Reklama

Reklama

V mene Krista je epický biblický príbeh o zmŕtvychvstaní Ježiša Krista, prerozprávaný z pohľadu neveriaceho. Rímsky vojenský tribún Clavius (Joseph Fiennes) a jeho pomocník Lucius (Tom Felton) sú poverení vyriešiť záhadu okolo toho, čo sa stalo Ježišovi (vo filme označovaný hebrejským menom Yeshua, slovensky Ješua) počas týždňov nasledujúcich po Jeho ukrižovaní, aby sa vyvrátili zvesti o vzkriesenom Mesiášovi a zabránilo sa povstaniu v Jeruzaleme. (Itafilm)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (157)

Hugo01

všetky recenzie používateľa

Ani nevím, jak jsem se k tomuhle filmu vůbec dostal. Dobře, tak teda vím, ale ten důvod tu z jistých důvodů nemůžu uvést. Každopádně jsem se...prokousal?.. první půlhodinou a pak jsem to musel utnout. Pokud mě někdo odmění dostatečným počtem neoznačených pětisetdolarovek, tak slibuju, že to vydržím až k závěrečným titulkům. ()

bourec 

všetky recenzie používateľa

Reynolds se probudil,a vypadá to,že je na smrt nemocen,a stáčí se na víru.Film zpočátku docela funkční,bez přehnanýho bohování,a vlastně to prvních čtyřicet minut je taková historicko-mystická krimoška,zhruba na tři hvězdy,pak se tam ale vyskytnou věčně se usmívající hovádka,Fienes začne blbnout,a celej film sklouzne do kategorie zfilmovanýho návodu,jak přejít na víru,a je to v prdeli.Pak už to je neskutečná táhnoucí se nuda,a já začal klimbat.Kevine,kde si byl těch deset let,že si tak zblbnul.20%. ()

Reklama

molcan2 

všetky recenzie používateľa

"V mene Krista" bol veľký kasový úspech. Film ma ohromujúce zábery a zaujímavý výber lokácii. Tiež chcem pochváliť silný výkon Josepha Fiennesa, ktorý hral rímskeho tribúna ktorý konvertoval na kresťanstvo. Vynikajúcu podporu mu robí Peter Firth ako byrokratického Poncia Piláta. María Botto je dobrá v veľmi zakrpatenej úlohe Márie Magdalény. Stephen Hagan priniesol vtipný rozmer do malinkej úlohy Bartolomeja. Kým jednoduchosť príbehu je skvelá v prebúdzaní fiktívneho rímskeho aristokrata, Claudiusa Aquila Valeriusa Nigera, tak tempo filmu je neskutočne pomalé. V strede filmu dôjde ku konverzáciám a druhá polovica sa hlavne skladá z cesty skupiny veselých apoštolov do Galilei, rybolovnej výpravy a rozhovoru pri ohni s Yeshuom, ktorý vstal a vrátil sa aby spoločne s apoštolmi Claudiovi myšlienkami vštepili mier. Scenárista a režisér Kevin Reynolds, sa úspešne zameral na konverzačný príbeh, na rozdiel od senzačného vzkriesenia Yeshua. Povznášajúca kvalita filmu bola podporená krásnou kamerou, hudbou a miestnou scenériou v Španielsku a na Malte. Toto mohlo byť v pohode 60 minútová dráma na History Channel. Namiesto toho je to slušný celovečerný film. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Pustiť sa do tejto biblickej témy z iného pohľadu je určite originálne a nanajvýš zaujímavé. Videli sme mnoho filmov z pohľadu veriaceho človeka, ale vyšetrovanie ( resp. hľadanie mŕtvoly ) po ukrižovaní Ježiša tu ešte nebolo. Tvorcovia však častokrát strácali podu pod nohami, druhá polovica filmu sa nesie v osvedčenom duchu, čo stráca na konzistentnosti príbehu. Na film sa rýchlo zabudne, nezanechá na divákovi žiadnu stopu, v pamati zostane azda len výkon Josepha Fiennesa. ()

italka63 

všetky recenzie používateľa

Líbilo, a docela dost. Konečně pojaté trochu z jiného pohledu, konečně měl Ježíš správného, snědého, chlapského představitele a ne chcípáka chrastícího kostmi, konečně pojaté dle Starého Zákona, kdy Boha se Hebrejci nebáli nazvat Jahvem a vliv, který Bůh a jeho učedníci na okolí přenášeli. Vynikající Joseph Fiennes, jeho pozvolná změna a touha vidět vše na vlastní oči. Na Římské říši bylo kouzelné a zajímavé to, že ač uctívala spoustu Bohů a Bohyň, nikdo neměl touhu kvůli jejich jménu válčit, všichni se respektovali. Takže skvělé exteriéry, I interiéry, které mě mrknutím oka přenesly zpět do mého milovaného italského jihu a celkově výborný pocit z filmu. Ovšem chápu, že pokud někdo základní starověká infa nemá, bude mu možná film připadat trochu mimo mísu.Já byla spokojena. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (5)

  • V roku 2013 sa spomínalo meno režiséra Kevina Reynoldsa v súvislosti s podobným projektom – The Resurrection of Jesus Christ, ktorý mal byť mysterióznym thrillerom a zároveň neoficiálnym pokračovaním filmu Umučenie Krista (2004), ktorého ústrednou témou malo byť prvých 40 dní po Kristovom zmŕtvychvstaní. Autorom scénara bolo Paul Aiello. (beso74)
  • Aby zaistili, že spoločné scény Josepha Fiennesa (Clavius) a Cliffa Curtisa (Yeshua) budú sršať napätím, sa Fiennes a Curtis mimo kamier vyhýbali očnému kontaktu počas celého štvormesačného nakrúcania. Často boli v jednej miestnosti, no nikdy sa k sebe nepriblížili. (krasomama)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v španielskej Andalúzii a na Malte. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama