Reklama

Reklama

The Monster

  • Austrália The Monster
Trailer

Kathy (Zoe Kazan) je mladá žena, ktorá spolu s dcérou Lizzy po zrážke s divokou zverou havaruje. Byť zaseknutý vo vlastnom aute uprostred hlbokých hôr nie je žiadnou výhrou. Obzvlášť, keď sa v blízkosti pohybuje "tvor", pre ktorého je akákoľvek bytosť iba obyčajnou korisťou. Už tak dosť komplikovaný vzťah medzi matkou a dcérou podstúpi skúšku ich vzájomnej náklonnosti, ktorá preukáže až neočakávane silné rodičovské puto, o ktorom ani jedna z nich netušila.
(*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (75)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Rámcový príbeh o vzťahu matky a dcéry je zaujímavejší, ako ,,vedľajšia,, línia boja s titulným bubákom. A keďže sa prelínanie minulosti so súčasnosťou aj napriek primeranej minutáži vôbec nevlečie a navzájom skvelo dopĺňa, s kľudným svedomím to označím za jeden z najlepších ,,dramatických,, hororov desaťročia. Mínusy vidím jedine vo výzore a trikovom spracovaní Monštra a v závere, kde sa s malej, ufňukanej a vystresovanej dievčinky stane Ellen Ripleyová. ()

Psychor 

všetky recenzie používateľa

Monster příliš důvodů ke chvále nenabízí a zkušený fanoušek hororu ho pravděpodobně shledá poněkud nudným. Za největší nedostatek snímku lze bezpochyby považovat absenci napětí. Oceňuji, že režisér Bryan Bertino nechtěl nic uspěchat a příšeru ponechal polovinu stopáže schovanou ve stínech, avšak sázka na pozvolné budování atmosféry se mu vzhledem k jeho nedostatečným schopnostem přesto nevyvedla. Když se monstrum nakonec objeví v plné kráse, divák pouze zakroutí hlavou, jelikož tato nepovedená zmenšenina Godzilly strach opravdu nenažene. Kvalitu hororu alespoň částečně zachraňují sympatické postavy, kvalitní herecké výkony a obstojné dialogy. Druhou hvězdu udělím za snahu. Jakožto zdejší hororový expert jsem si totiž v rámci zpětné analýzy snímku velmi dobře povšiml, že Bertino do něho vkládá i část sebe samého a rozhodně se tedy nejedná o horor šitý horkou jehlou, jenž je natáčený jen kvůli vidině honoráře. ()

Reklama

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Za tip na tenhle film vděčím uživateli Daiker za což mu tímto děkuju. Že nepůjde o film, kterej bude disponovat vysokým bodycountem a gore je jasný už podle obsahu. Lesy, déšť, tma a nestvůra. Tohle je spíš o hereckých výkonech dvou hlavních představitelek, napětí a atmosféře. Trochu rušivým elementem pro mě byly ty flashbacky do minulosti. Myslím si, že vše se dalo stihnout v úvodní půlhodince. Co se týče samotnýho monstra asi až tak originální není ale určitě neurazí. The Monster hodnotím slušnými 3hvězdami. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Bertino vyprodukoval jeden skvelý atmosférický snímok a jeden totálny prepadák (podľa tunajších hodnotení), ktorý ani nemám odvahu sledovať. "Monster" by teda mohol byť takým znovuzrodením režiséra, pričom napriek silným stránkam, aj on sám musí cítiť, že nie všetko mu vyšlo ako by si prial. Kamera síce ostrá ako Šatanove korčule za mlada, a atmosféra dostatočne hutná, no bohužiaľ tieto plusy ani zďaleka neprebili nevhodne vstupujúce flashbacky či výzor monštra, ktoré vďaka lesku pripomínalo skôr figurínu z múzea Madam Tusoe než živú bytosť. Každopádne, nebolo to zlé a bavilo ma to - 55% ()

ledzepfan 

všetky recenzie používateľa

Po půl hodině jsem na ten film doslova křičel: "Tak už se kurva konečně vymáčkni!! Dvacet minut tam tajtrlíkujou kolem auta a nic!! Dooprdele, vždyť tu jsou tři postavy a jeden zombie medvědo-vlko-veverkovec, jak těžké asi musí být rozjet kolem toho nějakou akci (nebo aspoň napětí..nebo něco)??!!" ..A po další hodině to rozhodně nebylo lepší.. Tohle je snad produkt nějaké scénaristické chráněné dílny nebo co, protože takhle zprasit geniálně jednoduchý a přímočarý set pro parádní monster"animal" horror, to se jen tak nevidí.. Potvora vypadá relativně dobře, ale jinak mi to fakt svou blbostí, nedotažeností, protivností a promarněností trhalo žíly. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (2)

  • Film bol prvotne pomenovaný ako "There Are Monsters". (R...)

Reklama

Reklama