Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Dokumentárny
  • Akčný
  • Horor

Recenzie (9)

plagát

Twin Peaks: The Missing Pieces (2014) 

Ťažko hodnotiť Missing Pieces ako film. Ide o zaujímavý bonus - pohľad na to, čo všetko bolo súčasťou pôvodných Lynchových plánov. Taktiež možno zaujímavé pozeranie pre strihačov a tých, ktorých zaujíma dramaturgia filmu. Ako fanúšik by som tomu mohol dať rovnako 5*, tak ako aj nehodnotiť, preto som sa rozhodol urobiť kompromis. Rád som však videl v malých úlohach postavy zo seriálu v rozpoložení tesne pred vraždou Laury Palmerovej, i keď ich nezaradenie do výsledného celku, myslím, filmu pomohlo. Možno mohla zostať vo filme scéna u Haywordovcov predznamenávajúca motív anjelov. Zaujímave bolo tiež zistenie, že aj postava Davida Bowieho mala pripravenú svoju líniu.

plagát

Zločin (2011) (seriál) 

1. séria = 5*, 2. séria = 5* => 10*

plagát

Most (2011) (seriál) 

1. seria

plagát

Horná Dolná (2015) (seriál) odpad!

Serial ktory svoju komiku postavil na najotrepanejsich stereotypoch a najprvoplanovejsich kontrastoch. Jedna postava kona hlupejsie ako druha ved ako jednoduchsie odmotivovat a vytvorit komediu? Zakladna zapletka, volby, postrada konflikt medzi strykom a synovcom, dvoch kandidatov na starostu, a vobec (kolkokrat sme ich za diel videli v spolocnej interakcii?), vsetko sa deje zrazu, nic nie je vybudovane, a kazdy motiv s nejakym dramatickym potencialom je v uvode zasliapany do zeme / kradez jedneho z kandidatov ktora moze ohrozit volby; cela linia zeny ktora dostala podmienku ze si ju jej frajer zobere, len ak to vyhra kandidat ktory podla neho nema sancu uspiet, a preco si vlastne vsetci myslia ze uspiet nemoze?(vidime len ostatnych vysmech) a naozaj divakom staci aby jeho popud kandidovat bol motivovany len jednym rozhovorom s krcmarkou do ktorej je zamilovany?/ ... Nevadila by mi hyperbola v podobe akrobacii farara, ci navstevy Vatikanu (hoc aj keby prisiel sam papez) ale ak bude serial ponukat perly akou bola scena s metylalkoholom, tak to autorom scenara a vsetkym ktori si ho precitali a aj potom sa na nom podielali tlieskam... Dufam ze divaci nie su hlupi ako si o nich zrejme tvorcovia myslia, ked im takyto paskvil ponukaju a prestanu cim skor tento skvost tv produkcie pozerat. Tak nieco zle napisane som davno nevidel, o co viac ma prekvapuje vyjadrenie ze tento serial bol dlho pripravovany. Tadialto cesta k dobremu slovenskemu sitcomu nevedie...

plagát

Hodina dejepisu (2013) (TV film) 

Nebyť toho, že sa režisér potreboval pripomenúť ako niekdajší tvorca hraného filmu pre mňa zdrvujúcimi hranými sekvenciami, ide o mierne nadpriemerný TV dokument s dobrou témou a s vyváženým priestorom pre obe argumentujúce (niekedy "argumentujúce") strany.

plagát

Velcí režiséři (2009) 

Chvíľami zaujimavé, no poväčšine dokument podal v rozhovoroch s režisérmi menej informáci o ich tvorbe a myslení, než ich profily tu na CSFD ... pokiaľ však niekedy o sebe pochybujete, či trpíte depresiami, je povzbudzujúce si vypočuť, že ich mali aj tieto osobnosti. Autorka filmu si mohla tých pár na sebabudiacich pozornosť záberov odpustiť.

plagát

Chata v horách (2012) 

Ak neprinesieš predpísanú obetu, celý (fikčný) svet sa rozpadne, Joss Whedon, Drew Goddard to vedia a preto na jeho ruinách z dostupného materialu stavali... Kto by si chcel natočiť horor, tu má návod - film, ktorý nielen ironizuje hororové postupy, ale rovnako ich pomenúva, tak ako celé rozprávanie príbehu ... "Smrt panny neni nevyhnutná, stačí když vidíte to utrpení... a ja ji taky držím palce!" /+ pre fanúšika, ktorý ma napozerané, sa tu najde množstvo odkazov na klasiky žánru v najrôznejších detailoch/ Odporúčam komentár uživatela JFL.