Reklama

Reklama

VOD (1)

Gabriel (David Dancik) a Elias (Mads Mikkelsen) sa od svojho umierajúceho otca dozvedia, že sú adoptovaní. Ich biologickým otcom je Evelio Thanatos, odborník na výskum kmeňových buniek. Po príjazde na odľahlý ostrov Ork bratia zistia, že majú ďalších troch súrodencov – veľmi neortodoxných... Ako skultivovať trio neotesaných buranov, ktorí chodia spať so sliepkami a vyhľadávajú bitky ? Uznávaný majster čiernych severských komédií sa po dlhšej prestávke vracia s nádherne absurdným filmom o vajíčkach, ktoré padli ďaleko od stromu. (Film Europe)

(viac)

Videá (10)

Trailer 4

Recenzie (212)

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,ČO SOM JA?" ,,TY SI Z 9,5% MYŠ." __ Film mi odporučil kamarát ako bizarnú záležitosť, pri ktorej sa veľmi zasmial a Madsa Mikkelsena so zajačím pyskom v podobnej úlohe zatiaľ nevidel. Humor je tu predovšetkým veľmi fyzický, čo nemusí pasovať ,,intelektuálnejším" divákom. Avšak keď sa bratia začali tĺcť po hlavách hrncami, válčekmi a preparovanými zvieratami smial som sa tak až som si takmer cvrkol. Osobitnou kapitolou je odhaľovania rôznych mutácií zvierat v priebehu rozprávania a tiež ne/skúsenosti so ženami u pätice bratov. Na dobrej úrovni je aj formálne spracovanie filmu, predovšetkým masky, triky a taktiež hudba, ktorá mi v titulkoch nesmierne pripomínala záverečnú hudbu z ,,Preletu nad kukučím hniezdom." Čudujem sa, že tvorba Andersa Thomasa Jensena bola doteraz pre mňa úplne neznámou a ako zisťujem, podobne ladených kúskov je v jeho filmografii viac. Som rád, že som toto dielo mohol vidieť a teším sa na ďalšie filmy dánskeho režiséra. (2283. hodnotenie, 164. komentár k filmu) ()

leila22 

všetky recenzie používateľa

Vo všeobecnosti totálny bizár. U Jensena v podstate štandardne klasický scenár, na aký sme zvyknutí z Mäsiarov, či Adamových jabĺk. Čierny humor je moje a Jensen je jeden z mojich top scenáristov, takže všetko v podstate šľapalo tak ako malo. Piati bratia, okolo ktorých sa točí celý dej síce nie sú krásavci, dokonca ani sympatickí a múdri už vôbec. Spávajú spolu v posteli, kde si na dobrú noc čítajú rozprávky a spoločnosť im pritom robia sliepky a iné drobné zvery. To mimochodom vypovedá niečo aj o ich hygiene. Ale budú vás baviť celý čas a za to si niekde hlboko, hlboko v kútiku vašej duše predsa tie sympatie získajú. Mænd og høns určite nie je obyčajný priemerný film, chýbalo táák málo, aby som dala 4*, až mám z toho výčitky. Presne ten malý kúsok, čo chýbal aj pri Mäsiaroch. Istá vyššia pridaná hodnota, aby som film nepovažovala iba za kvalitnú zábavu. ()

Reklama

Fr 

všetky recenzie používateľa

„POKUD CHCEME PŘEŽÍT, MUSÍME TO ZKUSIT A KOMUNIKOVAT. NAŠE ZVÍŘECÍ INSTINKTY MÁME SAMOZŘEJMĚ ZDĚDĚNÉ, ALE KOMUNIKOVAT MUSÍME, JINAK ČASEM, JAKO DRUH, ZDEGENERUJEME A VYMŘEME.…“ /// Marný čekání na humor. A přitom ho v Adamovejch jablkách bylo požehnaně! Ale tady ne. To je samej zavostalej jedinec, tajemství ostrova doktora Evelia Thanatose a lidský panoptikum s vedlejším produktem, kterým se stala farma zvířat. Moc hezky seš zamaskovanej Madsi Mikkelsene! Za řeč taky stojí hnusnej barák, pak ti tvorové… Ano. Příběh je absurdní. A to tak, že ani nevím, co a jak si myslet, protože není ani k smíchu, ani k zamyšlení. Mohl to bejt třeba fajn horor. Místo toho máme podivný drama plný vtipnejch zvířátek (no tak dobře, na ty se třeba usmějete…). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem zoolofil. 2.) Hledám místo, kde určitě „zaskóruju“. (Nou Camp? Tak ten výběr asi nebude až takhle pohárovej…) 3.) Zjistím, že v kuřeti je místa dost! 4.) Thx za titule „eleintron“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Mænd og høns je za prvé film o tom, že rodina znamená veľa a mala by držať pohromade a za druhé je to čierna komédia ako sa patrí. Jensenovi sa zase podarilo dať dohromady špičkových hercov a podarilo sa mu vymyslieť neskutočne absurdné postavičky a vcelku zaujímavý príbeh, kde celý čas niečo tušíte a až na konci sa dozviete celú pravdu. Všetci hrali naozaj parádne ... Dencik, Kaas, Bro, Malling, ale Mads? ... ten bol geniálny. ()

Willy Kufalt 

všetky recenzie používateľa

Musím říct, že ta závěrečná rodinná scéna s odstupem pár let byla úžasná a hodně se mi líbila, ty první dva hudební motivy v následujících závěrečných titulcích pak také. Za což přihazuji pár procent v hodnocení navíc, ale na víc, než lepší 2 hvězdičky to stejně nevytáhnu. I na tuto úroveň jsem to vytáhl částečně i díky nečekanému vyústění. Nepopírám tomuto filmu originální námět, ale nemohu si pomoct, osobně mě to z větší části minulo jak obsahem, tak podáním. Nenadchly mě moc ani tolik vychvalované výkony údajné herecké elity z Dánska, snad jedině Nikolaj Lie Kaas mi ze zdejší partičky připadal jako schopný v komedii zazářit, částečně ještě David Dencik. Ono kdyby tam bylo nahoře napsáno sci-fi nebo mystery, asi by mi to mnohem více sedělo k tomu, co z celého filmu vzešlo. Já tu komedii moc neviděl ani na hercích, ani v tom vlažném stylu. No snad velmi zvláštní pokus o humor skrze absurdity tu byl, ale proč na mě celý film dýchal tak uspávajícím způsobem? Omlouvám se všem, kterým se to líbilo a výborně se u toho bavili, ale na mě to celé působilo většinou strašně mdle a samotné pokusy o humor až na pár povedených hlášek tak nějak směšno-trapně (akční rvačky před barákem), v lepším případně jenom bizarně, než skutečně vtipně. První moje setkání s panem Jensenem bohužel nedopadlo nelépe a zatím nevím, jestli budu mít chuť i na další... [50%] ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (3)

  • Detský hlas použitý na začiatku a na konci filmu patrí režisérovej dcére Karen Marie Jensen. (Hnacik)
  • Budova v ktorej sa odohráva dej filmu je bývalé sanatórium v meste Beelitz, neďaleko Berlína. Počas prvej svetovej vojny sa sanatórium používalo ako vojenská nemocnica v ktorej sa liečil aj Adolf Hitler. Toto sanatórium bolo tiež použité vo filmoch Pianista (2002 )a Valkýra (2008). (Hnacik)

Súvisiace novinky

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

14.01.2017

Třetí ročník přehlídky současného severského filmu Scandi představí v kinech nové tituly i tvůrce. Skandinávský rodinný film, komedie, současné i historické drama, horory i detektivky. Zástupci všech… (viac)

Scandi II – horký severský koktejl filmů

Scandi II – horký severský koktejl filmů

12.01.2016

Druhý ročník festivalu Scandi nabídne od 13. do 19. ledna přehlídku špičkových severských filmů v komplexním distribučním „cloudu": 13 filmů v deseti českých kinech, 41 VOD titulů na portálech… (viac)

Reklama

Reklama