Reklama

Reklama

Očista: Volebný rok

  • Česko Očista: Volební rok (viac)
Trailer 1

Senátorka Charlene Roanová (Elizabeth Mitchell) má veľmi pádny dôvod očistu nenávidieť. Pred rokmi, počas vražednej noci, padla za obeť celá senátorkina rodina. Odvtedy je snaha o zrušenie očisty jej hlavným hnacím motorom na ceste do Bieleho domu. Ambiciózni súperi vedia, že poraziť môžu senátorku jedine "legálnym" zabitím počas očisty. Charlene má našťastie po boku šéfa svojej ochranky (Frank Grillo), hrdinu z druhého dielu Očisty. Aj jemu už toto každoročné besnenie poriadne lezie hore krkom. Teraz je ale najvyšší čas vytiahnuť oponu, krvavé predstavenie sa začína! Perfektne zabezpečený dom, početná a dokonale vybavená ochranka, čo také by sa muselo stať, aby senátorka túto noc neprežila? Asi by ste sa divili, ale ešte ani nedoznejú alarmy, ohlasujúce začiatok očisty a Roanová len so svojim strážcom musia unikať nočnými ulicami, aby si našli nejaké bezpečnejšie útočisko. Nasledujúce hodiny budú nielen veľmi dlhé, ale hlavne veľmi krvavé. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (388)

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Senátorka, opravdu blbá blondýna, si hraje na superhrdinku, a tak kvůli ní zařve řada nevinných lidí. Jako závěr trilogie slušné, akční scény, kulky létají, krev stříká. Horor tedy ne, čoho se prosím bát? Thriller ano, napětí film nepostrádá. Pěkná je mše v kostele... Samozřejmě je to fantastický film, tudíž nemá cenu se dohadovat coby kdyby. Na druhou stranu je podobných dystopických příběhů třeba, jelikož nepochybuji, že by podobná věc leckoho napadla. A přirozeně by to dopadlo stejně - ti mocní, na něž lid nejvíce nadává a naivně si myslí, že by s nimi zatočil, by byli za vodou. Umíral by zbytek národa... Oddechový film, který by bral vážně snad jen.... ()

VenDulin85 

všetky recenzie používateľa

Musela jsem komentář a hodnocení o den odložit, protože hvězdičkovat ve chvíli, kdy tomu váš hororový guru střelil odpad a guru mého hororového guru snížil hodnocení ze tří na dvě hvězdy mi nevyšlo jako nejlepší nápad... Co tak pěkného říct? Že mně to jako velká katastrofa nepřišla? (krom toho, že to není horor, ehm) A že ten akčnější ráz snímku seděl a líbil se mi až do chvíle v kostele, kde už to bylo lehce přes čáru? Takhle- čtvrtý díl už nenatáčejte, nebo by je ještě v jůesej mohlo napadnout, že to vlastně není tak špatný nápad s tím mordováním jednou za rok. Prostě třikrát a dost, to si radši vezměte zase na paškál dvacátý sedmý remake Pátku třináctého ;-). ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Vzhľadom k nižšiemu hodnoteniu predchádzajúcich dvoch častí tentokrát zaokrúhlim kvôli objektivite smerom nahor. Inak všetko pri starom. Producenti vedia, komu svoju sériu servírujú a nie je dôvod niečo meniť, robiť z Očisty niečo výnimočné. Všetko je limitované rozpočtom, ale z pôvodného komorného hororu sa definitívne stáva akčná séria. Čo sa týka politických odkazov, tak tam tvorcom dávam body navyše za pomerne rýchle reflektovanie súčasnej situácie v USA, netreba príliš dlho dumať nad tým, koho si máme dosadiť za správnu senátorku a koho za fanatického senátora, najímajúceho si náckov na vyčistenie hracieho politického poľa. Ale opäť musím spomenúť, že ako satira niekedy v nie príliš blízkej budúcnosti by podobné prirovnania boli účinnejšie a chytrejšie. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Niekde som čítal, že ide o najlepší diel série, no mne sa to nezdá. Pochváliť však treba kvalitu, ktorá oproti predchádzajúcim dielom ani neklesla ani sa nedvihla. Zatiaľ je to vzácne vyrovnaná séria, ktorá má stále čo ponúknuť. Už po prvom diely som predpovedal, že sa pravdepodobne odštartuje vlna pokračovaní, pretože príbeh sa dá prerozprávať na 100x a to vždy inak a s inými postavami. Tretí diel do filmu zapracoval politiku a sprisahanie, ale v podstate ide o to isté. Niekoľko blbostí by som vytkol, no hlavne ma vytočilo dobíjanie sa do obchodu, kvôli čokoládovej tyčinke. Keď ich vedeli odstrašiť pred obchodom zo strechy na prvý raz, tak nerozumiem prečo ich nešlo v deň D jednoducho zo strechy zastreliť. 60%. ()

heyda 

všetky recenzie používateľa

Pokud jste byli (stejně jako já) nadšeni z dvojky, tak tohle je naprosto stejný nářez, který od začátku do konce drží napětí vysoko nahoře a ikdyž je průběh snadno předvídtelný, na zážitek to nemá žádný vliv. Hudba, kamera i masky jsou zde na vysoké úrovni. Občas vám solidně přeběhne mráz po zádech a tak přesně si představuju tento podžánr. Škoda té poslední třetiny, kde se jen střílí, ale já to oko přimhouřím a zaokrouhlým nahoru, protože DeMonaco si zaslouží do budoucna velkou pozornost. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (21)

  • Sušenka, kterou se Kimmy (Brittany Mirabile) snaží ukrást v obchodě, se jmenuje "Apollo", což je vymyšlená značka ze seriálu Ztraceni (od r. 2004), v němž si jednu z hlavních postav zahrála Elizabeth Mitchell (senátorka Charlie Roan). (hansel97)

Súvisiace novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené