Reklama

Reklama

Čo keby Hitler v roku 1945 nezomrel, ale len zaspal? A čo keby sa prebudol v 21. storočí? Ako by sa asi tváril a našiel by v našom svete spojencov? Dostal by sa opäť do politiky? Ale určite áno! (Cinemart SK)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (535)

BMW12 

všetky recenzie používateľa

Adolf Hitler v současném světě? No to přeci musí být pecka film! Začátek mě dost vylekal, moc mi nesedl, ale to se teprve začalo rozjíždět, následně už to byla celkem zábava a příběh se mi líbil. Oliver Masucci byl jako Hitler naprosto perfektní. Co ale musím zkritizovat, tak režii a kameru, protože mi přišlo, jako kdyby to točil nějaký amatér. Celou dobu jsem si tak říkal, že i když příběh je dobrý a herci také, tak za to amatérské točení dám max. 3 hvězdy. Nakonec dám o hvězdu více, protože se mi hodně líbili politické názory ve filmu. Film upozorňoval na současný problém imigrace, televizního vysílání (kdy se vysílají samé sračky), nezaměstnanosti, nízké porodnosti atd. Tak jako na to upozorňují politici jako Marin Le Pen, Geert Wilders, Tomio Okamura a další. Nechceme přeci muslimskou Evropu. Takže doufám, že se lidé na těmito tématy zamyslí a ve volbách budou volit tu správnou politickou stranu. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

No, komédia, ako sa to vezme...skôr satira s poriadne ostrými hranami. Cestovanie v čase treba brať ani nie ako sci-fi prvok, ale ako metaforu toho, čo sa v súčasnosti v Európe deje a čo sa tu vlastne dialo vždy a asi aj bude. Nie je to len o Nemcoch a sociálnych sieťach. Nakoniec je v tom tento imaginárny AH vinný rovnako ako my všetci, respektíve skôr iba nástrojom našich "chúťok", preto je ho aj nemožné zabiť. Netreba očakávať smršť epizódnych vtípkov alebo slapstick komédiu, ale treba film brať skôr ako celok a na základe toho ho hodnotiť. ()

Reklama

Ampi 

všetky recenzie používateľa

Nápad to nebyl špatný, i když by se z něj mohlo dostat více. I když scéna, která je velmi připomíná scénu z Pádu třetí říše, tak ta je povedená. Tento Hitler je i přes vnitřní hlas je pro mne bez emocí. Nevytváří ani extra záporné a ani kladné (naštěstí) emoce až na lehký humor. Myšlenka Adolfa Hitlera u Zelených mne pobavila. No i když by ho někteří uvítali, tak já jsem rád, že tu není. Nechybí mi. ()

vteco 

všetky recenzie používateľa

Překvapivě velmi kvalitně natočená příjemná komedie, která může lehce pobuřovat, ale nikdy nezajde až do extrémů, jenž by se šířily veřejností, což je možná trošku škoda. Začlenění Hitlera do současné společnosti je velice vtipné a počet slabších vtípků je téměř mizivý. Ke konci se snímek znatelně oprostí od komediálního žánru a začne převážně filozofovat, přičemž současná situace a reálnost tomu docela vhodně nahrává. Rozhodně vydařený risk. [75%] | Kino ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Skvelá sonda do nemeckej spoločnosti. Krásna ukážka, že v podstate Hitler - neHitler, aj v dnešnej dobre by jeho názory mali veľký úspech. Stačí zvoliť správne a účinné slová a ono to pôjde, lebo ľudia sú ovce a sladké rečičky milujú. Budete sa diviť, koľko ľudí v Nemecku uvidíte hahlovať len pri pohľade na herca znázorňujúceho vodcu. Koľko ľudí len pri pár prudších rečiach o vlastenectve uznavlivo kýva hlavou a keby bola možnosť, hneď si svojho vodcu opakovane zvolia. Po vzhliadnutí filmu nadobudnete pocit, že ten Hitler, to nebola len dejinná náhoda, súbeh okolností. Ľudia majú proste radi svojich Hitlerov, nech je to už v akejkoľvek krajine. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (22)

  • Kniha, ktorú Hitler vo filme napísal je knižka, podľa ktorej bol natočený film. Je takisto písaná (z pohľadu Hitlera) a má rovnaký obal. (Jumar)
  • V jednej scéne Hitler (Oliver Masucci) objavuje Wikipédiu a je dojatý k slzám, že bola pomenovaná po Vikingoch a má „árijské korene“. To je ale nesprávne, pretože „wiki“ v názve Wikipédie znamená „rýchly“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené