Reklama

Reklama

Čo žerie Gilberta Grapea

  • Slovensko Čo trápi Gilberta Grapea? (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Gilbert Grape nie je z tých, čo by nemal do čoho pichnúť. Aj keď Endora je miesto, kde sa toho veľa nedeje. Jediný raz, čo mestečko navštívila polícia, bolo vtedy, keď sa Gilbertov retardovaný brat Ernie pokúsil vyškriabať na neďalekú vodnú vežu. Dávať pozor na brata je hlavnou úlohu Gilberta, čo vie byť pekne otravné. Najmä, ak Gilbert okrem toho pracuje v obchode. Potom ale Gilbertovi skríži cestu niekto, kto ho nenecháva ľahostajným. Becky so svojou starou mamou začnú mať problémy s autom práve vo chvíli, keď prechádzajú cez Endoru. Becky je krásna a Gilbert sa práve zaľúbil. Nájsť si však čas pre svoj vlastný život sa zdá byť pre Gilberta nemožné... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (798)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Môj najoblúbenejší film od Lassa Hallstroma. Ani neviem prečo, nikdy mu vlastne nemám čo vyčítať. Tie hviezdičky, ktoré jeho filmom udeľujem, sú iba výsledkom emocionálneho dopadu jeho filmov na mňa. Scenáre sú vždy približne rovnako dobré. Zistil som, že Di Caprio nikdy nebol teenagerský pajác pre ujačené dievčatá, že Depp si od začiatku kariéry vyberal veľmi dôkladne, kde bude hrať a že na tomto filme ma nič nežerie. Ja žeriem jeho. ()

novoten 

všetky recenzie používateľa

"Amy, where is Arnie?" Hořkosladké drama s hlavním tématem v upevňování rodinného ducha a navíc přesně podle mého gusta. Navíc s famózním obsazením, kterému vévodí introvertně naladěný Depp a naprosto dokonalý DiCaprio, kterému jeho Arnieho nepřestane věřit ani na vteřinu. Shodou náhod se v prvním velkém Hallströmově filmu sešli tři mistři menších rolí - v té době poměrně známá Mary Steenburgen, civilní, avšak osudová dívka Juliette Lewis a vyhlášený hollywoodský přihrávač John C. Reilly. I oni přispěli k neopakovatelné atmosféře totálního maloměstského zapadákova, ze kterého je to všude daleko a kde nejdiskutovanější událostí je pokus o zdolání vodní věže. Hallströmův ideální rozjezd k prvotřídní hollywoodské kariéře. ()

Reklama

castor 

všetky recenzie používateľa

Prý se mu nejprve zdál až moc roztomilý. Nakonec Švéd Lasse Hallström svolil obsadit do role retardovaného Arnieho silně realistického Leonarda DiCapria a udělal sakra dobře. Plaše tichý úsměv, živelný projev a prý i velký kus improvizace. Byla z toho nominace na několik prestižních cen (hlavně pak Oscar a Zlatý glóbus) a možnost vybírat si role. A vlastně to DiCapria zdobí po celou dobu jeho skvostné kariéry. Hallström má znovu sakra velké pochopení pro lidské slabosti, podivínství i krásu naděje, která někde přeci jen vykukuje. A snad čeká i na jistého Gilberta. Mladíka ztvárněného Johnny Deppem, který s režisérem spojil síly i v případě Čokolády. Žrala ho neschopnost uniknout ze sevření odpovědnosti za retardovaného bratra a nechutně tlustou matku, která roky neopustila dům. Díra, ve které uvízl, mu lezla krkem. Ve výsledku velmi dobré. Navíc tahle nekonvenční tragikomedie jen znovu dokazuje, že DiCaprio chce hrát s kvalitními herci, podle dobrého scénáře a nechat se ovlivňovat dobrými režiséry. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film je v podstate o nicem, nic moc se tu nedeje, pouze par hlavnich postav a jejich vsedni starosti a radosti. Ale jelikoz se tu seslo fakt kvalitni obsazeni, tak to staci. Vsechny hlavni postavy jsou totiz skvele napsany, takze herci maj co hrat a vetsina to vyuziva naplno. Depp je tradicne perfektni, akorat ta barva vlasu moc nevysla, obcas je ma cerny, obcas zrzavy, to tvurcum nejak uteklo. No a pak tu je prekvapive skvelej DiCaprio, kterej toho dementa hraje tak presvedcive, ze mi fakt lez mistama silne na nervy a mel sem desnou radost, kdyz mu Depp vysvetlil, ze by se mel vykoupat. Celkove misty sice trochu utahany, ale perfektne napsany, zrezirovany a zahrany drama, ktery si pet hvezdicek zaslouzi. ()

Anthony 

všetky recenzie používateľa

Hallstrom opět natočil příjemný film, kde to nejlepší je absolutně dokonalý Leonardo - jde o jeho nejlepší výkon vůbec a o jeden z nejlepších hereckých výkonů, jaké jsem kdy viděl. Za svůj výkon byl nominován na Oscara a že ho nedostal a dostal ho nijak převratný Tommy Lee Jones za Uprchlíka nedokážu pochopit. Při dojímavé scéně na konci to zahrál tak, že jsem nedýchal. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (25)

  • Pro ztvárnění role Arnieho navštívil Leonardo DiCaprio několikrát domov pro duševně choré děti, kde se snažil vnímat jejich chování a reakce na okolní svět. (cihlenka)
  • Johnny Depp (Gilbert) se v průběhu natáčení vsadil s Leonardem DiCapriem (Arnie) o 500 amerických dolarů, že jeho mladší kolega nečuchne ke zkaženému vejci. Depp prohrál. (cihlenka)

Súvisiace novinky

Normální festival

Normální festival

18.11.2006

Od 21. do 24. listopadu 2006 se v pražském kině Aero uskuteční přehlídka hraných a dokumentárních filmů, jejichž společným tématem jsou lidé, kteří se v běžném životě orientují trochu pomaleji,… (viac)

Reklama

Reklama