Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrozivý skutočný príbeh posádky USS Indianapolis, ktorá uviazla na Filipínskom mori na konci 2. svetovej vojny. Počas 2. svetovej vojny bola USS Indianapolis známa ako jedna z najrýchlejších lodí v celom americkom námorníctve. Pod vedením kapitána McVaya (Nicolas Cage) bojovala posádka statočne v každej veľkej americkej bitke v Pacifiku. Rokovanie prezidenta Trumana o kapitulácii Nemecka prináša pre kapitána USS Indianapolis novú misiu. Vláda USA vyvinula tajnú zbraň, ktorú má McVay a jeho posádka prepraviť na ostrov Guam. Spočiatku plynulá cesta sa zmení na katastrofu, keď japonská ponorka vypáli do obrovskej lode niekoľko torpéd. Loď sa za dvanásť minút potopí. Z 1200 ľudí prežilo útok len 900. Čakajú vo vode a veria, že záchrana je už na ceste. Ukrutný boj s počasím, hladom a smädom však vystriedajú útoky stoviek žralokov. Po niekoľkých dňoch vo vode muži strácajú nádej a začínajú mať halucinácie. Živých ostalo len niekoľko a teraz musia v sebe nájsť novú odvahu bojovať o záchranu. Japonská armáda oslavuje potopenie Indianapolisu, otázne však je, ako je možné, že táto pýcha amerického námorníctva bola taká zraniteľná... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (87)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $40miliónovTržby Celosvetovo $832,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $294,910Tržby za predaj DVD v USA $1,003,427║ Neviem kde ten slušný rozpočet minuli, jedine že by sa na imdb.com mýlili. Je to taká proste béčková produkcia, kde triková stránka je doslova mizerná a biedna. Rovnako tak dopadá aj všetko naokolo lepené proste z toho čo je k dispozícii, je tam cítiť lacné prevedenie, slabá výpravnosť. Príbeh rovnako až tak nemá čím dostať do kolien a to má v rukách dosť silnú tému. Herci nehrajú najhoršie, lenže ani nemajú moc čo predviesť. /40%/ ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Titanic v Armádnom kabátiku s tým rozdielom, že namiesto lode bol torpédoborec, namiesto ľadovca Japonská ponorka a namiesto skurvene ľadovej vody žraloky. Fim zachytáva jedno z obdobý druhej svetovaj vojny ktoré rozhodlo o genocíde a zhodení atómovej bomby na Japonsko. Mnohý ľudia ani nevedia čo všetko tomu predchádzalo a všetci poznajú iba masaker na Pearl Harbor na pozadí bolo ale týchto masakrov oveľa viac. Dokument ktorý som o tomto pozeral bol silnejší ako film. Paradoxne nedokázal zo mňa dostať tú patričnú emóciu ktorú by som potreboval na to aby sa film dostal z priemerného dramatického béčka. Caga mám celkom rád ale tiež to nebola jeho životná úloha. K tomu všetkému ten záver kedy sa všetko naťahovalo ako sopeľ astmatika na jar ma presvedčil že mám svedomie čisté keď si myslím že ide o priemerný katastrofický film. 55% ()

Reklama

dezert 

všetky recenzie používateľa

Že to bude blbě zahraný, to jsem tak nějak čekal. Že to bude blbě natočený a napsaný, to jsem taky tak nějak čekal, stejně jako ty mizerný triky a naprosto nulovou snahu, aby ten film vypadal aspoň trochu dobově. Co jsem ale nečekal, bylo, že ten film vezme zkázu USS Indianapolis a přetvoří ji do vyloženě exploatačního filmu. Peeblesovi nejde o to, ukázat přeživší námořníky jako hrdiny, nebo lidi, bojující o přežití. Ne, jsou vyloženě jen kořist pro žraloky a podobnou havěť (možná proto se scenáristi ani nebtěžovali s nějakým vykreslením postav, stejně jich většinu sežerou, tak co).Mezitím jsou vždycky prostřihy jinam, který jsou ale vyloženě zbytečný, protože jsou to jen oslí můstky k dalšímu sežranýmu člověku. Navíc to není ani tak stupidní, aby se u toho člověk smál. Je to jen nevkusná, zbytečná a hloupá snaha o senzaci, vydávající se za "takhle to bylo". ()

Lukiš 

všetky recenzie používateľa

Na jednu stranu se mi líbilo, že se režisér držel faktů a pojal tento film jako památku těmto námořníkům, ale na druhou stranu film postrádá potřebné napětí, které by vystihovalo hrůzu, kterou tito námořníci zažívali, což je velká škoda, jelikož tato tematika je pro napětí jak stvořená. Na film mě nalákal monolog z filmu Čelisti, tudíž jsem čekal tak trochu nervydrásající thriller, na který bych jen tak nezapomněl. Bohužel se nic takového nedostavilo, a mě nezbývá, než čekat, až se této tematiky ujme někdo, kdo tomu dá ten správný říz. Film má ale více vad na kráse, přišel mi hodně uspěchaný, a nedokázal jsem se vcítit snad do žádné z postav. Na druhou stranu ale musí být hodně obtížné celou tuto událost vtěsnat do pouhých dvou hodin. Ani Nicolas Cage zde nepředvádí nějak mimořádný výkon. Hodnotím průměrně, 1* navíc za závěrečných cca 20 minut. ()

Marius_ss 

všetky recenzie používateľa

Tak, ako sa tu opakovalo už viacero ľudí, aj ja musím spomenúť geniálnu scénu vo filme Čeluste, kde Robert Shaw rozpráva hrôzostrašný príbeh lode Indianapolis. Aj kvôli tomu, som si chcel pozriet tento film a to aj napriek nie príliš lichotivému hodnoteniu a aj preto že iný film o tejto udalosti som žial nenašiel. Musím s ľútosťou konštatovať, že tunajšie hodnotenie je k filmu ešte zhovievavé. Ja osobne som totižto film nemohol ani dopozerať, tak som sa nudil (a to sa mi často nestáva). Je to až nehorázne ako tvorcovia filmu dokázali spackať tak silnú tému a spraviť z nej toto nudné čudo. Neostáva mi iné, len dúfať, že sa raz nájde niekto, kto túto udalosť s dôstojnosťou, ktorá sa na taký príbeh sluší, podá na filmovom plátne. ()

Galéria (122)

Zaujímavosti (8)

  • Quint ve filmu Čelisti (1975) vypráví o tom, jak se potopila loď Indianapolis. Quint byl jedním z námořníků, kteří přežili ztroskotání lodi a zůstali uprostřed moře pronásledováni žraloky několik dní až do doby, než se dočkali záchrany. (PanZahadnyCZ)
  • Když atomové bomby dopraví pomocí USS Indianapolis na ostrov Tinian, transportují je pomocí nákladního automobilu M35 na letiště. M35 se začaly vyrábět až v roce 1950, tedy až 5 let po zobrazených událostech. (bejkovec)

Reklama

Reklama