Reklama

Reklama

Mozog v plameňoch

  • Česko Mozek v plamenech (viac)
Trailer

Susannah Cahalanová má 21 rokov a pred sebou sľubnú novinársku kariéru v prestížnom denníku New York Post. Zrazu začne trpieť záhadnou chorobou. Máva časté záchvaty, počuje hlasy a jej stav sa blíži k šialenstvu. Ako plynú týždne, záchvaty sa stupňujú, pacientka nevysvetliteľne prechádza od hnevu a násilia do stavu katatónie a lekári nie sú schopní stanoviť správnu diagnózu. Po dlhodobom pobyte v nemocnici sa konečne nájde lekár, ktorý doslovne na poslednú chvíľu objaví skutočnú príčinu choroby. Trpezlivo jej pomáha v pomalej a náročnej liečbe, aby mohla znovu začať žiť ako plnohodnotný človek. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (89)

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Chloë Grace Moretz už za sebou sice má pěknou řádku rolí, ale teprve tohle byl film, ve kterém měla složit zkoušku z dospělosti. A moc jí nevyšla. Snahu jí upřít nelze, ale ať už dostane hysterák, stihomam, nebo se chová úplně normálně, pořád je to to samé. Nejsilnější v kramflecích je ve chvílích, kdy leží paralyzovaná v posteli. Na druhou stranu člověk nemá chuť jí za její výkon zabít, takže ve školní stupnici bych jí ocenil trojkou. A tu bych vlastně dal i celému filmu, který je postavený právě na výkonu hlavní představitelky, protože všechno ostatní je rutina podle žánrových standardů, která ničím nenadchne a už vůbec nepřekvapí. 50% ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Tématicky síce zaujímavé, ale filmovo naozaj dosť priemerné. Pri takomto filme som čakal akosi väčšie vypätie emócií, ale bohvie prečo to pôsobilo tak vlažne. Inak, záver je naozaj na zamyslenie. Normálne by ma zaujímalo, koľko ľuďom predčasne uzavreli diagnózu (BPI, schiza, a pod.) s tým, že mali napokon túto autoimunitnú háveď. Inak, asi nie som jediný komu Chloë do hlavnej úlohy akosi nepasovala, keďže vizuálne mi pripomínala skôr stredoškoláčku ako serióznu novinársku vychádzajúcu hviezdu. Ale zas nebola až tak úplne márna ako som spočiatku čakal. Najviac ma z toho celého filmu aj tak bavil doktor Najjar, ktorý zachraňoval nielen Susannah, ale napokon aj celý dejový spád, ktorý sa už ocital pomaly ale isto na mŕtvom bode. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Vzhľadom na to, že mám Chloë Grace Moretz ako herečku celkom rád a že film svojim poňatím stál hlavne na nej, tak nie som úplne spokojný, čakal som po hereckej stránke niečo viac. Nemôžem tvrdiť, že by úlohu Susannah Cahalan hrala zle, ale zas ani to nebolo niečo také, čo by bolo hodné pamätania, vyslovene len priemer. Príbeh ma však nenudil a hlavne ma milo prekvapil svojim záverom a finálnou myšlienkou s odkazom. Lepší priemer. 65/100 ()

666Carnage 

všetky recenzie používateľa

Chloë Grace Moretz hraje mladou úspěšnou žurnalistku. Ono když v 21 letech píšete pro New York Post,tak ve Vás asi něco je. Problém ale nastane, když mozek začne bojovat s nemocí a celé tělo jí přestane poslouchat. Doktoři tvrdí, že je alkoholik a schizofrenik. Tělo neposlouchá čím dál tím více a Susannah (Chloë Grace Moretz) se uzavírá do sebe. Hlavní hrdinka hraje přesvědčivě a sluší jí to i na nemocničním lůžku. Film je podle skutečné události a pokud někoho filmy s nemocniční tématikou baví, tak směle do toho. Nejedná se o přelomový film ale určitě se na to 90 minut dá koukat. A navíc ve filmu potkáte spousty známých tváří. 70% ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Z tohoto neškodného pojetí mozková hemisféra neutrpí. Pravda, intenzivnější režijní zpracování by film pozvedlo ještě výš. Nemám zdání, co režiséra limitovalo, občas to nemělo daleko do tv úpravy. Ovšem k dispozici byla nejlepší akvizice - Chloe Grace Moretz, která si s námětem příjemně zalaškovala a dotáhla svůj flirt k dokonalosti. A tím film zbavila hrozící nudy. Nechtěně potopila kolem sebe zbytek ansámblu, který čítal pár známých jmen, roli matky se ujala Carrie-Anne Moss, Jenny Slate zastala kolegyni v práci, Thomas Mann ji zahříval v posteli a Tyler Perry si střihl šéfredaktora. Na události je to chudobné, Moretz neustále usiluje o to, aby divák nezaspal a zdatně předstírá symptomy vzácné mozkové choroby a divák spolu s ní netrpělivě očekává finální diagnózu. Téma je to poměrně originální, takže i za to uděluji body. Když se odečte účast známé hvězdy, tak režijně Gerard Barrett nedodal žádnou přidanou hodnotu. Na rutinéra si troufá moc brzy, jeho režijní počiny nesklidily divácké vavříny, takže tenhle film je jeho nejlepším. Od průměru ho oddělují drobné odchylky, které se mohou zamlouvat především příznivcům mladé hvězdy, dále mladí medici ocení nové poznatky v léčbě vzácného mozkového postižení a běžný divák se může obeznámit s jistou žurnalistkou Susannah Calahan, jejíž biografie zajistila námět filmu. Slušné známky si tohle veskrze nenápadné dílko zaslouží, nedostalo dvouhodinovou stopáž, takže nemusíme se plahočit nemocnicí a mít fóbii z bílých plášťů v nadměrném množství. Film si splnil svá kritéria a je dobře, že se mu podařilo ulovit hvězdu, která mu hodně přidala. 7/10 ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (4)

  • Filmovalo sa počas júla 2015 v kanadskom Vancouveri a americkom New Yorku. (MikaelSVK)
  • Film je natočen podle skutečné události. (Nikar)

Reklama

Reklama