Reklama

Reklama

Vee Delmonico (Emma Roberts), študentka vysokej školy si málokedy nájde čas na niečo iné ako štúdium. Nič iné ju veľmi ani nezaujíma. Jej život sa však otočí naruby, keď sa od kamarátov nechá nahovoriť, by sa zapojila do populárnej online Hry o život. Vee sa rozhodne zaregistrovať sa len pre jednu jedinú stávku, čo sa zdá ako neškodná zábava. Ale keď sa ocitne vo víre vzrušenie z adrenalínom nabitej súťaže, v ktorej sa jej partnerom stane neznámy cudzinec (Dave Franco), hra začne naberať zlovestné obrátky. Musí plniť čoraz nebezpečnejšie úlohy a zrazu je v stávke omnoho viac, ako sa zdalo na začiatku. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (22)

Trailer 1

Recenzie (450)

silentname 

všetky recenzie používateľa

S celkovým výsledkom som nakoniec spokojný, Na "Nerve" som sa tešil. Mám rád Emmu Roberts, dúfal som s v schopný thriller a plus všetko, do čoho sa zapájajú hry dokáže vzbudiť môj záujem. A musím povedať, že sklamaný som neostal. Nechcem tým povedať, že by film nemal žiadne problémy, ale k tomu sa dostaneme. V prvom rade pochválim Emmu Roberts a Dava Franca, ktorí tu fungujú dobre a celkom im aj verím v každej scénke. Dobre sa na nich díva a musím povedať, že v mnohých akciách fungujú ako dobrý pár. Nápad fungovania Nerve je tiež veľmi dobrý a myslím si, že asi by som nemal na to odvahu byť hráčom. Alebo minimálne viem určite, že by som niektoré veci nedal. Takže klobúk dolu voči našim postavám. Záver filmu je tiež veľmi dobre vymyslený a myslím si, že aj veľmi dobre odráža mentalitu dnešných mladých, ktorí si cenia viac zhliadnutia na internete než ľudský život. A nemyslím to len v rámci života a smrti. Proste keď sa niečo deje, treba to natočiť a hodiť na net. Rozhodne to určite veľa ľudí ocení. A čo už, či to niekomu ublíži alebo nie? Takže v tomto film funguje. Negatíva sú podľa mňa trošku fakt, že mohol film ísť aj trošku drsnejšou cestou. Nemyslím si, že by to bolo na škodu, len nápad na "Nerve" sa mohol kľudne posunúť trošku ďalej a urobiť z toho skutočne seriózny thriller. Funguje to tu fajn, ale myslím si, že sme mohli skúsiť prekonať niektoré bariéry a ísť trošku tvrdšie na divákov. Sydney ako postava na mňa funguje až viac pri konci filmu, kedy sa skutočne ukáže ako kamarátka. Ale nebudem dávať spoilery. Inak mám pocit, že je vykreslená trošku stereotypne. A ďalším trošku problémom je fakt, že ostatné postavy nie sú dostatočne vykreslené na to, aby boli dostatočne zaujímavé. Sledujeme najviac Iana a Vee. Ale zase na druhú stranu je to presne aj miesto, na ktoré sa sústrediť treba. Ale možno keby máme vo filme trošku viac času spoznať niektoré postavy viac, bolo by to zaujímavejšie. Keby to ale mám zhrnúť, tak "Nerve" je celkom uspokojivým thrillerom a celkovo dobrým filmom. Ak máte radi filmy s touto tématikou, čeknite si ho. Budete spokojní. Hodnotenie: B ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Sám som bol zvedavý, akým smerom sa to uberie. Po predložení deja som ostal viac krát naštvaný, ale záverečná myšlienka potvrdila, že tvorcom šlo o to práve ukázať na to, čo sa dnes deje. Hľadači pokemónov, Selfie maniaci, dementi, čo sekundu nevydržia bez šaškovania s mobilom v ruke. Odfotia si aj hovno v záchode a ihneď to postujú. Moderné technológie sú dozaista skvelým výdobytkom, ale kde to strhlo dnešnú mládež je na zamyslenie. Kam teda smeruje dnešná civilizácia? Za konzumom, žitím z dňa na deň s jediným cieľom čo najrýchlejšie a bez akýchkoľvek morálnych škrupúľ zarobiť prachy. V minulosti boli chlapi gentlemani, dnes sú to potetovaní kriminálnici bez akejkoľvek úcty. Ženy boli kedysi dámami, dnes čím väčšia prostitútka, tým uznávanejšia. K tomu svet vedú média, moderní „umelci“, sociálne siete i tieto mobilné skrinky, v ktorých si 1 zo sta hľadá zaujímavé a poučné informácie, väčšina hľadá len nejakú formu „jednoduchej zábavy“. Práve preto vidím prínos tohto filmu, ktorý sa takýmto pubertálne orientovaným extrémom pokúsil toto naznačiť. Ak ste pri filme boli stokrát nasratí na blbých adolescentov s mobilom v ruke, tak o to práve šlo. O to, kam to až môže zájsť. ()

Reklama

Foox 

všetky recenzie používateľa

Ale proč ne... nebo proč jo? Jednoduchá hra s hecováním má velice slibný nápad i první polovinu. Jenže chybí jí ambicióznější uchopení, více sarkastický pohled na dnešní mládež, ale hlavně nosnější konstrukce poslední třetiny, která filmu ubírá hodně ze svého celkového dojmu. Na druhou stranu v rámci žánru a cílovky jde o více než sluně stravitelnou podívanou. ()

Pilda17 

všetky recenzie používateľa

Už v prvních minutách jsem viděl podobnost s 13 game sayawng nebo jeho nový brácha 13 sins. Tyto dva snímky jsou bezesporu brutálnější. Nerve si jde svou vlastní cestou a zaměření je pro teen publikum. Notebooky, mobily a barevnost jasně ukazují. Přesto jak je prvních minutách jasné, se vše stupňuje a začíná být náročnější. I když tento barevný kabát není můj šálek, tak herecká sestava je stravitelná. Hlavní herecké duo je zvolené fakt dobře. Krátká stopáž tomu pomohla a divák se nezačne nudit .. 7/10 = 72% ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Je to prihlúple? Pane bože, len sa netvárme že nie :) Klamať sa človek môže v kadečom (napríklad že schudol), ale pri "Nerve"? Je to stupídna teen "podívaná", ale - kurva miestami to baví. A to už v dnešnej dobe bohužiaľ naozaj stačí. Divák nebude obohatený o nijaké múdra (čo vyslovene nie je nutné!), ale zastávať sa takéhoto filmu, že je snáď neviem akým "posolstvom", ktoré bude dostatočným odkazom pre prihlúplu "young" mládež, ktorá sa v mnohých prípadoch nevie spratať do kože - to snáď nie ;) Nerve stratou času nie je, je to skutočne "malebne" natočené, celkom dobrý, vhodne zasadený soundtrack taktiež spravil svoje, no a herecké obsadenie? Snáď si ani neviem predstaviť, že by v tom hral niekto iný. Takže, vypnúť mozgy, nerozmýšľať, nemyslieť, nepolemizovať. Ja osobne som s tým mal omnoho väčší problém ako som si pôvodne myslel. V určitých momentoch som sa skutočne pohrával s myšlienkou udelenia štyroch ☆. No tie tri budú v mojich očiach skrátka dostatočným vyobrazením reálnej kvality snímku. ()

Galéria (87)

Zaujímavosti (16)

  • Když na začátku filmu Vee (Emma Roberts) projíždí internet a volá jí přes Skype její kamarádka, je na internetové stránce The Huffington Post, kde je upoutávka na článek s názvem „Is James Franco Too Smart?“ Jde o vtipnou hříčku, jelikož mužskou hlavní roli (Iana) hraje jeho mladší bratr Dave Franco. Mimo jiné Emma si s Jamesem zahrála ve filmu Palo Alto (2013). (Reesam)
  • Režiséri sa usilovali o hodnotenie PG-13, pričom Schulman uviedol: „Chceli sme zabezpečiť, aby ho videli mladší tínedžeri. Myslíme si, že má dôležité posolstvo a nechceli sme ho pochovať." Vzhľadom k tomu je film menej násilný, než je v predlohe od Jeanne Ryan a zároveň má úplne vymazanú sexuálnu výzvu, ktorá sa v knihe nachádza. (Arsenal83)

Reklama

Reklama