Reklama

Reklama

Boj za slobodu

  • Česko Boj za svobodu (viac)
Trailer 1

Skutočný príbeh farmára Newtona Knighta (Matthew McConaughey) sa odohráva v období americkej občianskej vojny. Knight je južan, ale neznáša otroctvo. Vyznáva krédo, že žiadny človek nemá byť majetkom iného človeka a chudobní by nemali prichádzať o život len preto, aby bohatí mohli byť ešte bohatší. Dezertuje z Konfederačnej armády a zjednotí okolo seba skupinu zbehnutých otrokov a drobných farmárov. Podnieti tak povstanie, ktoré vedie k odtrhnutiu mississippského okresu Jones County od Konfederácie a k založeniu vlastného Slobodného štátu Jones. (TV JOJ)

(viac)

Videá (11)

Trailer 1

Recenzie (151)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Snímok, ktorý zrejme vznikol z jediného dôvodu. A to, že sa po svete rozmohol dopyt po diversite, opovrhovanie utláčania menšín, LGBT, proste veci, ktoré tu boli a stále budú, lenže všetkého je akosi moc. Rasisti sú černosi, lesby nenávidia hetero, gayovia nechcú lesby, menšiny kričia za niečo, čo si nezaslúžia. Snímok, ako je tento, v dnešnej dobe ničomu a nikomu nepomôže a tak je zbytočné točiť niečo na silu. Dopadlo to tak ako to dopadlo. Snímok má zopár chvíľ, keď sa aj nezainteresovanému cynikovi zažiada chytiť do rúk spravodlivosť a bežať zachraňovať. Pekne natočené, majúce ale silu zrejme tak pred 30timi rokmi. Dnes, v dobe keď sa drobulinký problém rieši celosvetovou krízou, je to na houby. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavé, že Američanov zaujíma v kinách podstatne viac alternatívna súčasnosť v podobe komiksových adaptácií ako vlastná história. Ale takto by to samozrejme dopadlo rovnako všade, ide skôr o mentalitu súčasného väčšinového publika. McConaugheymu to pri Mississippi opäť sekne, celý film bez problémov ťahá na svojich ramenách. Film o tom, že história je celkom komplikovaná vec a rozhodnutia a činy minulosti sa prejavujú aj v ďalekej budúcnosti. A že sa toho zase tak o tých 85 rokov (paralelná línia zo súdu) veľa nezmenilo a že sa toho mohlo zmeniť dodnes stále ešte viac. ()

Reklama

AppleCore 

všetky recenzie používateľa

Jakkoliv obří potenciál příběh skrývá, ve výsledku je to jenom ledabylá nuda, která ve snaze zachovat si za každou cenu realističnost a civilnost, ztrácí celou emocionální rovinu i dynamiku (minimalistickej soundtrack (byť dobrej) + bídnej vizuál). Táhnou to pouze skvělý herecký výkony a pár dramateckejch momentů. Vidět to jako dokumentární rekonstrukci na Viasat History, asi bych těch pět hvězd pálil, ale tohle je film za 50 mega, co prolít přes dva tisíce kin! ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,PROČ VŽDYCKY MUSÍŠ BOJOVAT ZA NĚKOHO JINÝHO?...“ /// Na úvod trocha války a pak vyprávění vo tom, co se dělo a jak se žilo lidem za občanský války (na Jihu), jaký to bylo bejt černej a jaký dezertér… Prostě vyprávění vo tý době s přesahem „svobody“ barevnejch v dobách příštích. Americkej Robin Hood (Jánošík, Patriot), kterej svůj boj dokázal přežít (hovno spoiler – historie!). Takže jsme svědky historický partyzánštiny a zrození legendy, která určitě potěší nejedno marxistický srdce. Já beru tu výpovědní hodnotu a Matthewa Mc... Určitě vhodnej doplněk k 12 let v řetězech. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Zjistím, co se děje v bažinách, když se tam místo Jožina ukrejvaj černoši. 3.) Thx za titule „vssugest12 a DragonDustCZ“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

-OverLord- 

všetky recenzie používateľa

Silný příběh o muži, který dokázal změnit mnoho životů, zasazený do doby, kdy se toho dělo opravdu hodně, ale většinou nic hezkého. Poctivý kus filmařiny, délkou sice závratný, ale obsahem kvalitní. Ačkoli tentokrát ne oscarový, tak přesto jako vždy skvělý Matthew, kterému vizáž i venkovský přízvuk sedne. Výsledný dojem z filmu umocňuje skvěle padnoucí hudba a syrové válečné scény. Film, který skrze skutečné události popisuje, jaká to byla mizerná a podělaná doba. Tím mi lehce připomněl pár let starý třídílný klenot Hatfields & McCoys. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (5)

  • Film byl natočen v Covingtonu v Louisianě. (BloodMax)
  • Scény natáčené v lékařském stanu, kde byla podlaha pokryta falešnou krví, se musely natáčet rychle, protože dřevěné palubky velmi rychle tekutinu absorbovaly. (BloodMax)

Reklama

Reklama