Reklama

Reklama

Najnadanejšie dievča

  • Česko Melanie: Dar života a smrti (viac)
Trailer 1

Príbeh výnimočného dievčaťa Melanie sa odohráva v apokalyptickej budúcnosti, kedy sa evolúcia zvrhla neželaným smerom. V bezútešnom svete je väčšina ľudstva nakazená hubou Ophiocordyceps unilateralis, ktorá spôsobuje stratu mentálnych schopností. Z ľudí sa stávajú agresívne zombie s nefunkčným mozgom, túžiace po živom ľudskom mäse. Jedinou nádejou ľudstva je malá skupina hybridných detí druhej generácie, ktoré sa síce živia ľudským mäsom, ale zachovávajú si schopnosť myslieť a učiť sa. Napadnutie vojenskej základne, kde hybridné deti vychovávajú, prinúti skupinu vedcov a vojakov opustiť jej priestor a vydať sa na spoločnú cestu za prežitím. V skupine na úteku do Londýna sa stretnú infikované dievča Melanie (Sennia Nanuaová), psychologička a učiteľka Helen Justineauová (Gemma Artertonová) a vedkyňa, dr. Caroline Caldwellová (Glenn Closeová). Vedkyňa Caldwellová chce obetovať život nakazenej Melanie, aby vyvinula vakcínu a zachránila ľudstvo. Hybridná Melanie má však na situáciu iný názor. Uvedomuje si svoj význam v evolúcii živočíšneho druhu, ktorý predstavuje životaschopnú symbiózu človeka a huby. Kto si vybojuje budúcnosť na Zemi – človek či mutant? Prežije dr. Caldwellová alebo Melanie? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (165)

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

První příjemný zářez za rok 2017. Člověk by si řekl, že Zombie žánr za tu řadu let už nemá, co nabídnout a jen minulý rok jsme dostali vynikající zástupce žánru z Koree a Japonska,nyní to jsou Britové. Za filmem stáli poměrně inteligentní tvůrci, kteří servírují divákovi zcela nový a odlišný pohled na Zombie nákazu, hýří se to zajímavými a inovačními nápady a když dojde na akci o krvavé headshoty není nouze. Herecké výkony na poměry hororu jsou nadprůměrné, především hlavní holčička hrála velmi obstojně a byť film disponuje pomalejším tempem, divák se nenudí. Zombie děcka v závěru bych rád viděl v samostatném filmu, naháněli mi husí kůži. Story 7/10, Atmosféra 7/10, Gore 6/10, Vizuál 6/10, Akce 6/10, Napětí 7/10,Humor 0/10. Zábavnost 6/10, Lekačky 0/10. 70% ()

whack 

všetky recenzie používateľa

„Reakce subjektu. Mimořádné napodobení vypozorovaného chování. Otazník.“ –Stále si to myslíte, doktorko Caldwellová? –Ne. –Jsme živí? –Ano. Jste živí. –Tak proč bychom pro vás měli zemřít my? Je jedno, kto je pod skalpelom, keď zomiera za chyby niekoho druhého - je to zle. Dej sa vlečie, zachraňuje to malá Melanie, ktorej záverečné počínanie bolo nečakané. Ale aj tak priemer. ()

Reklama

dubinak 

všetky recenzie používateľa

McCarthy se sice snaží vnést do zombie tématu něco nového, otázkou je, jestli to funguje dobře. Pokud se přenesete přes první nudnou půlhodinu, dostanete docela ucházející zábavu ze špinavého apokalyptického prostředí. Bohužel se tam ale nic výrazného nestane, pouze sledujeme velmi krátkou cestu jedné přežívší skupiny a její následné postupné sežrání. Ze scény se zombie dětmi před závěrem jsem byla dosti v rozpacích, protože se mi prostě absolutně nelíbila. Konečný závěr byl taky trochu na hlavu, ale podtrženo, sečteno, sledovat se to dalo. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Zombie blbina v typicky ulítlém britském stylingu. V některých akčních pasážích, kterých je však velmi málo, máte pocit, že koukáte na pokračování kanonády Zacka Snydera z rok 2004, jenomže zakrátko nelze nevystřízlivět. Tempo povážlivě zvolňuje, stopáž se protahuje a děj neví kudy kam. Následuje jedna stupidita za druhou, ale za ten smělý pokus o neotřelý příspěvek do subžánru, za pár babek, proč ne. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Zas po dlhsej dobe zombie film, ktory na tuto temu nazera z vedeckej stranky. Takze sledujeme zakladnu na ktorej sa deju pokusy so zombie/clovek hybridmi. Ale netrva to dlho a vsetko sa poserie a zachrani sa len mala skupinka, ktory zvysok filmu nudne bludi po okoli az dôjdeme k ironickemu ale zabavnemu zaveru. Postavy su dostatocne zaujimave a aj celkom hviezdne obsadene. Glenn Close by som v tomto zanri nikdy necakal. Akcie nie je vela, ale ked na nu dôjde tak je tiez kvalitna. Dockame sa par originalnych napadov ohladom zombie, ktore ale pre divakov serialu Z Nation az tak velmi originalne nie su. Najväcsi problem je, ze po naslapanom uvode tempo prilis zvolni a az do zaveru sa nic poriadne nedeje. Ako 40 minutova epizoda serialu Z Nation by to bola pecka. Ako 110 minutovy film to je prilis rozvlacne. Vysledok je sice trochu netradicny ale bohuzial priemerny zombie film. 6/10. ()

Galéria (98)

Zaujímavosti (1)

  • Doktorka Caldwell (Glenn Close) ve filmu říká, že proměnu lidí v zombie má na svědomí houba Ophiocordyceps Unilateralis. Tato houba skutečně existuje a přezdívá se jí „zombie houba“. Avšak nenapadá člověka, nýbrž blanokřídlý hmyz. Především pak mravence rodu Camponotus. (efenberger)

Reklama

Reklama