotu projel filmografii Sylvestra, abych mohl se vší zodpovědností říci, že Cliffhanger je jeho nejlepší film (nepočítám-li Mravence Z). Ovšem spíše než toporný, ale v rámci žánru dostatečný výkon SS, je to zásluha Rennyho Harlina, který udržuje po celé dvě hodiny ten správný akční rytmus - film má spád a nabízí několik opravdu hezkých "explozivních" a vygradovaných scén. Scén hloupých (SS pod ledem) je přiměřeně a jsou v rámci žánru akčního filmu přijatelné. ()

Galéria (107)

Zaujímavosti (38)

  • Hlavný hrdina používa zatvárací nôž Spyderco Endura. (Jakub225)
  • Společnost Paramount byla nucena dodatečně zaplatit 750 tisíc dolarů třem scenáristům, kteří si činili nárok na autorství příběhu. (džanik)
  • Medvídek padající ze skály na začátku filmu nebyl ve scénáři a byl režisérem dodán na poslední chvíli, aby diváci měli jasnou představu o celé situaci. (džanik)

Súvisiace novinky

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

02.05.2023

Americký akční thriller Cliffhanger za pár dnů oslaví třicetileté výročí od svého uvedení. Snímek finského režiséra Rennyho Harlina (Smrtonosná past 2) v hlavní roli se Sylvesterem Stallonem vstoupil… (viac)

Fantomas se zlobí. Velmi!

Fantomas se zlobí. Velmi!

15.05.2009

Budou ho totiž remakovat. Odhoďme ale naše předsudky vůči předělávkám a počkejme si, co z produkce francouzské společnosti La Petite Reine (dvojka a trojka hraného Asterixe, Blueberry... ehm... ale… (viac)

Reklama

Reklama