Reklama

Reklama

Horná Dolná

(seriál)
  • Česko Horná Dolná (festivalový názov)

Série(14) / Epizódy(161)

Obsahy(1)

Smiech je najlepší liek! Aj preto Televízia Markíza prináša na televízne obrazovky nový seriál s veľavravným názvom Horná Dolná. Vtipné príbehy svojráznych dedinských postavičiek si nepochybne zamilujete na prvý pohľad. Obyvateľmi Hornej Dolnej sú napríklad ambiciózny starosta, ktorý je voľnom čase vášnivým rybárom, kňaz, ktorý statočne bojuje s pokušeniami, ktoré mu prináša život, či policajt, ktorý sa venuje aj takej závažnej kriminalite ako stratený bicykel. Uvidíte, aké je to byť najväčším frajerom v dedine a zasmejete sa aj na súperení dvoch energických žien o priazeň mužov v obci. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (131)

Karin.Kiss odpad!

všetky recenzie používateľa

Koľko ľudí sa sťažuje či už na morálku alebo "mentalitu" slovenského národa? Veľa. No samozrejme. To je dôkaz. Keď si sadnú doma na prežratú riť po dlhom dni šoférovania (alebo celkovo dňa stráveného v práci) chcú sledovať niečo jednoduché, pri čom sa zbavia zopár mozgových buniek. Doporučujem si zapnúť hudbu, alebo robiť čokoľvek iné, napríklad aj cvičiť (to je vlastne jedno, čo robíte, hlavne nepozerajte tento seriál). Pochopiteľne, unavení ľudia chcú pokoj a nič myseľ-zaťažujúce. Čo však pochopiteľné nie je, je to, ako niekto môže natočiť seriál prešpikovaný trápnym umelým sedliackym "humorom". A ešte horšie je v ňom pokračovať a dočítať sa, aké veľké úspechy zožal. Auuu - rana do srdca (až dvakrát). A za každého, kto je schopný na toto napísať dobrú recenziu, schytám ďalšie dve. Moje svedomie mi nedovolí ohodnotiť ani len jednou hviezdičkou. Táto "vtipná" hovadina je jedným z najväčších vtipov (a to myslím v zlom), ktoré kedy televízia vyprodukovala. ()

cure 

všetky recenzie používateľa

Vítaný vietor na poli zábavy televízneho programu. Samozrejme nie je to zábava intelektuálna, ale to vôbec nevadí, pretože sa na to ani nehrá a vidieť, že herci a scenáristi vedia bravúrne pobehovať na špagáte medzi zábavným a trápnym. Kvitujem dĺžku a snahu o príbeh v každom diely. Spolu so Zborovňou, Susedmi a Sekerovcami najlepšia domáca zábava v TV od revolúcie. ()

Reklama

janesX 

všetky recenzie používateľa

Odkaz pre slovenských filmárov: Mali by ste obsadzovať viac Romana Pomajbu, zo slovenských hercov naňho nemá nikto. Na druhej strane bola by ho škoda keby sa mal ukazovať v niektorých tých našich gýčoch. Horná Dolná: keby ste si dali viac záležať na scenári, lebo takmer vždy je tu ako na kare keď vás vysielajú.. Sory. ()

Flymaster odpad!

všetky recenzie používateľa

Pocas dvadsiatich minut som sa ani raz nezasmial a potom serial prerusila reklama. Nenasiel som jediny dvovod sa k nemu viac vracat. Ucinkuje tu sice (velky) kopec dobrych hercov, ale kvantita v tomto pripade vobec neznamena kvalitu. A aj tu kvantitu mi neguje Daniel Heriban, ktoremu neviem vobec prist na chut. sorry. ()

ti88na 

všetky recenzie používateľa

Ja sa zatiaľ veľmi slušne zabávam. Po tých uplakaných telenovelách je to príjemné osvieženie, aj keď ten humor je niekedy lacný a vtipy občas vyznejú trochu nasilu. Lenže za týmito smiešnymi scénkami sa skrýva aj kus pravdy, síce zosmiešnenej, ale tak to má pri komédii byť. S hercov mi asi najviac vadí Peťa Polnišová (aj keď sa to s každým dielom trochu zlepšuje), hlavne jej neprirodzená a afektovaná intonácia hlasu. Bez chybičky však idú Peter Sklár a Dano Heriban. Farár Mareka Majeského a jeho sutana to je kapitola sama o sebe. Na vypnutie je to super a moja inteligencia tiež sledovaním tohto seriálu neutrpela. ()

Galéria (674)

Zaujímavosti (13)

  • Pôvodne mala byť Horná Dolná iba 10-dielny letný seriál. (krasomama)
  • Epizóda Rybník mala stanovenú TV premiéru 19. januára, ale televízia ju nedopatrením zverejnila online už 12. januára. (Karamanlis)
  • V epizóde s názvom "Návšteva" je si v scénke, keď Ďuro a Sojka idú do mesta, v odraze bočného skla auta možné všimnúť kameramana. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama