Reklama

Reklama

Epizódy(12)

Obsahy(1)

Hlavnými postavami sú dvaja bratranci, beťár Žolty - Peter Batthyány a inteligent Vasilko - Ady Hajdu. S oboma zažijeme veľa srandy, napätia a nečakaných komických situácií, do ktorých sa naši dvaja podnikaví bratranci dostávajú výlučne vlastnou vinou. Za každých okolností chcú dobre zarobiť, ale veľa sa pritom nenarobiť. Využívajú pritom nielen svoje "šikovné ručičky a prešpekulované hlavičky", ale aj svojich kamarátov. Ich podnikavosť každému vyráža dych. Nečudo, veď im pomáhajú ich dve energické mamy, Jana Oľhová a Eva Večerová, ktoré svojim synom nikdy nedajú poriadne si vydýchnuť a stále sú im nablízku.
Zárukou vtipných situácií je Peter Batthyány ako syn práve sa navrátivší z dlhej cesty po svete. Komické momenty umocňuje Ady Hajdu - je síce málo zručný a nešikovný, ale zato, ako veľký mudrc, dokáže vysvetliť všetko na svete vďaka svojim rozsiahlym znalostiam a vedomostiam. Základnú štvoricu dopĺňajú manželia Miška Čobejová a Roman Pomajbo, ktorí sú našej vydarenej rodinke vždy a stopercentne poruke, a to v dobrom aj v zlom. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (18)

Babulik odpad!

všetky recenzie používateľa

V momente, keď nadobudnem skalopevné presvedčenie, že už nikto na slovenskom mediálnom trhu nemôže vymyslieť väčšiu sračku ako búrlivý panelák a pod., sa niekto neskutočným spôsobom prekoná a presvedčí ma, že nekonečné sú na svete len tri veci: ľudská hlúposť (určite), vesmír (možno) a úbohosť slovenskej televíznej komercie ( na to berte jed). Ostáva mi len pri zdravom rozume dúfať, že autori nevedomky samotným názvom predurčili osud tohto telefekálneho dielka... ()

RigorMortis odpad!

všetky recenzie používateľa

Preletel som jednu časť, viac som nezvládol. To tí ľudia z vedenia Hnojky nemajú ani štipku sebareflexie? Absolútne nevtipný "sitcom" s nahratým smiechom, neschopnými hercami známymi z iných "akožesitcomov", pseudocelebritami a hercami, ktorým odzvonilo už pred rokmi. Súčasná slovenská seriálová scéna je sračka na druhú, tu niet o čom debatovať. Ak si však myslíte, že nemožno do tých sračiek klesnúť ešte hlbšie, pozrite si Kolabs. Na vlastné riziko. Hnojku nezastavilo ani absolútne dno televíznej "zábavy", prekopala sa ešte hlbšie. ()

Reklama

borec999 

všetky recenzie používateľa

Ako divadelné predstavenie to možno fungovalo, ako sitkom to zúfalo nefunguje. Jediné, čo z Kolapsu stojí za zmienku je Peter Batthyany. Jeho Žolty, umiernená verzia Banána z Mafstory bez vulgarizmov, a jeho pár hlášok je to jediné, za čo udržím seriál na 1*. Inak ostatní herci (Hajdu,Pomajbo,Čobejová) podávajú absolútne šialené výkony a podobne sú na tom aj ďalšie pokusy o humor. Trápnosť. 10% ()

Longview1994 odpad!

všetky recenzie používateľa

Katastrofálna "komédia", možno len pre tých, ktorí nevedia, čo je to skutočná zábava. Nanič vtipy, nanič herci, ktorí sú vtipy ako suchá múka, otrepané frázy, ktoré už dávno stratili svoj vtip. Asi horšia komédia nie je, pozeral som 10 minút, viac som nevydržal, jojka sa zase vyznamenala, ale v tom zlom svetle. ()

TERRORDROME

všetky recenzie používateľa

Najzábavnejšie na tom je škodoradostne sledovať ako televízie vždy nasadia nový "zábavný" seriál s veľkou pompou a reklamou, len aby ho po pár dieloch potupne stiahli lebo im na to každý prdí. Kolabs je v podstate dovedenie slovenského sitcomu do dokonalosti. Nie že by bol taký dobrý, ale môže poslúžiť ako výkladná skriňa či štúdijná pomôcka všetkých chronických syndrómov ktoré kvária tento žáner v našich končinách. Je fakt že tieto projekty sú obvykle spichnuté naozaj horúcou, priam taviacou sa ihlou a Kolabs to dohnal do takého extrému že tá ihla rovno sublimuje meniac sa na výtrysk gama žiarenia. Pri jeho sledovaní totiž nie je jasné ani to o čom by to akože malo byť. Oficiálne zdroje hovoria že komické situácie by mali tryskať z pokusov hlavných hrdinov prísť nejako k peniazom. Hmmm, Batthyany hrá čosi ako vykastrovanú soft verziu Banána z Mafstory. Musím povedať že v druhom diely mal naozaj dosť brutálnu kadenciu krutohlášok, ale asi si ich mal šetriť a dať v každom len jednu, pretože potom definitívne zhasol ako zápalka pod prúdom moču a ďalej už hádzal len tie svoje bezradné pózy typu čotototo... . Hajduov Vasilko je zas tak neznesiteľne infantilný že aj Teletubbies vyzerajú pri ňom ako eskadra drsného záchodového humoru. No a Pomajbo ako maniakálny traktorista proste len cerí všetkých 40 zubov, na tom už niet moc čo pokaziť. Pochválil by som snáď Libezniuka, ten jeho flegmaticky slizký prejav sfetovaného buldoga bol fajn. Ženská časť obsadenia len pricmrdáva, Čobejová proste nemá čo hrať aj keby veľmi chcela a Večerová je síce vycapená v úvodných titulkoch ale objavila sa snáď len raz. Špeciálna kategória je Jana Oľhová aj s jej monštróznou čeľusťou. Tá bola ako jebnutá mamička otravná už v Profesionáloch a odvtedy ju v tejto polohe nasrali snáď do každého neúspešného pokusu o sitcom. Absenciou konceptu počínajúc a zo vzduchu vydestilovanými vtipmi-nevtipmi končiac je Kolabs trefný len v jedinej veci a to svojím názvom, ktorý je zároveň aj svojim vlastným hodnotením a verdiktom. Hviezdičkami nehodnotím, lebo netuším ako. ()

Galéria (18)

Reklama

Reklama