Reklama

Reklama

Brimstone

(festivalový názov)
  • Česko Brimstone (festivalový názov) (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Brimstone je epický thriller z dob starého Západu. Je příběhem ženy vzdorující své minulosti, která se jí neustále připomíná. Liz (Dakota Fanning) je mladá žena, která žije spolu s manželem a dvěma dětmi. Je porodní asistentkou a komunikuje prostřednictvím znakové řeči. Její vztah se čtyřletou dcerou by mohl být lepší, ale celkově se Liz cítí ve svém životě spokojeně. Když však poprvé uvidí v kostele nového reverenda (Guy Pearce), Liz ihned ví, že ona a její rodina jsou v nebezpečí. Postupně se reverend snaží vzít Liz všechno, co miluje. Do jejího života se vrací minulost, na kterou se snažila zapomenout... (mac000)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (419)

AppleCore 

všetky recenzie používateľa

Film, který by se za správný propagace mohl stát novodobou klasikou, stejně jako kdysi třeba Unforgiven. Bohužel, dřív než se stihl prodrat do světa, ho strhali kritici. K Brimstone se tak u nás dostávají pouze největší filmoví fandové. Filmu by sice víc slušelo lineární vyprávění namísto jednotlivých – časově rozházených – kapitol, díky čemuž by nabyl mnohem větší epičnosti a osudovosti, i tak je ale příběh naprosto strhující a nekompromisní. Rozdělení na kapitoly jde ale ku prospěchu tempa, takže film rychle uteče a nezačne nikdy nudit (svojí délce navzdory). K příběhu připočtěte skvělou kameru, herecký výkony, slušnej soundtrack a máte překvapení roku! V rámci žánru se dneska moc podobných filmů netočí. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

V Brimstone nestačí niekoho zavraždiť. Treba mu najprv vyvraždiť všetkú chovnú zver, a potom mu vykuchať brucho a črevá omotať okolo krku, aby mu jeho deti museli dávať ranu z milosti. A taký je celý film. Extrémne násilie mi nijak nevadí, ale pokiaľ začnete úvodnou scénou s mŕtvym novorodencom a posúvate sa skrz vraždenie, mučenie a znásilňovanie zas a znovu iba k ďalšiemu násiliu, bez katarzie a vlastne aj zmyslu, tak je to proste prehnané a obhajoba typu “Je to o tom, aký bol život na Divokom západe ťažký,” vám na 145 minút divákovej trpezlivosti nevystačí. Hodnotiť kapitoly zvlášť, bolo by to tak 60, 40 a 85 percent, ale dohromady je to psychicky značne vysilujúca pointless skúška nervov. Skrátka dve a pol hodiny násila a utrpenia, ktoré vám za tú všetkú exploitáciu nedajú nič na oplátku. Na konci som krčil plecami. ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Na rozdiel od ostatných som nepociťoval potrebu dopozerať tento paškvil, ktorý je charakteristický pre súčasnú dobu. Neviem kedy začal multiplikačný trend, ten ping-pong medzi tvorcami a divákmi, v rámci ktorého bolo potrebné zvyšovať počet zavraždených znásilnených, počet zničených áut, objektov a stále podrobnejšie znázorňovať nielen sex, ale aj zabíjanie, deviácie a pod. Je to zlý smer, pretože časom sa aj nenároční diváci začnú ošívať, keď počet vrážd stúpa na úkor vierohodnosti príbehu. Aj tento kúlhovnový režisér si zaumienil, že bude americkejší, než Američania a dal do toho všetko. Výsledkom je samoúčelná prehliadka všemožných zvráteností s chabým dejom, ktorá evokuje dve otázky: pre koho? a načo? Tie dve hviezdičky sú pre Dakotu a Guya, i keď nabudúce by si mohli rozmyslieť do akého filmu idú. ()

Happens 

všetky recenzie používateľa

Dakota Fanning je úžasná od svých mladých let. Bravurní výkon. Je to takový ten trýznivý, bolestivý Lars von Trier styl filmu. Otázkou je, zda je opravdu nutné natočit film o pedofilním psychopaticky úchylném reverendovi, co posedlý sexuálními akty se svou dcerou a nebojí se za ní cestovat přes celé USA a zabíjet? Odebírám dvě hvězdy se plošnost filmu v jedné vrstvě bolesti a utrpení (nechuti?). No pomoc. Přidaná hodnota: dekadence posílá děkovné pozdravy. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Zajímavý kousek, který je hodně netradiční, ale svým stylem vyprávění pro mne byl bohužel až iritující. Film je rozdělen na 4 kapitoly, které jsou časově rozházené, takže zbytečně je to matoucí a překombinované,což já osobně moc nemusím. Nejvíce mi vadilo, když postava v jedné kapitole umře a v další opět žije- tohle nesnáším. Za mínus pokládám i velkou podobnost hereček Dakota Fanning a Emilia Jones, měl jsem problém se vyznat, která z nich je zrovna na scéně, což je veliká škoda, protože vizuál je perfektní, atmosféra je syrová a násilím či sexem se zde nešetří, za což dávám velké plus. Highlightem pro mne byla kapitola číslo 2. Stopáž je na můj vkus také příliš přepálená, takže i přes vynikající scény, nemohu dát nadprůměrné hodnocení. PS: Guy Pearce byl opravdu ďábel. 65% ()

Galéria (98)

Zaujímavosti (17)

  • Guy Pearce (Reverend) a jeho filmová manželka Carice van Houten (Anna) tvoria pár aj v skutočnosti. Zamilovali sa počas natáčania a v auguste 2016 sa im narodil syn Monte Pearce. Vďaka tejto veľkej udalosti dokonca zmeškali premiéru na filmovom festivale v Benátkach. (bj_)
  • Režisér Martin Koolhoven dostal ponuku natočiť tento film pre americké štúdio, v tom prípade by však stratil kontrolu nad záverečným strihom, a tak dal radšej prednosť európskej koprodukcii, do ktorej sa zapojilo 8 krajín. (beso74)
  • S rozpočtom 12 miliónov eur ide o druhý najdrahší holandský film. Drahším je len Zwartboek (2006), ktorý stal 21 miliónov dolárov. (beso74)

Súvisiace novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (viac)

Reklama

Reklama