Reklama

Reklama

Horná Dolná

(seriál)
  • Česko Horná Dolná (festivalový názov)

Série(14) / Epizódy(161)

Obsahy(1)

Smiech je najlepší liek! Aj preto Televízia Markíza prináša na televízne obrazovky nový seriál s veľavravným názvom Horná Dolná. Vtipné príbehy svojráznych dedinských postavičiek si nepochybne zamilujete na prvý pohľad. Obyvateľmi Hornej Dolnej sú napríklad ambiciózny starosta, ktorý je voľnom čase vášnivým rybárom, kňaz, ktorý statočne bojuje s pokušeniami, ktoré mu prináša život, či policajt, ktorý sa venuje aj takej závažnej kriminalite ako stratený bicykel. Uvidíte, aké je to byť najväčším frajerom v dedine a zasmejete sa aj na súperení dvoch energických žien o priazeň mužov v obci. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (131)

palo272 odpad!

všetky recenzie používateľa

Serial ktory svoju komiku postavil na najotrepanejsich stereotypoch a najprvoplanovejsich kontrastoch. Jedna postava kona hlupejsie ako druha ved ako jednoduchsie odmotivovat a vytvorit komediu? Zakladna zapletka, volby, postrada konflikt medzi strykom a synovcom, dvoch kandidatov na starostu, a vobec (kolkokrat sme ich za diel videli v spolocnej interakcii?), vsetko sa deje zrazu, nic nie je vybudovane, a kazdy motiv s nejakym dramatickym potencialom je v uvode zasliapany do zeme / kradez jedneho z kandidatov ktora moze ohrozit volby; cela linia zeny ktora dostala podmienku ze si ju jej frajer zobere, len ak to vyhra kandidat ktory podla neho nema sancu uspiet, a preco si vlastne vsetci myslia ze uspiet nemoze?(vidime len ostatnych vysmech) a naozaj divakom staci aby jeho popud kandidovat bol motivovany len jednym rozhovorom s krcmarkou do ktorej je zamilovany?/ ... Nevadila by mi hyperbola v podobe akrobacii farara, ci navstevy Vatikanu (hoc aj keby prisiel sam papez) ale ak bude serial ponukat perly akou bola scena s metylalkoholom, tak to autorom scenara a vsetkym ktori si ho precitali a aj potom sa na nom podielali tlieskam... Dufam ze divaci nie su hlupi ako si o nich zrejme tvorcovia myslia, ked im takyto paskvil ponukaju a prestanu cim skor tento skvost tv produkcie pozerat. Tak nieco zle napisane som davno nevidel, o co viac ma prekvapuje vyjadrenie ze tento serial bol dlho pripravovany. Tadialto cesta k dobremu slovenskemu sitcomu nevedie... ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Slunce,Seno... po slovensky, v seriálovej forme a v o triedu slabšej kvalite ako Troškova trilógia. Herecky rozmanité (výborný Heriban,Polnišová, časom trápny a opakujúci sa Landl a partia opilcov), kvalitou vtipov rôznorodé (nájdeme tu vydarené, priemerné aj trápne momenty) a po technickej stránke alebo nejakej sofistikovanosti scenára alebo humoru nič zásadné. Nenáročná oddychovka, ktorá ma 1. a 2. sériou neurazila, no u ktorej som s pribúdajúcimi sériami zaznamenal značný pokles kvality a mám pocit, že už teraz má seriál tak o 6-7 sérií. viac ako by bolo nutné. Preto nakoniec len za 2*. 45% ()

Reklama

ecceHOMMO 

všetky recenzie používateľa

Sklamanie, prekvapivo?.... vlastne ani nie. Už štyridsaťpäť minútová, premrštená stopáž naznačovala, že ide len o komerčnú vojnu v prime time (Všade vo svete je podobný formát seriálu cca o polovicu kratší...asi vedia prečo). A to sa iba potvrdilo a potvrdzuje v každej časti!!! Byť to o polovicu kratšie mohol sa z toho stať možno i ďaľší kultoví seriál na našich obrazovkách, ale takto....Po štyroch odsledovaných častiach, môžem povedať, že ma žiadna nezaujala, výraznejšie nepobavila (samozrejme určité fragmenty podarené boli) a u mňa to tým pádom zapadne v prachu. ()

Arsenal83 odpad!

všetky recenzie používateľa

Markíza dnes oznámila, že po ôsmich rokoch tento komediálny seriál končí. Údajne komediálny. Mal skoro 200 častí, no bolo tam tak jeden a pol vtipu, aj to ešte na začiatku. Postupne sa stal len ukážkou mentálnej úrovne časti slovenskej populácie a vysielaním pre nižšie formy života. Avšak primitívi nemusia zúfať. Markíza určite čoskoro príde s nejakou Dolnou Hornou, aby naďalej kŕmili stádo supergýčom a výplachom. ()

Karin.Kiss odpad!

všetky recenzie používateľa

Koľko ľudí sa sťažuje či už na morálku alebo "mentalitu" slovenského národa? Veľa. No samozrejme. To je dôkaz. Keď si sadnú doma na prežratú riť po dlhom dni šoférovania (alebo celkovo dňa stráveného v práci) chcú sledovať niečo jednoduché, pri čom sa zbavia zopár mozgových buniek. Doporučujem si zapnúť hudbu, alebo robiť čokoľvek iné, napríklad aj cvičiť (to je vlastne jedno, čo robíte, hlavne nepozerajte tento seriál). Pochopiteľne, unavení ľudia chcú pokoj a nič myseľ-zaťažujúce. Čo však pochopiteľné nie je, je to, ako niekto môže natočiť seriál prešpikovaný trápnym umelým sedliackym "humorom". A ešte horšie je v ňom pokračovať a dočítať sa, aké veľké úspechy zožal. Auuu - rana do srdca (až dvakrát). A za každého, kto je schopný na toto napísať dobrú recenziu, schytám ďalšie dve. Moje svedomie mi nedovolí ohodnotiť ani len jednou hviezdičkou. Táto "vtipná" hovadina je jedným z najväčších vtipov (a to myslím v zlom), ktoré kedy televízia vyprodukovala. ()

Galéria (674)

Zaujímavosti (13)

  • Natáčanie prebehlo v dedine Nová Lehota pri Novom Meste nad Váhom. V skutočnosti obec nemá rybník, má dva kostoly (katolícku kaplnku svätého Antona Padovského a neoromansky evanjelicky kostol) a približnú rozlohu 18 km² s populáciou 199 obyvateľov. Televízia Markíza vytvorila aj interaktívnu mapu s popisom miest, ktoré sa vyskytujú v seriáli. Dva mesiace sa nakrúcalo bez štúdiových rekvizít a ateliérov, takže náklady na výrobu neboli finančne náročné. Miestni občania dostali za komparz od 10 do 30 eur. Lepšie boli na tom tí, ktorí požičiavali štábu svoje pozemky. Tí dostávali 20 eur za hodinu. A aj herci brali za nakrúcanie menej ako obvykle. (PATWIST)
  • Natáčení jedné epizody trvalo přes 4 dny. (SONY_)

Reklama

Reklama