Reklama

Reklama

Moderná zvieracia metropola Zootropolis je mesto ako žiadne iné. Skladá sa z niekoľkých obytných štvrtí, od nóbl predmestia Saharské pole po mrazivé sídlisko Tundrovka, domov polárnych zvierat. Je to skrátka miesto, kde všetky zvieratá žijú spolu, bez ohľadu na veľkosť a stravovacie chúťky, od najväčšieho slona, cez leva po najmenšieho piskora. Keď však do mesta dorazí ambiciózny policajný nováčik Judy Hoppsová, zistí, že byť prvým králikom medzi veľkými zvieratami policajného zboru nie je vôbec jednoduché. A pretože chce svoje kvality dokázať, využije prvú príležitosť a spojí sa aj s pouličným podvodníkom, lišiakom Nickom Wildom, aby vyriešila zložitý a záhadný prípad, smerujúci na najvyššie miesta mesta zvierat... (Saturn)

(viac)

Videá (26)

Trailer 1

Recenzie (993)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Animák, který kombinuje život dospělých se životem zvířat určeným pro dětskou populaci. Zootropolis je roztomilý, milý, vtipný a sem tam dospělého vyřadí nějakým fórkem, jehož realita nám obšťastňuje život každým druhým dnem. Lenochody na dopravním inspektorátu dokonce vnímám jako asi nejlepší scénu, co jsem kdy ve 3D animáku viděl. Přitom si to ale stále udržuje příjemnou, roztomilou a dětskou vtipnost, kterou bezkonkurenčně ocení i děti. Zootropolis se prostě povedl. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Krimi ako od Shanea Blacka :-) Lenochodi ma rozosmiali ako nič za posledné roky. K slzám! Dizajn zvieratiek k zamilovaniu, množstvo hravých detailov, trefných narážok na reálny svet ľudí i klasické filmy. Perfektný český dabing. Pre súčasnú Európu to má navyše významový rozmer, ktorý tvorcovia zrejme ani nezamýšlali. Piatu hviezdu nedávam, pretože to nestojí na tak hutnom myšlienkovom základe ako V hlave. Zootropolis je "iba" perfekná zábava. ()

Reklama

choze 

všetky recenzie používateľa

Dle očekávání moc fajn animák, hlavně díky ústředním postavám, animaci, hromadě nápadů a společenskému podobenství/poselství. Bránici mi to sice nervalo (ani lenochodi, ani narážka na BREAKING BAD), ale naopak jsem docenil pár příjemně temných momentů (scény šikany, Judy vs Nick v muzeu), taky honička myší mikročtvrtí byla dobrá. A po mnoha letech (poprvé od Rebeky z Letohrátek) mám zase jednou crush na animované zvířátko (Judy). ()

AppleCore 

všetky recenzie používateľa

Tím vším, čím jsem chtěl, aby bylo Inherent Vice, je Zootopia! EDIT (3.6.2016): Už to mám za sebou 3x a jsem v pokušení nejenže si film pustit znova, ale rovnou si ho střelit do TOP10! Když to ani Michael Giacchino nepodělal svým soundtrackem, je to prostě svátek! (PS: při sledování mě zžírá touha si každý zvířátko pohladit! Jsem divnej? Ano, ano jsem, ale když ta animace je tak dokonalá....!) ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $150miliónovTržby USA $341,268,248Tržby Celosvetovo $1,023,784,195Tržby za predaj Blu-ray v USA $52,935,154Tržby za predaj DVD v USA $53,952,131║ Disney si už pravidelne udržiavajú svoj štandard, samozrejme animačný gigant Pixar je stále o krok v pred ale zas pre taký DreamWorks Animation to je už rovnocenná konkurencia pokiaľ ho už aj neprekonali. Máme tu opäť pútavé podanie, dobré gagy, sympatické postavičky zo zvieracieho sveta, ktoré využívajú svoj potenciál, plusom pekná grafika, slušné 3D a poteší Slovenský dabing. /videl v kine 3D verziu: 80%/ ()

Galéria (187)

Zaujímavosti (63)

  • Titulní píseň k filmu nazpívala Shakira. V originále také namluvila postavu Gazelle. (.baris.)
  • V poslednej tretine filmu môžeme vidieť v stánku predavača filmov "zvieracie verzie" niekoľkých predošlých animovaných filmov od Disneyho – Wreck-It Ralph (Wreck-It Rhino), Big Hero 6 (Pig Hero 6) a iné. (RigorMortis)
  • Ve filmu je spousta odkazů na různé firmy a jejich značky. Například ve městě Zootropolis jsou pak firmy Blubber Chef (Burger Chef), Zuber (Uber), Lemming Brothers Bank (Lehman Brothers), Mousy's (Macy's) anebo eBray (eBay). (Superstein)

Súvisiace novinky

Disney oznamuje pokračování a premiéry svých hitů

Disney oznamuje pokračování a premiéry svých hitů

08.02.2024

Při příležitosti chlubení se tím, jak olbřímí mělo studio Disney tržby za první část roku 2024, se CEO myšáckého molochu Bob Iger vytasil s několika překvapujícími oznámeními. Hlavouni u Disney totiž… (viac)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (viac)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (viac)

Reklama

Reklama