Reklama

Reklama

V roku 2002 je center tímu amerického futbalu Pittsburgh Steelers, Mike Webster (David Morse), nájdený mŕtvy vo svojom pickupe. Posledný, kto s ním hovoril, bol jeho spoluhráč Justin Strzelczyk (Matthew Willig). Ten sa Websterovi zdôveroval, že pomaly stráca pamäť, útočí na svoje deti a fyzicky napadá manželku. Webster ho ale nevníma a hovorí, že je potrebné dokončiť hru. Justin od neho odíde a na druhý deň je päťdesiatročný Webster, člen siene slávy NFL, mŕtvy. Oficiálne Webster zomrel na infarkt pri predávkovaní opiátmi, ale nariadenú pitvu vykonáva Dr. Bennet Omalu (Will Smith), forenzný neuropatológ. Zaujíma ho, prečo sa inak zdravý muž dokázal tak rýchlo zdevastovať a prečo zomrel taký mladý. Dr. Omalu starostlivo analyzuje jeho mozgové tkanivo a dochádza k zisteniu, že trpel neurotraumou. Jeho záver je, že zomrel v dôsledku dlhodobého účinku opakovaných úderov do hlavy, čo je porucha, ktorá sa nazýva Chronická traumatická encefalopatia, CTE. S pomocou bývalého klubového lekára Steelers Dr. Juliana Bailesa (Alec Baldwin), neurológa Dr. Stevena DeKoskyho (Eddie Marsan) a svojho nadriadeného, okresného koronera Dr. Cyrila Wechta (Albert Brooks), publikuje v odborných časopisoch svoje závery. Vedenie NFL bije na poplach a všetko odmieta. Lenže postupom času umierajú ďalší hráči... (TV Markíza)

(viac)

Diskusia

Badmaniak

Badmaniak (hodnotenie, recenzie)

To vážně nikoho nenapadlo, že 100 000 ran do hlavy za život bude mít žádné následky? :)

duckman

duckman (hodnotenie, recenzie)

Jelikoz jsem filmovy odbornik, tak si myslim, ze tohle byla jasna oskarova role pro Willa Smithe, Di Caprio asi dojede na zraneni hlasivek v Revenantovi.

na príspevok reagoval MikeCool

martinbucek

martinbucek (hodnotenie, recenzie)

zaujimavy film, len sa tam vobec nevenovali pojednavaniu, will chce jednoznacne leovi zobrat sosku

Lucasion

Lucasion (hodnotenie, recenzie)

Myslím, že ne. Nebude. Jako v případě Creeda, Tarantina a Revenanta se jedná o uniklý screen na Oscary. Jelikož, tohle taky běží od zítra v Americe. :-)

Lucasion

Lucasion (hodnotenie, recenzie)

martinbucek

Ano prosím. Řeknu svému chytrému telefonu, že to opravil zcela špatně a dám mu zaracha! Sám sebe plácnu po hlavě a půjdu znovu do základní školy se učit odborné zkratky. ;-)

martinbucek

martinbucek (hodnotenie, recenzie)

ak niekto sledujete nfl, tak minimalne z pocutia tohto pana poznate a treba povedat, ze vdaka nemu maju sportovci pri podozreni na otras mozgu zakazane pokracovat v zapase, a su prevezeny do nemocnice aby sa im to nezhorsilo.....leo ma problem, lebo ak aj will bude nominovany, tak soska pojde asi jemu, popripadne niekomu zo skupiny z toho filmu o pade centralnej banky, kde hra brad pitt

Lucasion

Lucasion (hodnotenie, recenzie)

BloodyBeast

Prosím jednou na film podle skutecne události kde hraje ten černoch. - Cože? - No vy nevíte? Concussion. - Český Prosím! - Jo aha pardon. Diagnóza Žampion... eeee Šampion.

na príspevok reagoval BloodyBeast

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnotenie, recenzie)

A nebo by vlastně spíše řekla '' to vy byste asi pane potřeboval raději diagnózu mozku'' :D:D:D

na príspevok reagoval Lucasion

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnotenie, recenzie)

Lucasion

Jo no už se vidím jak jdu do kina a říkám dvakrát Diagnózu Šampiona :O a po pár minutách bych se nedivil kdyby se ta prodavačka vstupenek na mě podívala jako na úplného kreténa a jenom řekla ''tak další'' 

duckman

duckman (hodnotenie, recenzie)

Predstavitele NFL rozhodne nejsou jedna z nejmoocnejsich organizaci na svete, chapu, ze prilozeny obsah je tupy preklad nejakeho tupeho americkeho bludu a je mi rovnez jasne, ze 90% obyvatel USA si mysli, ze asociace NFL je jedna z nejmocnejsich na svete, ale neni tomu tak.

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

Súvisiace novinky

Kdo rozveselí Willa Smithe?

Kdo rozveselí Willa Smithe?

12.02.2016

Diagnóza: Šampión k nám dorazí v březnu a v srpnu Willa Smithe uvidíme v comicsovce Sebevražedný oddíl. Tím ale jeho letošní nadílka nekončí, na konci prosince by měl totiž dorazit ještě v dramatu… (viac)

Uprchlík Will Smith

Uprchlík Will Smith

20.02.2015

Už příští týden vtrhne do kin podfukářská krimi Focus, v níž se naplno vrací Will Smith. Bývalý Fresh Prince se v posledních letech věnoval hlavně kariérám svých dětí, teď si ho ale konečně užijeme i… (viac)

Reklama

Reklama