Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý ambiciózní kontrolor jízdenek Joe dohlíží na poslední vlak odjíždějící z Londýna do temné a bouřlivé noci. Ve vlaku je obvyklá sbírka cestujících - od protivného mladistvého po businessmanku-workoholičku. Náhle vlak s pištěním brzd zastavuje v lese, když narazí do čehosi na kolejích. Strojvedoucí, který šel situaci prozkoumat, se nevrací... (noelcoward73)

(viac)

Recenzie (89)

Flaxik 

všetky recenzie používateľa

Pomalu a vcelku úspěšně budovaná atmosféra filmu s poměrně snesitelnými postavami vzala v padesáté čtvrté minutě zasvé. V tu dobu se objevil první vlkodlaf. Velmi, velmi smutný příběh o tom, kterak amatérským monstrem, které vyskočilo z osmdesátkových hovadin, zabít celý film. Jsem v depresi a ač jsem první polovinu snímku snil o tom, jak dám po dlouhé době lykantropímu výtvoru minimálně čtyři hvězdy, tak, jak říkáme my angličtináři, mé sny nepřišly pravdivé a v druhé půlce jsem propadl depresím. Tři. Z lítosti. Velká škoda, bylo to tam. ()

hous.enka 

všetky recenzie používateľa

Jak asi může dopadnout hodnocení filmu, ve kterém hlavní roli hraje "mladý ambiciózní kontrolor jízdenek", kterému v životě nic nevychází tak, jak by chtěl? Howl je takový zvláštní horor. Líbil se mi začátek, kdy Joe kontroloval všem těm mimoňům lístky. Líbilo se mi, když se vlak zabrdil. Ale jakmile se objevily kopejtka, oj, šlo to rychle z kopce. Na můj vkus to celé nakonec příliš působila jako historka z Černé sanitky, a to sice není špatné, ale svůj klobouk z toho nesním. Howl to neumí s lekačkama a vlastně všichni herci jsou nepříjemní a bylo mi jedno, jak to s nimi dopadne. Bubáci jsou trochu odbytí a animátoři si dali záležet zejména na očích, což je podle mě laciná náhražka kvalitního bubáka. Howl je průměrný horor, který rychle odsejpá, ale mnoho překvapivého nepřináší. ()

Reklama

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Mladý sprievodca Joe sa nedočkal povýšenia v práci, v ktoré velmi dúfal, a tak ho čaká len ďalšia nudná cesta vlakom. Uprostred lesa však vlak kvôli poruche zastaví a pracovníkovi sa nepodarí opraviť ho. Čoskoro sa na oblohe objaví mesiac a lesom sa začne niesť prenikavé zavýjanie. Pre cestujúcich sa začína najhoršia noc ich života, pretože vlak zastavil uprostred teritória krvilačných vlkodlakov. - Jeden z mojich najočakávanejších hororov v tomto roku sa stal pre mňa jedným z najväčších sklamaní v tomto roku. Po minulom, na vlkodlakov úrodnom roku, som mal vela dôvodov tešiť sa na ďalší horor o vlkodlakoch, pretože Wolves a Wolfcop dostali po 5* a Late Phases velmi silné 4*. Tento rok sa na hororovej scéne objavil len Silverhide, a ten ako horor C-kategórie nebol ničím uspokojivým. Nanešťastie Howl v mojom rebríčku neprekonal ani jeden Werewolf horor z minulého roku. Z vecí ktoré boli výrazne kvalitné musím spomenúť kameru a gore. Kamera bola velmi dobrá a všetky zábery v tme boli prehladné. Gore bolo velmi dobré, aj keď sa tu nejaký Gorefest neobjavil. Vlkodlak sa najprv tajomne zakráda okolo vlaku a po okolitých lesoch, čo by malo byť náznakom budovania atmosféry. Prečo len náznakom? Pretože atmosféra sa ťažko vytvorí len vizuálnou stránkou, aspoň teda u mňa je na ňu potrebná kvalitná hudba. A čo urobil pán Paul E. Francis? Tento pán do tohto hororu nasadil také pecky a zvukové efekty, ktoré by sa hodili do animovanej rozprávky pre malé deti. Želám mu vela šťastia do budúcnosti, ale hororu sa dúfam bude už navždy vyhýbať. Ďalšou vecou, ktorá ma velmi sklamala, boli herecké výkony. Tie boli velmi slabé a to tu je dokonca Sarah z jedného z najlepších hororov môjho života The Descent. S príchodom vlkodlaka sa vytratila aj posledná nádej, že by sa mi tento horor mohol páčiť. Výzor vlkodlakov bol pre mňa rovnako sklamaním. Celkovo to radím medzi moje najväčšie sklamania v tomto roku. Škoda že som do toho nešiel bez žiadnych informácií ako do minuloročných hororov o vlkodlakoch, pretože by som z toho možno mal lepší pocit. Trailer ani nič som nevidel, ale aj z názvu už bolo jasné, o čo pôjde. Odpornú britskú angličtinu radšej ani nehodnotím, pretože to je otázka osobných preferencií. Velmi slabé 3*. + herečka z The Descent a The Descent 2 ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Večer před začátkem dalšího únavného pracovního týdne vhodná relaxačka k propláchnutí mozku. Ale žádný hluboký a intenzívní zážitek od toho nečekejte. Vlkodlaci jsou chvílemi hodně slušní (zblízka, když jsou hráni po staru a ne vyrobeni v PC), scénář průměrný, kamera i střih mizerné, herci výrazní a zajímaví, rozuzlení ubohé... takže taková všehochuť. Za týden už z toho v hlavě budu mít nejspíš jen takový neurčitý pocit, prostě průměrný spotřební horrůrek na jeden večer, nic víc, ani nic míň. ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Cestujúcich v stopnutom vlaku čaká noc ich života (alebo smrti), keďže za oknami si na nich robia chúťky vlkodlaci... Nie som našťastie naivný, aby som vkladal nejaké nádeje do vlkodlačích hororov dnešnej doby, keďže tie sú už maximálne tak pre deti a mládež, pokiaľ sa náhodou neobjaví výnimka potvrdzujúca pravidlo; ako "Late Phases" minulý rok. "Howl" je síce pomerne pozerateľný, ale strašne povrchný, prvoplánový a otravne predvídateľný počin, ktorý je strašidelný asi ako večerníček. Postavy boli typicky rozmanité, extrémne otravné a mne úplne ukradnuté, werewolf sa podľa očakávania polovicu filmu neukázal, aby následne šokoval nepodareným výzorom perverzného Yetiho s tanečným krokom. Vizuálne i celkovo film nudí, nemá svoj štýl, spolieha sa len na to, že sa odohráva v noci a kde môže, tam si lacno dopomáha s CGI. Chýba napätie, atmosféra a namiesto toho to obklopuje iba pachuť trápnosti, že som takmer nedal ani tie 2*. Vlkodlačích i vlakových hororov je dosť veľa na to, aby sa tento medzi nimi rýchlo a nenávratne stratil. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (3)

  • Interiéry (scénky ve vlaku) byly natáčeny v Londýny (část Croydon), exteriéry v lese v anglické části Wexham, přesněji Buckinghamshire. (herr_carter)

Reklama

Reklama