Reklama

Reklama

Vee Delmonico (Emma Roberts), študentka vysokej školy si málokedy nájde čas na niečo iné ako štúdium. Nič iné ju veľmi ani nezaujíma. Jej život sa však otočí naruby, keď sa od kamarátov nechá nahovoriť, by sa zapojila do populárnej online Hry o život. Vee sa rozhodne zaregistrovať sa len pre jednu jedinú stávku, čo sa zdá ako neškodná zábava. Ale keď sa ocitne vo víre vzrušenie z adrenalínom nabitej súťaže, v ktorej sa jej partnerom stane neznámy cudzinec (Dave Franco), hra začne naberať zlovestné obrátky. Musí plniť čoraz nebezpečnejšie úlohy a zrazu je v stávke omnoho viac, ako sa zdalo na začiatku. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (22)

Trailer 3

Recenzie (450)

larelay 

všetky recenzie používateľa

jedna hviezda a aj to iba za paradnu hudbu. inak to bola strasna, donebavolajuca kravina. kazdou minutou mi to zralo nervy. doslova. este doteraz ma bolia oci z tych debilnych hereckych vykonov a komedialnych nelogicnosti. este znesiem, ked je film kravina, ale ked je to kravina, ktora ma doslova serie, tak to uz nezvladam. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Koncept aj vizuálne stvárnenie v poriadku. Spracovanie ale mieri čisto na teenagerov, ktorí majú vo filme vidieť kritiku ich virtuálneho spôsobu života, ale len sa utvrdia v tom, že v ňom treba pokračovať. Logika je úplne mimo, ťažko predpokladať, že by niečo podobné mohlo presne takto fungovať, výzvy sú tak na hrane, že by ich neprežila polovica zúčastnených, ale zámerom je ukázať, aký je hlavný mužský hrdina neohrozený a sexy, nič viac. Záverečný zvrat je celkom fajn, ale opäť platí, že tak jednoducho sa z toho všetkého dostať by nebolo možné. Následky veškeré žiadne, veď tu máme aj šikovných hackerov. Nerve ale beriem ako metaforu toho, že všetci sa skrývame na internete za nejaký diskutérsky nick, čo je vo filme vyjadrené maskami všetkých hráčov. Jednoduchší Black Mirror pre teenagerov. ()

Reklama

juta 

všetky recenzie používateľa

Nerve je přesně ten typ filmu, který mám rád a chvílema mi připomínal Modrou velrybu, která zrovna v době sledování byla velmi populární, ale myslím si, že by se takováto hra dala vytvořit i ve skutečnosti, jen bez určitých aspektů, které by ve skutečnosti prostě nešly udělat, ale zpátky k filmu. Emma Roberts jako hlavní hvězda fungovala společně s mladým Francem a jejich počínání mě bralo. ()

Hrabka 

všetky recenzie používateľa

Když už úkolovku, tak doporučuju raději toto. Nerve baví tak 3/4 hoďky, dokud to je taková pohodovka. Potom se to začne tvářit vážně a člověk už jen kroutí hlavou až do stupidního finále. Zábava pro teenagery jak dělaná, je tam snad všechno, co dnešní děcka hltají. Starší ročníky už to zřejmě moc neuspokojí. 50% ()

emma53 

všetky recenzie používateľa

Tohle byla bezvadná ujetina, ale co já vím, dneska je všechno možné a s těma mobilkama už vůbec nepochybuji o tom, že se někde něco podobného v menším měřítku může dít, tak co. Neměla jsem tendence odskakovat od monitoru uvařit si kafe a podobně, zkrátka to byl nervák od začátku do konce. Bylo to spíš pro mladší publikum než jsem já, ale to mně vůbec netankovalo, já se bavila, bála a smála a dokonce si myslím, že si nějaké to moudro mohou někteří z Nerve odnést. Kam až zajít při používání takových věciček jako je mobil, tablet atd. A jo, klidně se šikovný hacker dostane k vám domů. mně se to stalo jednou a můžu vám říct, že to byla černá můra a stačilo. A ta hlavní dvojka byla výborná, moc hezky se na ně dívalo a těch pár kiksů házím za hlavu, u takových filmů je nejde brát přece vážně. 80% ()

Galéria (87)

Zaujímavosti (16)

  • Knižná pasáž, ktorá sa rýchlo posúva na začiatku záverečných titulkov, je z 1. kapitoly mnohokrát sfilmovaného klasického románu Charlesa Dickensa „Veľké očakávania“, v modernej verzii najznámejšieho pod filmovým titulom Veľké nádeje (1998). (Arsenal83)
  • Režiséri filmu Ariel Schulman a Henry Joost o tom, prečo chcú poukazovať na temné zákutia internetu: "Väčšina vecí nie je čiernobiela. Internet nie je ani dobrý, ani zlý, záleží len na tom, ako ho používate. Nerve by mohla byť naozaj posilňujúca hra a zároveň je aj tá najstrašnejšia vec, akú si dokážete predstaviť.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama