Reklama

Reklama

Tajomstvo jej očí

  • Slovensko Tajomstvo ich očí (viac)
Trailer 1

Dvojica zohraných vyšetrovateľov FBI Jess (Julia Roberts) a Ray (Chiwetel Ejiofor) je zo dňa na deň rozorvaná vo chvíli, keď sa obeťou jednej vraždy stane dcera Jess. Obaja navyše s hrôzou sledujú ako je hlavný podozrivý prepustený a jeho stopy miznú v neznáme. Po trinástich rokoch hľadania nejakého vodítka nájde Ray stopu, ktorá by mohla priniesť vyriešenie prípadu a spravodlivosť. Na šokujúce tajomstvo, ktoré sa objaví, však nie je nikto z nich poriadne pripravený. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (21)

Trailer 1

Recenzie (201)

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Podhodte to Akademikom, oni to určite zožerú. Vo vzduchu sú už cítiť Oskari, preto sa začínajú vynárať takéto filmy. Prechod medzi dvoma dejovými líniami podobný ako u Otcov a dcér, ale tam to dokázalo držať v napätí a zároveň baviť podstatne dlhšie ako tu. ďalší mínus sú jarmolantné dialógy medzi tým škaredým negrom, na ktorého som sa musel zase dve hodiny pozerať a Kidman ( ktorá tam ma jednu jedinú fakt dobrú scénu!), ktoré mi liezli na nervy prakticky už od začiatku. Spomínal som už toho Afričana, ktorý sa oslobodil spod biča otrokára a začal hrať?? Tak ten tam má pre zmenu asi tak tri dobre zahraté scény, aj s emóciami a tak. A hviezdne obsadenie uzatvára "nikdy nestarnúca" Roberts, ktorá nemala čo hrať, chodila nenamaľovaná a jej jediná dobrá scéna bola hneď na začiatku. Spraviť z toho devedesiatku, zostrihať, zrýchliť, spraviť akciu akčnejšou, mohol to byť mladší súrodenec Zmizením. Ale to by nesmel natáčať Ray, lebo on proste toho Oskara chce. Má to aj svetlé chvílky, má to aj desné chvíky, pri trochu rozmýšľania Vás scenár neprekvapí. Neviem, čo ešte by som k tomuto viac dal. Proste ďalší film, ktorý vieme prečo vznikol a v ktorom sa určitá skupina ľudí nájde, ale pre bežné diváka mierne utrpenie. A bradatého nominujte, veď sa snažil. 3 z 5 ( Kino Dukla Svidník ) ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Divák nezvyklý na, či rovno odsudzujúci nechronologické filmové rozprávanie ( v tomto prípade budú mať maličký problém zorientovať sa aj znalci ) budú hromžiť. Vlastne ide o dosť sterilný thriller, ktorý má minimum gradácie a nedokáže poriadne zaujať. Taká herecká zostava, si snáď takto odfláknuté dielo ani nezaslúžila. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Ani náhodou mi neskúšajte tvrdiť, že ste dopredu celý príbeh vedeli odhadnúť. Možno v prípade, že ste videli originálny film (ktorý je nepoznám). Pre mňa to bolo zaujímavé sledovať, len občas ma rušili niektoré flashbacky. Myslím si, že keby film takto neskákal, tak by ma to chytilo viac. Ale teraz k pozitívam. Julia Roberts, Nicole Kdiman a Chiwetel Ejiofor sú v tomto filme vynikajúci. Sú dobrou trojicou na riešenie prípadu. A plus trošku pomáha aj dobrý Dean Norris. Scénka, kde Jess plače nad svojou dcérou mi skutočne vohnala slzy do očí a to napriek tomu, že časť z nej už sme mali možnosť vidieť aj v traileri. Rovnako vynikajúca je aj scénka výsluchu mladého Marzina, ktorá skutočne má v sebe skvelú dávku vynaliezavosti ale aj napätia. Plus Alfred Molina ako Morales... povedzme si, že to čo má vo svojom priezvisku mu chýba najviac. Záver je vskutku prekvapivý vo filme sú skvelé zvraty a veľmi dobre vyprofilované postavy. A jednanie každého je absolútne pochopiteľné. Plus okrem iného ešte aj výborne stvárnený pocit viny. Ostal som prekvapený, že film mal trošku iný smer ako som čakal, no na druhú stranu je to len dobre. "The Secret In Their Eyes" je podľa mňa dobrou filmovou voľbou na túto zimu. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Príbeh v podstate nadpriemerný, ale v tomto scenáristickom rámci sa to dostalo až príliš často do slepých uličiek a podivných okolností, ktoré popierali logiku a chceli navodiť sugestívny pocit divákovi, aby sa jeho myseľ vydala úplne iným smerom a aby tak finálne tajomstvo bolo zároveň nečakaným prekvapením. Čo vlastne aj bolo, lenže pri spätom pohľade späť potom nechápem celé to divadlo a prenasledovanie tých ľudí vygenerovaných z nejakých 13 rokov starých fotografií. Inak, herecké obsadenie výborné, hoci Juliu Roberts som v tom zúboženom stave depresiami ubitej ženy ani nespoznal. ()

mzss1 

všetky recenzie používateľa

|78%| Shlédnuto v kině. Zachtělo se mi jít na něco do kina, tak jsem si pustil trailer k tomuto dílku a vyrazil jsem. No a ve finále jsem rozhodně spokojen. Zezačátku to sice nevypadá moc svižně, ale postupem času se hlavní 3 postavy neskutečně získám a baví mě to víc a víc. Chiwetel Ejiofor mě hodně bavil, působil na mě sice trochu naivně, jakým způsobem vyšetřoval a tak, ale to je jedině dobře – tím naopak vypadá film reálněji, než kdyby to byl profesionální vyšetřovatel. Nicole Kidman – jednak jsem si furt při sledování filmu říkal, sakra na to, že jí je skoro 50, tak vypadá skvěle. Hrála přirozeně, uvěřitelně. Julia Roberts hrála ze všech nejlíp. No, k dokonalosti bych jedině vylepšil režii. Bylo to naoko natočeno dost skromně, takovým stylem televizního seriálu, k tomu bych vylepšil trochu scénář, něco zajímavého bych přidal. Ale nevadí. Jak se film dere ke konci, atmosféra je víc a víc tajemnější. Líbilo se mi prolínání z minulosti do přítomnosti. Finále obsahovalo dvě šokující pointy. Alespon pro mě to bylo dost šokující a i skvělé, jaký nápady to mělo. V jednu chvíli mě fascinovala jedna pointa a za ní ještě šílenější. Takže moc a moc velká spokojenost. Celkově mohl mít film ještě lepší aspekty, ale i tak se jedná o zajímavý snímek, který se jen tak nevidí. Těším se na další shlédnutí. ()

Galéria (99)

Zaujímavosti (9)

Reklama

Reklama