Reklama

Reklama

Čo žerie Gilberta Grapea

  • Slovensko Čo trápi Gilberta Grapea? (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Gilbert Grape nie je z tých, čo by nemal do čoho pichnúť. Aj keď Endora je miesto, kde sa toho veľa nedeje. Jediný raz, čo mestečko navštívila polícia, bolo vtedy, keď sa Gilbertov retardovaný brat Ernie pokúsil vyškriabať na neďalekú vodnú vežu. Dávať pozor na brata je hlavnou úlohu Gilberta, čo vie byť pekne otravné. Najmä, ak Gilbert okrem toho pracuje v obchode. Potom ale Gilbertovi skríži cestu niekto, kto ho nenecháva ľahostajným. Becky so svojou starou mamou začnú mať problémy s autom práve vo chvíli, keď prechádzajú cez Endoru. Becky je krásna a Gilbert sa práve zaľúbil. Nájsť si však čas pre svoj vlastný život sa zdá byť pre Gilberta nemožné... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (795)

Madison 

všetky recenzie používateľa

Keď som sa dívala na Leonarda a hodnú chvíľu nemohla uveriť tomu, že ten sladký cukrík sa ešte pred Titanicom dokázal transformovať do úlohy retardovaného chalana, došlo mi, že si nomináciu na Oscara rozhodne zaslúžil. Príbeh? Od počiatočného rozprávania Johnnyho Deppa s miernym sarkastickým podtónom "myslite si, čo chcete, ja už to mám v živote spočítané" cez náhodnú romantickú vsuvku s pôvabnou kráskou až po bizarnú matku s "pár kilami navyše" je to tak silné a pútavé, že sa dobrovoľne necháte rozmačkať ako citrón. A znovu sa musím vrátiť k Leovi. Ten chlap zahrá všetko, nevinného fagana, melancholika so srdcom na správnom mieste aj urečneného chlapíka zo scorseseovskej dielne. No povedali by ste to naňho? :-) ()

Ephemeris

všetky recenzie používateľa

Jeden zo zásadných filmov mojich -násťročných čias. Zapadákov v nížinách Iowy (údajne ak sa uprostred Iowy postavíte na plechovku od piva, dovidíte až do Chicaga), frustrovaný mladík uväznený v drevenom dome, ktorý by odnieslo prvé okoloidúce tornádo. Po dlhých rokoch ďalšia projekcia a moje nadšenie je preč. Juliette Lewisová so svojím chlapčenským účesom ma nebavila nikdy, ale skutočnú hrôzu prinieslo až sledovanie v pôvodnom anglickom znení. Absolútne nevhodná dikcia a hlasový prejav. Radšej už nebudem hodnotiť, lebo momentálne to už vidím len na lepšie 3 hviezdy na oblohe Stredozápadu. ()

Reklama

kitano 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorého príbeh vytvárajú všedné-nevšedné osudy obyvateľov jedného bohom zabudnutého mestečka. Život tam ľudia nemajú ľahký a to platí o to viac, ak máte doma matku ktorá váži 200 kg a retardovaného brata, ktorý vám celý boží deň visí na krku. To je príbeh Gilberta Grapea, pohľadného mladíka, ktorému jeho zabitý život už pekne lezie na nervy. Horkosladká historka o tom, že život nieje med, ale aj o tom, že práve stratiplná cesta ukáže človeku, kde sa skrýva skutočné šťastie. (9/10) ()

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Když někdo zahraje dobře v komedii, všichni to berou jako samozřejmost, řeknou si, že se fajn pobavili a vymalováno. Když někdo ztvární retardovaného kluka, všichni hned tvrdí, že je úžasný herec. Inu pro mě tedy ne. Je stejně těžké, ne-li těžší, lidi rozesmát, než rozplakat. A Hollywood má pár svých osvědčených receptů, jak vymámit z divákových slzných kanálků trochu rosy. Starší brácha, který se stará o svého postiženého sourozence, patří k jedněm z nich. Takže námět je pro mě jen jedno obyčejné prachsprosté klišé klišovaté. Ta zvýšená dávka lidskosti a citu ve filmech podle takovéto šablony je naprosto běžná. Jako neotřelý hodnotím pouze závěr filmu. ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

lasse hallstrom je prvá trieda v žánri pozitivistických drám zo života malomesta a gilbert grape je jeho najlepším kúskom (napriek tomu, že má na svojom konte veľa kvalitných filmov), film (ako každý jeho snímok) trpí "forrestgumpovským" syndrómom - nie v zmysle, že tam je mentálne postihnutá postava, ale v zmysle prijatia divákmi: väčšinu to osloví, no niektorí neznesú to mierne vykalkulované ľúbivé zoskupenie figúrok, sladkotrpkých epizódiek amerického života, kde aj depresia vyzerá pomilovaniahodne a kde každú chvíľu očakávate zatlačenie na nejakú emóciu - áno, z tohto hľadiska to je trochu stávka na istotu (ako v každom lasseho filme), ale tuto to vďaka dobrému scenáru a skvelej plejáde výborne hrajúcich hercov na čele s úžasným dicapriom v jeho zatiaľ najlepšom hereckom výkone napokon dopadlo celkom šťastne; ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (25)

  • Navzdory faktu, že ochránci zvířat tvrdě kontrolovali kobylky v Arnieho obálce na dopisy, je Leonardo DiCaprio omylem zabil. (Kulmon)

Súvisiace novinky

Normální festival

Normální festival

18.11.2006

Od 21. do 24. listopadu 2006 se v pražském kině Aero uskuteční přehlídka hraných a dokumentárních filmů, jejichž společným tématem jsou lidé, kteří se v běžném životě orientují trochu pomaleji,… (viac)

Reklama

Reklama