Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film opisuje ostro sledovaný vzťah kultovej speváčky, herečky a modelky Whitney Houstonovej (Yaya DaCosta) a speváka a textára Bobbyho Browna (Arlen Escarpeta) od okamihu, keď sa na samom vrchole slávy prvýkrát stretli, až po ich zásnuby a búrlivé manželstvo. Hviezdny pár bol však od začiatku do konca sužovaný celým radom problémov. Museli sa potýkať s ohromujúcimi zárobkami a dôsledkami slávy a bohatstva, ktoré im priniesol raketový vzostup Houstonovej a zároveň ich oboch čoskoro zatienil... (TV Doma)

(viac)

Recenzie (39)

troufalka 

všetky recenzie používateľa

Myslím, že fanoušci Whitney Houston si raději pustí Osobního strážce a dojedou to nějakými DVD. Nelze očekávat, že slavné jméno automaticky znamená velké třežby a uznání filmových znalců. Opak bývá často pravdou. Dle mého soudu nebyl dobrý tah vybrat pouze úsek jejího života. Skuteční fanoušci znají její život mnohem detalněji než běžný divák, takže budou zklamaní. Nevím, jestli film nějak potěší běžné diváky. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Životopisné filmy stojí primárně na silných hercích a hlavní herečka v tomto filmu byla příšerná a ani trochu nedokázala osobnost Whitney Houston vystihnout. Ale jinak zde nefunguje vůbec nic a i režie nedokázala z filmu vytřískat nic jiného než nezajímavé drama o bouřlivém vztahu legendární zpěvačky. ()

Reklama

Pavlínka9 

všetky recenzie používateľa

Já vám nějak nevím...raději aby tento film nevznikl. Každopádně jsem viděla již 2 filmy o Whitney a zajímají mě 2 věci: kde a jak se tedy dostala k těm drogám? - přišel s tím Brown či nikoliv? A jaký byl opravdu Brown? To je to, co mi z toho vylézá a závěrem - nechtěla bych být v jeho kůži...Protože že zemře jeho žena a pak i jeho dcera.... ()

Deleatur 

všetky recenzie používateľa

Plusy: Písničky Houstonové (kvůli právům zpívala místo ní Coxová, a to skvěle). Snaha přiblížit osobnost Houstonové a zlomový bod jejího života. Jistá vkusnost zpracování... Mínusy: ...což byl zároveň problém, protože tak film nešel do hloubky; výsledkem byla víceméně limonáda. Odpovídalo tomu i většinou sympatické obsazení klíčových rolí (patrné hlavně u Escarpety coby Browna). DaCostová se snažila i herecky, ale šarmu Houstonové se nepřiblížila. Hodnocení: 48%. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Aj keď Angela Bassett hrala aj pred rokom 1993 (Policajt zo škôlky, Critters 4), asi sa dá povedať, že naplno ju preslávila až životopisná rola slávnej speváčky Tiny Turner vo filme s príznačným názvom Tina práve z roku 1993. Hoci za svoj presvedčivý výkon bola nominovaná na Oscara a dodnes podáva kvalitné, presvedčivé herecké výkony (Black Panther, Mission: Impossible - Fallout, American Horror Story), nikdy sa jej nepodarilo stať sa plnohodnotnou hollywoodskou hviezdou. 22 rokov po Tine si povedala, že dozrel správny čas na režijný debut a nevybrala si k tomu nič menšie, než životopis slávnej americkej speváčky Tiny Turner pardon Whitney Houston. Je to ale skutočne životopis? No... nie je. Na snímke je strašne vidno, ako smutne jej chýbala kvalitná (alebo aspoň nejaká) dramaturgia. Takže hoci film trvá len hodinu a pol aj s titulkami, pôsobí únavne trojhodinovým dojmom, ktorý rozoberá všetko... a nič. Nevenuje sa naplno speváčkinej kariére, ani jej nevydarenému manželstvu a už tobôž to nie je životopis zaberajúci všetko: od začiatku až po trpký záver. Je fajn, že si nezakrýva oči ani pred temnými záležitosťami (drogy, nevera, vražda), ale iba sa o ne oškrie a rýchlo uteká preč. Detto jej hollywoodska kariéra: mihne sa Eddie Murphy, ale Kevin Costner nie. Prečo? Ako? Načo to bolo dobré? O čo filmu vlastne šlo? Zarazilo ma, ako málo známych hitov obsahuje. Netuším, či bol problém s autorskými opravami... a je mi to fuk. Každopádne, ak budete čakať pecku á la Bohemian Rhapsody alebo Rocketman, budete hustokruto sklamaní. Film okrem toho vyzerá odpudivo televízne a to dokonca vrátane zatmievačiek, čo je efekt, o ktorom som si myslel, že už neexistuje. Yaya DaCosta je presvedčivá, film však prekvapivo pôsobí dojmom, že je azda skôr o jej manželovi, než o nej. Keď citujete béčko Swordfish s Travoltom (akurát namiesto „Ženu zo spodiny vytiahneš, ale spodinu zo ženy nie“ nepoužijete slovo spodina, ale geto), je niečo zle. Pri pozeraní tohto filmu mi napadlo, že si musím po dopozeraní zistiť recept na pečenú bravčovú panenku. To hovorí za všetko. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (2)

Reklama

Reklama