Reklama

Reklama

Tajomstvo jej očí

  • Slovensko Tajomstvo ich očí (viac)
Trailer 5

Dvojica zohraných vyšetrovateľov FBI Jess (Julia Roberts) a Ray (Chiwetel Ejiofor) je zo dňa na deň rozorvaná vo chvíli, keď sa obeťou jednej vraždy stane dcera Jess. Obaja navyše s hrôzou sledujú ako je hlavný podozrivý prepustený a jeho stopy miznú v neznáme. Po trinástich rokoch hľadania nejakého vodítka nájde Ray stopu, ktorá by mohla priniesť vyriešenie prípadu a spravodlivosť. Na šokujúce tajomstvo, ktoré sa objaví, však nie je nikto z nich poriadne pripravený. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (21)

Trailer 5

Recenzie (201)

ceskyhonza 

všetky recenzie používateľa

Opět musím konstatovat, že by bylo více než dobré a mnohem férovější, těch 5 hvězd zde rozdělit a moci tedy dávat např. 3,5*, což tomuto snímku dávám. Jinak budu stručný. Místy to působí sice trochu utahaně, ale jak se později ukáže, svůj důvod to má, tak vydžte, jako já a budete vlastně odměněni vcelku dobrým scénářem, dobrým herectvím a také poučením a připomenutím, že tam, kde selhává právo a spravedlnost, není nemístné si připomínat slova "Vyššího Principa" - "Z hlediska vyššího principu mravního, vražda na tyranu není zločinem." ()

stration 

všetky recenzie používateľa

Neuvěřitelně nudně natočený film, který celou dobu čeká, aby nám předvedl šokující pointu. Ta je sice fakt dobrá, ale celý děj před tím probíhá způsobem "už ho skoro máme - zase nám utekl". Ejiofor hraje dobře, Nicol je půvabná, Julia strhaná a všichni se snaží. Ale režiséra si mohli všichni vybrat podstatně lépe. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Remake (či správnejšie nová adaptácia knihy?) originálu môžeme chápať ako synekdochu amerického chápania pomsty po jedenástom septembri, kde ani tak nešlo o pravdu, ale nájdenie niekoho, kto by vinníkom byť mohol, alebo ani nemusel. Vitajte vo vojne. Obetný baránok síce nie je obetným baránkom v pravom slova zmysle, pretože je vinný tak či tak. Tento myšlienkový aspekt filmu je myslím upozadený oproti opäť nezmyselnému porovnávaniu, či je lepší originál, ktorý je vždy za lepší považovaný automaticky a aký má preto zmysel nakrúcať novú verziu. Krimi to už bola "iba" dobrá aj v pôvodnej verzii, rovnako milostná línia opäť škrípe, ale herci pomáhajú divákovi sa plynule dostať do mysle postáv a chápať ich motivácie a traumy. Hodnotím trochu vyššie, pretože tvorba Billyho Raya je zaujímavá a kvalitná priamo úmerne svojej nedocenenosti. ()

kocik1 

všetky recenzie používateľa

Uvzdychaná původní argentinská telenovela ode mě dostala za 2* jako že za originalitu. Od remaku jsem čekala, že ubyde fňukání a jakože významných dlouhých pohledů a zaměří se na myšlenku. Ale kdeže! Vzdychání zůstalo, myšlenka se rozplizla a i přes přítomnost Juli Robertsové vypadající konečně jako žena středního věku, tak nezbývá než ocenit film 1*. ()

bobby_jean 

všetky recenzie používateľa

Aj po repríze si stojím za svojím hodnotením. Počas druhého sledovania som chcela pochopiť výčitky ostatných užívateľov, no nepodarilo sa. Nemyslím, že "príliš dlhá stopaz" je problémom. Naopak, dlhšie scény vnímam ako príležitost precitit pohnútky jednej z hlavných postáv. Jej emócie a konanie. Skvelý výkon hercov a vnímanie problému z hľadiska jednej postavy posúva tento film ďalej. Výborný film, pri ktorom zimomriavky dostávali priestor na viackrát. ()

Galéria (99)

Zaujímavosti (9)

  • Kvôli časovému harmonogramu hlavných aktérov sa natáčanie filmu presunulo z mesta Boston do Kalifornie. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama