Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Rodinný
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenzie (311)

plagát

Tři nevinní (1973) 

Jedna * Jirkovi Sovákovi za stvárnenie trojrole a druhá Zdeňkovi Liškovi za hudbu. Inak dosť zbytočný film.

plagát

Svědkové obžaloby (1974) (TV film) 

Jediné, čo ma na tejto inscenácii mrzí, že k skutočnému procesu nikdy nedošlo.

plagát

Kam, pánové, kam jdete? (1987) 

Osemdesiatkový Karel Kachyňa mi už tak nesedí ako jeho skoršia tvorba. Každopádne príbeh o ľuďoch, ktorí riešia svoje problémy počas diaľkového pochodu je originálny a jedinečný. Skvelý ako vždy, bol herecký výkon Karla Heřmánka, no vo filme sú veci, ktoré ma doslova iritovali ako napr. prerušovanie deja vystúpením nejakej príšernej kapely. Čo tým chcel básnik povedať?

plagát

Kočičí princ (1978) 

Vo svojej dobe to musel byť veľmi zaujímavý film pre deti, plný napätia, dobrodružstva, tajomna a rozprávkových figúr. Skĺbili sa tu nemecké peniaze s českou fantáziou a poetikou. Dnes už detské myslenie a fantázia nabrali úplne iný smer, no "Kočičí princ" je stále peknou rozprávkou, ktorá si zaslúži pozornosť malého diváka.

plagát

Andrea (1972) (TV film) 

Začínalo to ako tuctová inscenácia, ktorých sme videli už veľa. No dej pekne vygradoval a nakoniec bol z toho celkom zaujímavý príbeh. Opäť na obrazovke tvorili pár M.Vášáryová a J.Kukura, ani neviem už po koľký raz.

plagát

Desať percent nádeje (1976) 

Pre mňa je fascinujúce, ako za socializmu chodili filmári točiť hoci aj do veľkých fabrík. V tomto prípade to bolo až k podbrezovským vysokým peciam. Príbeh o ľudskej spolupatričnosti je vo svojej podstate dramatický, no ako väčščina Zacharových filmov, aj tento je okorenený dostatočnou dávkou humoru. Spojenie Pántika s Grissovou hovorí už samé za seba.

plagát

Labužnícka komédia (1981) (TV film) 

Čudujem sa, že túto neškodnú komédiu odvysielala až slovenská trojka. Dovtedy som o nej nič nevedel. Mňa táto komédia dosť pobavila, Bednárik bol skvelý ako dobre pripravená roštenka.

plagát

My tři a pes z Pětipes (1971) 

Geniálny hudobný skladateľ Luboš Fišer veľmi výrazne obohatil tento tak trochu nevýrazný príbeh svojou hudbou a pomohol tým vytvoriť z tohto snímku nesmrteľný film, na ktorý sa dá stále pozerať, ak sa dokáže človek pozerať otvorenými očami.

plagát

Ako som nedostal Nobelovu cenu (1987) (TV film) 

Vo svojej dobe to bola dosť obľúbená detská inscenácia. Pochopiteľne, titulov s témou sci-fi tu nebolo veľa. Dnes to už trochu vyšumelo, no zostali herecké výkony, najviac som sa azda pobavil na Andrejovi Hrycovi.

plagát

Zelená vlna (1982) 

Toto je presne film, ktorý buď nenávidíte alebo si ho obľúbite, čomu odpovedá aj hodnotenie na csfd. Ja patrím do tej druhej skupiny. Vorlíčkova réžia je veľmi dobrá, aj keď u tohto režiséra sme zvyknutí na iné žánre, k tomu hudba Karla Svobodu, ktorá tu veľmi pasuje. Nakoniec zaujímavé krátke príbehy pražákov 80-tych rokov a je vymaľované.