Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízny film pre mládež sa usiluje zachytiť hľadanie miesta v živote jedného z tých, čo sa dostávajú na scestie. Peter predstavuje chlapca, ktorý je nespokojný sám so sebou, obviňuje otca a celé svoje okolie. Silu, o ktorej si myslí, že mu chýba, hľadá u priateľa Mikiho. Podlieha mu celým svojím konaním, i keď v myšlienkach pripúšťa, že Miki nie je práve najlepším vzorom. Pohráva sa so zákonom, odvahu nahrádza drzosťou a život si predstavuje inak ako ktorýkoľvek poriadny človek. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (9)

Hombre8 

všetky recenzie používateľa

Mizerně natočený film. Čiro (srovnej s jmenovcem z Gomory), který nejprve uteče od příliš hodného otce, přitáhne z nejasného důvodu do rodné obce někde pod Tatrami asociála Mikiho. Ten se tu hned chová jako doma a páchá různá alotria, která vyústí loupeží tržby, kterou Čirův otec veze na poštu. Naštěstí jsou tu ale podtatranští Hells Angels v čele se správňákem Marošem na Manetu, kteří chtějí věc vyřešit i bez hochů z páté Bé. Nakonec je ale předběhne samotný Čiro, který obrátí a od Mikiho se odvrátí. Film se jmenuje po další postavě, Dominovi, který ztvárňuje obraz vzorného, mladého, pracujícího člověka, což ale nedává příliš smysl, bo Domino je na rozdíl od Velkých Mogulů pasivní a mírný tvor. Je ale také možné, že se jedná o socialistický product placement na tehdy právě vzniklou značku motorového oleje. ()

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Jediné, co mě na tomto pokusu o socialistickou moralitku zaujalo, byli docela pěkní kluci. 1) Role Dominika zvaného Domina (pracuje na pumpě), Petera, pumpařova syna a Mikyho, Petrova morálně závadného kámoše hrají 23letý Tibor Vokoun, 22letý Ivan Béla Vojtek a 22letý Peter Rúfus. Bohužel však nejsem schopen určit, kdo hraje koho. 2) Jediný jasný je 20letý Maroš Kramár (svazák). ()

Reklama

majo25 

všetky recenzie používateľa

Socialistický pokus o príbeh čiernej ovci rodiny, ktorá nevie, na akú stranu zákona sa vlastne chce pridať. Nie je to príliš podarený pokus. Herecky podpriemerný, ani Polónyi to nedokázal sám všetko zachrániť, scenáristicky nedotiahnutý aj na televíznu produkciu a tie tendenčné postavy ani nehovorím. Ani ten motoristický fíling, ktorý mal asi za cieľ interesovať problematickú mládež, nemohol padnúť na úrodnú pôdu. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Televízny príbeh zo socialistického Slovenska sa točí okolo problémového mladíka, ktorý sa akosi nedokáže zaradiť do systému. Práca mu moc nevonia. Vzťah s vlastným otcom má rozvrátený. Nemá žiadnych poriadnych kamarátov. Nemá ani priateľku. Jediný s kým si ako tak rozumie je jeho podarený parťák Miki. To však nie je zrovna ideálny vzor. Spoločne prekračujú mieru slušného správania až do bodu, keď spáchajú zločin. Vtedy si konečne uvedomí, že sa vydal na nesprávnu cestu. Poučí sa z tejto chyby a začne žiť ako príkladný mladý socialista. ** ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Product placement po socialisticky a nielen v názve filmu. To boli časy, keď sa na pumpe tankoval Super, Špeciál a Super mix, liter sa vo filme objavil za 4,30 Kčs. V príbehu strateného syna najviac vynikol otec Polónyi a lámač ženských sŕdc Kramár, ktorý tu nepatri k hlavným postavám. Lúpež storočia je síce smiešna, ale motorkársky gang sa na strane zákona v socialistickom filme nezvykol objavovať. –––– Keď olej, tak Mogul. ()

Galéria (1)

Reklama

Reklama