Reklama

Reklama

Šibenice

  • Česko Šibenice (viac)
Trailer 1

20 rokov po strašnej nehode počas školských hier sa študenti v pomýlenej snahe rozhodnú uctiť si túto tragédiu - ale čoskoro zistia, že niektoré veci je lepšie nechať na pokoji. (Continental film)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (111)

Ryuuhei 

všetky recenzie používateľa

Další nečekané found footage do sbírky. Nápad docela zajímavý, bohužel, originalita se postupem času skoro úplně vytratila. Zase téma uzavřené budovy, démona/přízraku s čarodějnickou/satanistickou pointou. Tedy takový mix toho, co jsme tu už v žánru měli. Navíc, aby důvodem pro celou patálii hrdinů bylo zničení scény za účelem toho, aby si hrdina Reese získal svou vyvolenou Pfeifer, to mohlo napadnout skutečně jen idiota, kterým onen Ryan bez pochyb byl. Na druhou stranu, atmosféra dopadla na jedničku. Abych se lekl natolik, že následná lehká bolest v hrudi vydržela dlouho po titulkách, to se mi už dlouho nestalo. Zuby nehty jsem se musel držet opěradel křesla, či doufat, že si v kritickou chvíli nebudu sahat na obličej, abych si zleknutím třeba nevydloubl oči. No, toť k výtečnému prožitku. Verdikt je tedy takový, že dobrá atmosféra, nápad pěkný, ale originalita úplně zatracená. 60% a radši se z toho půjdu vyspat. ()

stration 

všetky recenzie používateľa

Neviděl to tak zle. Pochopitelně musíme brát v úvahu, že v žánru found footage se už moc vymyslet nedá, je to jednoduché, krátké, plné levných jump scarů a amatérských hereckých výkonů a ve výsledku je vidět celkem roztřepaný hovno. Ale když na to budete rezignovat, tak se můžete v klidu posadit, vypnout mozek, zhasnout světlo a nechat se zavřít do tohoto divadla, kde vám půjde o krk. ()

Reklama

maddy 

všetky recenzie používateľa

Gallows paradoxne najviac uškodila jeho reklamná kampaň (narážam na ten prvý „červený“ trailer s plačúcou dievčinou), kde dlho nebolo jasné, či vlastne pôjde o found footage alebo nie a ktorá hlavne sľubovala „skutočne hrôzostrašný zážitok“. A nakoniec to je najtypickejší z najtypickejších found footage hororov, ktorých sa ročne urodia desiatky a všetky sú na jedno kopyto. Gallows akurát situuje dianie do prostredia strednej školy, ktorá už sama o sebe nemôže vyzerať veľmi strašidelne a titulné postavy v ňom stvárňujú neuveriteľne otravní teenageri, ktorým namiesto fandenia prajete okamžitú smrť (hlavne mladý blbeček, ktorý to všetko natáča a nevhodne komentuje). Inak sa tu nedeje nič čo by akokoľvek prekvapilo. Samotné strašenie nemá veľký zmysel a omieľa len tisíckrát zaužívané postupy, kde ústredný duch prvú hodinu niekoho zhodí z rebríka, z ničoho nič sa zjaví za rohom alebo omotá lano okolo kulís, aby sa v závere mohol aj skutočne pomstiť a pozabíjať väčšinu postáv. Posledná štvrťhodina nie je až tak márna, obsahuje jednu skutočne infarktovú ľakačku a oceňujem, že sa film snaží aspoň o aké také budovanie mytológie (aj keď absolútne neoriginálnej), no následne to skazí pointa doslovne vycucaná z prsta a samotné záverečné minúty mimo školy, ktoré už pôsobia vyslovene na smiech. Gallows síce vyslovene neurazí a vo found footage sme videli už oveľa väčšie sračky, akurát tie nikto neposiela do kina. Dianie tu je síce v rámci možností FF kamery celkom prehľadné, ale to rozhodne na dobrý horor nestačí. No čo čakať od found footage, v ktorom partia divadelníkov ostane zamknutá na strednej škole, no nie? CELKOVO: 2* (4/10) ()

hansel97 

všetky recenzie používateľa

Nevyšlo to úplně špatně, abych pravdu řekl, ale tohle je prostě problém found footage. Všechno je to prakticky stejný, průměrný a na jedno brdo. Ale to je jen můj názor, vzhledem k tomu, že jsem dal Blair Witch dvě hvězdičky a tomuhle tři, má většina asi názor jiný. Ale tohle bylo tak nějak to samé, pár lekaček, které aspoň fungovaly a pak jen běhají ve tmě a polotmě sem a tam, dokud nechcípnou. Dost však musím pochválit prostředí, v životě by mě nenapadlo, že škola bude vypadat takhle strašidelně, ale mohli to využít víc a rozhodně měli ukazovat smrti postavy!!! Jedna z nejzásadnějších chyb většiny found footage. Ufff. Ještě, že tam zase někdo nenapsal "BASED ON TRUE EVENTS," bych to asi vypnul už na začátku. ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Táto Šibenička nebola úplná pohroma. Ale ani nejako extra dobrá. Found footage nemám vo veľkej obľube, no v tomto prípade môžem oceniť aspoň námet, ktorý mi prišiel celkom zaujímavý (konečne sa nejedná o nejakú smiešnu duchárinu v prekliatom sanatóriu). Ale ak by som to mal rozobrať, tak sa mi na horore najviac páčila záverečná tretina. Tu totiž jednoznačne platí – čím menej postáv, tým lepšie. Takže po zdĺhavom úvode prišla neskutočne otravná pasáž, keď tí idioti kňučali, revali, škriekali a pobehovali kade tade, proste hrôza. Zlepšilo sa to, keď začali skapínať. Keď totiž ostali nažive poslední dvaja študentíkovia, kriku okamžite ubudlo a ľakačky boli tým pádom omnoho funkčnejšie. Aj keď ich bolo minimum, zľakol som sa vlastne len raz (ale zase poriadne). Takže základ problému vidím v tom, že takmer hodinu ten film skôr lezie na nervy ako baví, a keď už náhodou baviť začne, opäť to skončí skôr ako by som si želal. Slabý priemer, no čakal som to horšie. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (6)

  • Pôvodná hra „Šibenice“ bola hraná v roku 1993. Zamknutá skrinka, v ktorej zvonil mobilný telefón mala číslo 93. (Game90)
  • Väčšia časť rozpočtu bola získaná od ľudí, ktorí ešte nikdy neprispeli na film a boli len priateľmi filmových tvorcov v strednej Kalifornii. (Game90)
  • Hlavní hrdinovia používajú vo filme rovnaké krstné mená, aké majú v reálnom živote. Herec Ryan Shoos však použil pre postavu okrem mena aj svoje skutočné priezvisko. (ambron)

Reklama

Reklama