Reklama

Reklama

Koza

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Cesta bývalého olympijského boxera za jeho poslednou prehrou. Bývalý olympionik, boxer Peter Baláž, prezývaný Koza, býva so svojou družkou Mišou v gete pre sociálne prípady. Žijú zo dňa na deň a stále sú bez peňazí. Miša nečakane otehotnie a je rozhodnutá nechať si dieťa vziať. Núti Kozu, aby zohnal peniaze na potrat. Koza, ktorý už dlhšie netrénuje, sa rozhodne opäť vstúpiť do ringu, aby zarobil a zmenil Mišine rozhodnutie. So svojim manažérom Zvonkom sa vydávajú na "turné", v ktorom nejde o víťazstvá, ale o to, koľko úderov dokáže Koza zvládnuť.
Vo filme vystupuje Peter Baláž, účastník OH v Atlante, a v úlohe trénera Ján Franek, účastník OH v Moskve. (ASFK)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (75)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Ja som bol príjemne prekvapený. Film je pomalý s uhrančivou atmosférou. Hlavný hrdina je sympatický a jeho cesta sa šťastím lemovaná ťažkými situáciami. Nejedná sa pritom o sociálnu drámu, ale pomerne odľahčený road movie s veľmi silným artovým feelingom a krásnou kamerou. Koza možno nespĺňa veľa atribútov, ktoré majú fanúšikovia slovenskej kinematografie radi. Zároveň si ide ale svojou cestou a mne osobne sa táto cesta páči. Niečo ako Tsai Ming Liang, len na Slovensku. A nie je to vôbec zlé. Naozaj málo chýbalo k plnému počtu. ()

ledzepfan 

všetky recenzie používateľa

Slovenská legenda o NEslavném návratu, aneb. né každé boxerské drama musí skončit jako rockyovská, hecující šablona. Kdyby postavy tak zoufale nehuhňaly (nebo tvůrci přiložili titulky) a děj by byl kapku čitelnější (protože bez synopse bych byl úplně ztracený a i v průběhu divák musí často hádat co se zrovna asi děje) hodnotil bych určitě (a rád) lépe, protože něco na tom filmu je. ()

Reklama

drackula 

všetky recenzie používateľa

Filmový kabinet - 3.semester - 10. Súčasný slovenský film - Kino Lumiere na slovenské pomery neskutočný zjav. Ostrochovský to ukočíroval skvele či už po vizuálnej alebo ľudskej stránke. Z nehercov vymačkal maximum a s Jánom Franekom to zbytočne neprehnal. Budem rád, keď sa u nás bude rodiť čo najviac takýchto -krutých- filmov. 70% FCH052016/6 ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

ako cechoslovak by som mal byt hrdy na domacu kinematografiu, ale su tu 2 zasadne ale. Za prve, reziser sa rezisersky len hlada, nie je to vyslovene nezaujimave, ale nestrhne, ba dokonca sa mi tu zdalo byt pritomne ospale tempo. Za druhe najlepsie filmy cs kinematografie vznikali v 60. rokoch a hoci sa na normalizacne filmy nadavalo, stale mali v sebe aku -taku kvalitu a hrali v nich skutocni herci s hereckym talentom. Tuna to nehrozi : herci neznami, dialogy hrozne, tempo ospale, spatny film, spatna podivana : 5 % ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Život je někdy prostě moc na píču a je celkem jedno, jestli jste bývalý olympionik, který toho na olympiádě moc nepředvedl, ale doma vyhrál, co se dalo, anebo obyčejný člověk. Syrovost snímku se mi líbila, ale dost často jsem si říkal, jak moc jsou jednotlivé scény nahrané, takže určitě nevnímat jako dokument. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (16)

  • Staré putiky, zanedbané krčmy a celková šeď priestorov, v ktorých sa protagonisti hýbu, sú symbolom, že socializmus je stále akoby na povrchu prítomný a že nežná revolúcia nevyriešila všetko. Dôraz na kulisy vytvára dojem depresie, ktorý je pre Kozov život príznačný, lebo už dlhšie nevidí nádej na zmenu. Kontrastom je úvodná scéna snímky, kedy VHS záznam z OH v Atlante 1996 akoby nostalgicky spomína na zašlú slávu boxera i nový nádych postkomunistickej krajiny. (Biopler)
  • Snímka Koza bola na Berlinále 2015 prijatá do súťažnej sekcie Fórum a tiež nominovaná na Cenu pre najlepší debut. (Kristusazapad)
  • Ide o štvrtý dlhometrážny majoritne slovenský film, ktorý si Berlinale vybralo do oficiálneho programu. (Zdroj: dennikn.sk)

Reklama

Reklama