Reklama

Reklama

Čo žerie Gilberta Grapea

  • Slovensko Čo trápi Gilberta Grapea? (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Gilbert Grape nie je z tých, čo by nemal do čoho pichnúť. Aj keď Endora je miesto, kde sa toho veľa nedeje. Jediný raz, čo mestečko navštívila polícia, bolo vtedy, keď sa Gilbertov retardovaný brat Ernie pokúsil vyškriabať na neďalekú vodnú vežu. Dávať pozor na brata je hlavnou úlohu Gilberta, čo vie byť pekne otravné. Najmä, ak Gilbert okrem toho pracuje v obchode. Potom ale Gilbertovi skríži cestu niekto, kto ho nenecháva ľahostajným. Becky so svojou starou mamou začnú mať problémy s autom práve vo chvíli, keď prechádzajú cez Endoru. Becky je krásna a Gilbert sa práve zaľúbil. Nájsť si však čas pre svoj vlastný život sa zdá byť pre Gilberta nemožné... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (795)

Ant 

všetky recenzie používateľa

Všem, co tvrdí, že DiCaprio neumí hrát, buď doporučuju ať si dají facku nebo se podívají na tenhle film. Typický Hallströmův film o obyčejných lidech s neobyčejným životním příběhem. Výborná herecká sestava, jejíž postavy už jsou předurčeny k tomu, abyste si je zamilovali. O starostlivém Deppovi alá Gilbertovi to platí dvojnásob. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film je v podstate o nicem, nic moc se tu nedeje, pouze par hlavnich postav a jejich vsedni starosti a radosti. Ale jelikoz se tu seslo fakt kvalitni obsazeni, tak to staci. Vsechny hlavni postavy jsou totiz skvele napsany, takze herci maj co hrat a vetsina to vyuziva naplno. Depp je tradicne perfektni, akorat ta barva vlasu moc nevysla, obcas je ma cerny, obcas zrzavy, to tvurcum nejak uteklo. No a pak tu je prekvapive skvelej DiCaprio, kterej toho dementa hraje tak presvedcive, ze mi fakt lez mistama silne na nervy a mel sem desnou radost, kdyz mu Depp vysvetlil, ze by se mel vykoupat. Celkove misty sice trochu utahany, ale perfektne napsany, zrezirovany a zahrany drama, ktery si pet hvezdicek zaslouzi. ()

Reklama

Jordan 

všetky recenzie používateľa

lasse hallstrom je prvá trieda v žánri pozitivistických drám zo života malomesta a gilbert grape je jeho najlepším kúskom (napriek tomu, že má na svojom konte veľa kvalitných filmov), film (ako každý jeho snímok) trpí "forrestgumpovským" syndrómom - nie v zmysle, že tam je mentálne postihnutá postava, ale v zmysle prijatia divákmi: väčšinu to osloví, no niektorí neznesú to mierne vykalkulované ľúbivé zoskupenie figúrok, sladkotrpkých epizódiek amerického života, kde aj depresia vyzerá pomilovaniahodne a kde každú chvíľu očakávate zatlačenie na nejakú emóciu - áno, z tohto hľadiska to je trochu stávka na istotu (ako v každom lasseho filme), ale tuto to vďaka dobrému scenáru a skvelej plejáde výborne hrajúcich hercov na čele s úžasným dicapriom v jeho zatiaľ najlepšom hereckom výkone napokon dopadlo celkom šťastne; ()

Jossie 

všetky recenzie používateľa

Výborný film s velmi silným příběhem. Gilbert v podání skvělého Johnny Deppa, na kterém předčasně leží starost o celou rodinu, kde chybí otec a matka je dobrá jen jako atrakce pro místní děti. K tomu má na krku ještě retardovaného bratra Arnieho, kterého neuvěřitelným způsobem ztvárnil Leonardo DiCaprio ( opravdu nepochopím, proč jeho Oscarová nominace zůstala neproměněna ). Do Gilbertova života výrazně zasáhne dívka, která náhodou zavítá do jejich městečka a on nakonec najde odvahu změnit svůj život. Můj nejoblíbenější film od Lasse Hallstöma. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Vymanenie sa z malomestského sterotypu a kolotoča povinností je nevyslovenou túžbou mladého, mlčky prežívajúceho rebela Gilberta. "Vďaka" dementnému bratovi, spuchnutej materi a nedospelým sestrám prináša predavačovi v potravinách život nečakané situácie, ktoré treba riešiť, práce so starostlivosťou o rodinu je nad hlavu a vlastná láska sa redukuje na pravidelné šukanie neukojenej paničky.... teda až do príchodu po Amerike kolujúcich karavanistiek, ktorým sa pokazí autiak. Prostredie tých, čo nevyhrali prvú cenu v americkom sne je sympatické a do určitej miery vierohodné, nenudiacemu plynutiu filmu značne prispeli vhodne typovo zvolení herci. Výsledkom je ale len pomerne dobre odhadnuteľný limonádový príbeh o tom, že šancu na zmenu má každý. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (25)

  • Johnny Depp (Gilbert) neměl dobrý pocit z toho, že si ve filmu dělal posměšky ze své obézní matky. Její představitelce Darlene Cates dokonce řekl: „Chci, abys věděla, jak moc se mi příčilo prohlašovat o tobě nebo tvé postavě takovéto věci.“ (Othello)
  • Matka dětí Grapeových se jmenuje Bonnie (Darlene Cates), i tak je ale v závěrečných titulcích uvedena jako "Máma". (cihlenka)

Súvisiace novinky

Normální festival

Normální festival

18.11.2006

Od 21. do 24. listopadu 2006 se v pražském kině Aero uskuteční přehlídka hraných a dokumentárních filmů, jejichž společným tématem jsou lidé, kteří se v běžném životě orientují trochu pomaleji,… (viac)

Reklama

Reklama