Reklama

Reklama

Rodinka Bélierovcov

  • Česko Rodinka Bélierových (viac)
Trailer 2

VOD (1)

Jedného dňa objaví učiteľ hudby u mladej teenagerky spevácky talent a odporučí jej účasť na súťaži Radio France. No problém je v tom, že Paula je dcérou nepočujúcich rodičov, ktorí sú okázaní na jej pomoc. K tomu si prirátajme mladého spolužiaka, do ktorého je Paula zamilovaná a dilema je na svete! Opustiť rodinu, ktorá je na jej prekladoch do posunkovej reči takmer závislá a vydať sa za vlastným snom, alebo plniť úlohu vďačnej dcéry vzdať sa kariéry? Cesta k splneniu sna je náročná, avšak vôbec nie nemožná... (Film Europe)

(viac)

Videá (5)

Trailer 2

Recenzie (123)

viperDavid 

všetky recenzie používateľa

Louane celý film vypadá jak hrbatá okurka. Taková nenápadná dívenka, kterou by jste asi přehlídly. Nakonec se z ní ale vyklube poupátko a filmu to moc sluší. Zpěv pominu, protože zpívat pochopitelně umí. Je tam jedna scéna s fotrem, která se mi moc líbila. Francouzi jsou božský v tom, že si umějí dělat prdel úplně ze všeho "když mi řekli, že slyšíš, doufala jsem, že uvnitř budeš hluchá, taková ostuda, ještě, kdyby mi řekli, že má alergii na kravské mléko" :D Fakt boží ()

PEZ 

všetky recenzie používateľa

Úprimný a vtipný film o jednej originálnej rodinke. Originálnej tým, že je takmer celá hluchá! Francúzom sa podarilo natočiť vydarenú feel-good komédiu, ktorá neprekvapivo na konci dojme. Dobré postavy a vynikajúce herecké osadenstvo to posúva do nadpriemeru. V prvom rade po všetkých smeroch talentovaná Louane Emera, ktorá týmto svojím debutom hneď získala César Award (francúzske Oscary) a aj Lumiere Award zhodne za najnádejnešiu herečku. V druhom rade predstavitelia jej rodičov - Karin Viard a François Damiens - získali nomináciu na César Award, prvá menovaná dokonca vyhrala Lumiere Award za najlepšiu herečku v danom roku. A do tretice Eric Elmosnino, ktorý skvelo zahral učiteľa spevu, tiež získal nomináciu na César Award. Okrem debutantky sú to všetko dávno ostrielaní a cenami ovenčení herci a na plátne to bolo aj vidieť. Pekný film, ktorý môžete bez obáv pustiť aj svojím rodičom. 8/10 ()

Reklama

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Svěží filmový vítr z Francie/Belgie v podobě rodinné komedie o neslyšících Belierových se ke mně dostal až dnes, nicméně i přes zpoždění (mně už tak nějak vlastní) jsem za to moc ráda, byla to báječná podívaná.. Otevřenost, upřímnost, láska, nadhled, vtip, tolerance.. To vše se tu příjemně snoubí a nenásilně prolíná.. Louane Emera je v roli Pauly okouzlující a její učitel hudby Eric Elmosnino fantastický.. ()

hygienik 

všetky recenzie používateľa

Zaslúžilo by si to 3,5 hviezdy za dobré obsadenie a zaujímavú tému, ale tentokrát podhodnotím. Dej ma celý čas nedokázal vtiahnuť natoľko, aby som si čo chvíľa neuvedomoval, že pozerám iba film. A keď vidím, že distribútorom je Film Europe, tak už chápem, v čom je problém. Nie veľmi šťastná dramaturgia je pre nich typická. ()

cingi.t 

všetky recenzie používateľa

Francie/Belgicko...tak to už niečo napovedá. Človek čaká komédiu, príde muzikál a skončí dráma. Spolu sa to uvarilo na výbornú polievočku francúzskeho humoru, absurdných situácií a silných emócií. K tomu nadčasový Michel Sardou a naozaj skvelá Louane Emera. Bohvie ktorým smerom sa uberie, ale jednoznačne je talent, spevácky aj herecký. 5* ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (12)

  • Hoci novinárske recenzie boli pozitívne ohľadom priblíženia témy a posunkovej reči francúzskemu publiku, niektorí aktivisti pre nepočujúcich boli pohoršení, že "dvaja známi herci s dokonalým sluchom boli obsadení do úlohy hluchonemých rodičov, pričom sú hlavným zdrojom komediálnosti vo filme". (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Domfront a Le Housseau-Brétignolles (Francúzsko). Obdobie natáčania trvalo od 10. septembra do októbra 2013. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené