Reklama

Reklama

Kubo a kúzelný meč

  • Česko Kubo a kouzelný meč (viac)
Trailer 4

VOD (1)

Kubo je úplne normálny teenager, ktorý žije obyčajný život v rodnej dedine. Jedného dňa mu na dvere zaklopú temní démoni zo záhrobia, ktorých dokáže zahnať len Kubova mimoriadna odvaha a kompletná magická výzbroj jeho otca, o ktorom Kubo zistí, že býval legendárnym samurajom. (CinemArt SK)

Videá (21)

Trailer 4

Recenzie (277)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Tak toto je ten preslávený animák, ktorý všetci ospevovali? Ja som akosi od Travisa Knighta nečakal žiadne zázraky, obzvlášť po jeho predchádzajúcich dvoch kúskoch (ParaNorman a The Boxtrolls), ktoré ma akosi nezaujali. Kubo bol síce oproti tomu výraznejší posun vpred, ale aj tak žiadna revolúcia. Scenár bol ako tak originálny, nechýbal tomu ani tzv. moment prekvapenia, dokonca aj pointa bola veľmi pekná, ale tá vizualizácia s mnohými akčnými vsuvkami ma proste nebavila. Po všetkých tých chválach som jednoducho čakal niečo ohromujúce, a to malo od toho veru dosť ďaleko. ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Velice inteligentní animák se silným a hlavně obsahově trochu složitým příběhem, který není mainstream.Běžte svým hloupým dětičkám pustit raději Mimoně a podobné hovadiny, na to vaše mozečky stačí (narážím na mizerné kino výdělky).Výborný animák, který v dnešní době plné tupých rodičů a dětí už předem neměl naději.80%. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Laika sa konečne vrátili tohto roku s ďalším originálnym námetom a vynikajúcim príbehom, ktorý je absolútne pohlcujúci. Nádherné animácie, ktoré dokáže urobiť len toto štúdio a ukazujú nám svoj ohromný talent. A plný skvelých postáv, na ktoré nezabudneme minimálne do konca roka. "Kubo And The Two Strings" je film, ku ktorému by som sa aj opäť vrátil a pozrel si ho znovu. Vizuálne je podľa mňa film maximálne nádherný, Kubo je skvelý hlavný hrdina a jeho príbeh má skutočne skvelé momentky a chceme ho sledovať ďalej. Okrem toho je to dopĺňané dobrou komédiou, ktorá vždy správne uvoľní atmosféru. Myslím si, že decká si film užijú rovnako ako dospelí. Nikdy nezájde príliš ďaleko so svojimi temnými momentkami, no súčasne presne využíva svoje nádherné momenty. A dráma je silná a efektná. Ak máte radi animáky, tak si toto určite choďte pozrieť. Pre mňa jeden z najlepších animákov tohto roku. A teším sa, kedy ho uvidím znovu. Hodnotenie: A ()

MajklCZsk 

všetky recenzie používateľa

Poutavý příběh který vyniká zejména v první polovině filmu. Druhá část je už pak spíše vedená k nutnosti dokončit příběh, ovšem i tak by se nedalo hovořit o úplném tlačení na pilu a snímek si i nadále užíváte. Co ovšem mohlo působit rušivě byla někdejší nezručnost v zakomponování postav do scénáře. Nám, divákům, byly tak charaktery jednotlivých figur představovány tak prazvláštně, že vlastně máte jednu chvíli nad sebou obří otazník. To vše však zachraňuje nádherná vizuální stránka, která jde ruku v ruce i s krásně napsaným a magickým příběhem. ,,If you must blink do it now!" ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Vizuálně pěkná animovaná pohádka z Japonské kultury. Příběh je fajn, Bossové poměrně velkolepí, brouk samuraj velmi vtipný a celkově se na to dost hezky dívá. Ve finále tvůrci překvapí jedním plot twistem, ale zároveň to na pohádku končí velmi smutně, ale za neokoukanost slabší 4 hvězdy udělím. 7/10. ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (5)

  • Film pozostáva minimálne zo 145 000 fotografií, ktoré boli následne premenené do stop-motion animácií. (Astonko)
  • Kubov (Art Parkinson) hudobný nástroj je tradičný japonský trojstrunový nástroj s názvom šamisen. (Astonko)
  • Až 19 mesiacov trvalo natočiť časť filmu odohrávajúcu sa na lodi. (Astonko)

Súvisiace novinky

Bumblebee má novou kámošku

Bumblebee má novou kámošku

02.06.2017

Transformeři se (po vzoru mnoha jiných sérií) rozrůstají do filmového vesmíru. Už za pár týdnů uvidíme klasickou pětku, v níž Michael Bay nakopne nové mytologické podtóny, a pak už přijde spin-off s… (viac)

Matthew McConaughey si zaběhá

Matthew McConaughey si zaběhá

29.01.2015

Oscar za Klub poslední naděje, spousta chvály za seriálový Temný případ a hitová sci-fi Interstellar. Matthew McConaughey si své herecké vzkříšení užívá plnými doušky a každý jeho krok budí velkou… (viac)

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (viac)

Reklama

Reklama