Reklama

Reklama

Horná Dolná

(seriál)
  • Česko Horná Dolná (festivalový názov)

VOD (1)

Série(14) / Epizódy(161)

Obsahy(1)

Smiech je najlepší liek! Aj preto Televízia Markíza prináša na televízne obrazovky nový seriál s veľavravným názvom Horná Dolná. Vtipné príbehy svojráznych dedinských postavičiek si nepochybne zamilujete na prvý pohľad. Obyvateľmi Hornej Dolnej sú napríklad ambiciózny starosta, ktorý je voľnom čase vášnivým rybárom, kňaz, ktorý statočne bojuje s pokušeniami, ktoré mu prináša život, či policajt, ktorý sa venuje aj takej závažnej kriminalite ako stratený bicykel. Uvidíte, aké je to byť najväčším frajerom v dedine a zasmejete sa aj na súperení dvoch energických žien o priazeň mužov v obci. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (131)

Jaro.Krafcik 

všetky recenzie používateľa

Prekvapivo vôbec to nebolo zlé, navyše 11 serii potvrdzuje že to malo na obrazovkách celkom pekný úspech. A čo sa týka hercov dá sa to, taká konkurencia pre mafstory alebo profesionálov. Susedov to určite neprekonalo. Po prvej serií mi to aj stačilo, žiaden zázrak ale na naše Slovenské pomery vydarený seriál. A čo sa týka výberu piesní, tak ten nemal chybu. Pozrel som preistotu aj najnovšiu časť, kvalita neubudla. Občas aj fakt zábavne. 3* ()

maramashi 

všetky recenzie používateľa

Prvá séria sa dala v pohode zniesť aj keď tam bolo cítiť to Slovensko a aj ten slovenský humor ale bolo to nad moju mieru spokojnosti, druhá séria už bola o dosť slabšia ale malo to dačo do seba ale potom im keď začali pridávať postavy a príbehy sa začali opakovať tak to kleslo na minimum hodnotenia preto pozitívne hodnotím iba prvé dve série a ostatné išli dole vodou ()

Reklama

Lochnes009 

všetky recenzie používateľa

Druhá časť famózna smejem sa, milujem kritikov ktorí len na základe upútavky zhodnotia všetko do poslednej bodky, pravdaže negatívne. Tváriť sa vážne a pri tom celý život ľpieť len na Pelíškoch, alebo Cimrmanovy (ktoré mám tiež veľmi rád) z nikoho neurobilo "intouša" tak sa netvárte, že sa tvárite, ale uvolnite sa. ()

Methew odpad!

všetky recenzie používateľa

Úplne nelogická zlátanina, ktorá pracuje na princípe primitívneho, tzv. záchodového humoru, ktorý nemá žiadnu logiku, a pobaví možno tak podpriemerne inteligentných ľudí so zdeformovanou predstavivosťou. Ako dlhoročný pozorovateľ rôznych filmov a seriálov, toto neodporúčam vážne nikomu. Nič Vás to nenaučí, nemá to žiadnu hĺbku, nie je v tom žiadne ponaučenie. Je to až naivne plytké. Som úprimne sklamaný z našej republiky... ()

easaque 

všetky recenzie používateľa

+2* viděl jsem jen dva úvodní díly, takže pravidelný divák tohoto seriálu nejsem a nebudu, ale troufnu si posoudit, že mi jako odpadový nepřijde. Svým humorem je sice jednodušší (což většinovému publiku musí vyhovovat ;-), ale na druhou stranu není trapný, jak se to často stává u jiných podobných seriálů. Často mi přišel i trefný v ukazování různých nešvarů, takže mu ještě lepší 2 hvězdičky dám, než uvidím něco, co by jeho reputaci zkazilo. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galéria (674)

Zaujímavosti (13)

  • Autorom jednej z epizód je aj Stano Dančiak mladší, ktorý sa podieľal aj na tvorbe počiatočného konceptu seriálu. (Zdroj: medialne.etrend.sk) (tommy187)
  • Natáčanie prebehlo v dedine Nová Lehota pri Novom Meste nad Váhom. V skutočnosti obec nemá rybník, má dva kostoly (katolícku kaplnku svätého Antona Padovského a neoromansky evanjelicky kostol) a približnú rozlohu 18 km² s populáciou 199 obyvateľov. Televízia Markíza vytvorila aj interaktívnu mapu s popisom miest, ktoré sa vyskytujú v seriáli. Dva mesiace sa nakrúcalo bez štúdiových rekvizít a ateliérov, takže náklady na výrobu neboli finančne náročné. Miestni občania dostali za komparz od 10 do 30 eur. Lepšie boli na tom tí, ktorí požičiavali štábu svoje pozemky. Tí dostávali 20 eur za hodinu. A aj herci brali za nakrúcanie menej ako obvykle. (PATWIST)

Reklama

Reklama