Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Medzi partiu mladých prichádza - vlastne sa vracia - zdravotná sestra Tereza. Opustila Bratislavu, vzdala sa miesta, ktoré len veľmi ťažko získala, odchádza od ľudí, s ktorými sa chcela naučiť žiť. Je to návrat do rodného kraja poznačený sentimentálnosťou. (STV)

Recenzie (5)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Vôňa benzínu je trochu aj v tomto pokračovaní Mogulu, nová postava Tereza je sympatická, ale vo filme absolútne chýba nejaká poriadna zápletka. Vylomeniny podvratného živla Bélu Vojteka nenahradia poetické spomienky ani slabá milostná zápletka. Pobavilo ma akurát nočné prekvapenie v detskej izbe a celý film drží nad vodou iba schopný Maroš Kramár. –––– Prečo opaľuješ ženskú, ktorá žila s vydatým mužom? Veď taká je horšia ako tá rozvedená! Povedala pani Debnárová. ()

vox_populi 

všetky recenzie používateľa

slabé herecké výkony a totálne trápny a prehrávajúci "herec" Maroš Kramár sťahujú tento režisérsky nezvládnutý film do podpriemeru...škoda, námet nie je zlý... ()

javlapippi 

všetky recenzie používateľa

"Hráš sa tu na Robinsona a skončíš ako bláznivá Viktorka!" Pokračovanie filmu Veľký Mogul sa drží návratovej témy, tentokrát z veľkého sveta príde späť na rodnú postať zdravotná sestra Šplechtová, ktorá sa obratom zamestná v miestnom zdravotnom stredisku, odkiaľ ju vždy vtipný sanitkár Kramár rozváža po lazoch, kde medzi prostým vidieckym ľudom, agresívnymi ožranmi s rádiovkou na hlave a tehotnými cigánkami robí osvetu, čo ju vnútorne napĺňa. Vo voľných momentoch vzdoruje doliezajúcemu ex-frajerovi z mesta a hlavne sa často a rada zasnene kochá prírodou a nostalgickými flešbekmi na starú mať. Ďalej tu máme poštárku Maľovú, frustrovanú z manželských rozporov služobne cestujúceho otca Krivosudského a matky Šalagovej s poruchou príjmu potravy. So zdravotnicou si rady ochkajú nad svetom, spievajú pesničku o koze a nakoniec spolu skončia v posteli. "Už vidím ako ti popletie hlavu, študentka z Bratislavy!" Dejom sa mihne aj napravenec Vokoun, ktorému sa čím ďalej tým viac zajedá svorné pumpárčenie s tatkom Polónyim. Dokonca aj veselá kopa Kramár, zhusta využívaný mladšou sestrou čo by zdroj sladkostí, si otvorí dušu. Všetci ale nakoniec spoja ruky nad pahrebou, plní viery v lepší zajtrajšok, k čomu ich smeruje aj na stene visiaci plagát s nápisom "ako chceš zajtra pracovať?". Je to trochu slabšie ako prvý film, ale aj tak mi je ľúto, že sa nepokračovalo v ďalšom rozvíjaní osudov, mohol z toho byť celkom dobrý normalizačný seriál. ()

Hombre8 

všetky recenzie používateľa

Ještě hloupější než první díl - Velký Mogul. Jediným pozitivem byla svěží Šplechtová, bohužel hrála postavu blbou jako tágo. Nechyběl ani vidiecky antivaxer. Řekl bych, že Kramár na působení v těchto dvou filmech asi příliš pyšný nebude. ()

Reklama

Reklama