Reklama

Reklama

Četníci z Luhačovic

(seriál)
  • Česko Četnické trampoty (neoficiálny názov)
TV spot 1
Česko, 2017, 16 h 42 min (Minutáž: 82–86 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrajú:

Pavel Zedníček, Robert Hájek, Martin Donutil, Robert Jašków, Karel Dobrý, Jiří Langmajer, Igor Bareš, Dana Batulková, Ondřej Malý, Pavla Tomicová (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(12)

Obsahy(1)

Na žandársku stanicu v Luhačoviciach prichádza posila. Sú to dvaja mladí vojaci Zdenek a Martin, ktorí boli prevelení rovno z vojnového frontu. O policajnej práci vedia iba to, čo im povedali na prípravnom kurze, alebo čo sa dozvedeli z príručiek. Lenže prax je úplne iná a situácia na stanici zodpovedá povojnovému chaosu. Skúsený rakúsky veliteľ je odstavený na vedľajšiu koľaj a kvalifikáciou toho nového je najmä to, že ovláda český jazyk. Zdenek a Martin sú hodení do vody a neostáva im nič iné, len sa rýchlo zorientovať, pretože len čo si stihnú odložiť svoje vojenské kufre, odchádzajú k svojmu prvému prípadu. (RTVS)

(viac)

Recenzie používateľa tron k tomuto seriálu (3)

Pytláci (2017) (E01) 

Prvý diel a už zjavná veľká chuť byť novými Četníckymi humoreskami. Tie síce patria k mojim obľúbeným programom, na strane druhej nie som voči nim nekritický a uznávam, že niektoré časti sú fakt slabé, scenáre koľkokrát dosť biedne až jemne naivné a po vizuálnej stránke je to miestami tiež solídna slabota (Brno síce zbožňujem, ale proste to pôsobí poriadne, ehm... televízne). Četníci z Luhačovic sú na tom po vizuálnej stránke lepšie, dalo by sa povedať "filmovejšie". Postavy minimálne v prvej epizóde však ani zďaleka nie sú také sympatické, dobré a zaujímavé, ako v humoreskách, až na Pavla Zedníčka, ten je celkom fajn. ()

Baron Kafr (2017) (E02) 

Tak nie, stále to nie je ono. Kriminalistické prípady dosť slabé, nezaujímavé a jednoduché, atmosféra doby fajn a Zedníček tiež, ale to je zatiaľ asi tak všetko. Ako v Četníckych humoreskách, aj tu sa dosť svojsky medzi sebou bije feel good atmosférou s vcelku brutálnymi vraždami (dosť dobre nerozumiem takýmto postupom). ()

Evička (2017) (E05) 

„Ľudia sú beštie, to áno. Ale dokázali by spraviť niečo také?“ – „Videl som už horšie.“ Skvelý diel, 70%. Ak by to takto šlo ďalej, stane sa z toho seriálová klasika. Prípad s ukradnutou kravou slúži na vítané odľahčenie, pretože druhý prípad je riadne temný a vražedný. Možno si spomeniete na Vesničko má středisková, ale nechcem spoilerovať. Strašne veľa tomu dáva brutálne dobrý Karel Dobrý (sorry, musel som) ako šéf policajtov. ()

Reklama

Reklama