Reklama

Reklama

Tajomstvo jej očí

  • Slovensko Tajomstvo ich očí (viac)
Trailer 5

Dvojica zohraných vyšetrovateľov FBI Jess (Julia Roberts) a Ray (Chiwetel Ejiofor) je zo dňa na deň rozorvaná vo chvíli, keď sa obeťou jednej vraždy stane dcera Jess. Obaja navyše s hrôzou sledujú ako je hlavný podozrivý prepustený a jeho stopy miznú v neznáme. Po trinástich rokoch hľadania nejakého vodítka nájde Ray stopu, ktorá by mohla priniesť vyriešenie prípadu a spravodlivosť. Na šokujúce tajomstvo, ktoré sa objaví, však nie je nikto z nich poriadne pripravený. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (21)

Trailer 5

Recenzie (201)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Príbeh v podstate nadpriemerný, ale v tomto scenáristickom rámci sa to dostalo až príliš často do slepých uličiek a podivných okolností, ktoré popierali logiku a chceli navodiť sugestívny pocit divákovi, aby sa jeho myseľ vydala úplne iným smerom a aby tak finálne tajomstvo bolo zároveň nečakaným prekvapením. Čo vlastne aj bolo, lenže pri spätom pohľade späť potom nechápem celé to divadlo a prenasledovanie tých ľudí vygenerovaných z nejakých 13 rokov starých fotografií. Inak, herecké obsadenie výborné, hoci Juliu Roberts som v tom zúboženom stave depresiami ubitej ženy ani nespoznal. ()

Morien 

všetky recenzie používateľa

Zajímalo by mě, jestli si režisér uvědomuje, že v jeho přepracované verzi příběhu vůbec nedává smysl nechávat tam románek mezi agentem a státní zástupkyní. V původní verzi je tento nenaplněný vztah dáván jako světlý protiklad temné posedlosti, která se zmocní zbytku příběhu, a který jako jediný nabízí možnost vykoupení. V tomto filmu to nevyřčené neodbytné naléhání Ejiofora na odtažitou a zřetelně nezainteresovanou Kidmanku maximálně zdvojuje chorobnou posedlost hlavního úchyláka a i Robertsky, a nevím, jestli to je zrovna paralela, kterou tam chtěli tvůrci budovat. Nedává to smysl ani proto, že emocionální finále filmu se odehraje právě mezi Ejioforem a Robertskou a to Kidmankovské "co by, kdyby" zůstane úplně nevyužité. Také tam nejspíš zařádil střihový skřítek, protože v jedné scéně se zničehož nic policajt se zástupkyní drží za ruku, aniž by to bylo jakkoliv připraveno ze strany filmu předtím. Film má mnohem víc problémů a smysl tam nedává i další spousta věcí, ale tohle mě štve nejvíc. Ale musím uznat, že atmosférou a zledovatěním tónu se mi Amíci zalíbili víc než Argentinci v původním filmu. ()

Reklama

Lyli 

všetky recenzie používateľa

Velké, velikánské, obří nic. Ukecaná nuda. Když uznám, že scéna, kdy zjistíme, kdo to leží v konťáku, je silná...a když řeknu, že snaha o šokují závěr, je chválihodná, tak to je vše, co lze pochválit. Problém je, že toto jsou dva momenty, které dělí nějakých 90 minut (odhaduju, a můj odhad na čas, vzdálenost a množství je na prd - což nic nemění) totálního opruzu! Fakt děs. ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Vyšeptalá Julia Roberts, chladná Nicole Kidman a jistota v podobě Chiwetela Ejiofora v pochmurném thrilleru, který si hraje na něco více, ovšem v konečném důsledku vyznívá naprázdno a nedokáže zcela pohltit. Zaujal mě trailer, ale přesně takový lehký nadprůměr jsem vlastně čekal, takže ok...6/10 ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Tak Julia sa mi nepáčila ani v Pretty Woman ani nikdy, ani za mlada, ani s dlhými vlnitými vlasmi a veľkými ústami ako Mick Jagger. Ale jej podoba v tomto filme je priam otrašujúca. Mega unavené oči, spuchnutá, hysterická a strih alá francúzsky princ z 14. storočia. Dokonca aj Jana z Arcu by si ju určite zmýlila s dauphinom. Inak ako thriller film vôbec nefunguje. Ejiofor pracuje v protiteroristickom, čo je dobré na oklamanie skutočných teroristov. Ale antichémia s Kidmankou bola hmatateľná. Dobrý námet je obalený v nudnom spracovaní, ktoré nedramatizuje ani hudba. Žiadna totiž vlastne neexistuje. ()

Galéria (99)

Zaujímavosti (9)

Reklama

Reklama