Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Než sa stal Eltonom Johnom, volal sa Reginald. Bol  to malý okuliarnatý dengľavý chlapec, ktorý si nie veľmi dobre rozumel so svojimi rodičmi. Zato s klavírom mu to išlo vynikajúco. Na začiatku robil len sprievodného klaviristu úspešnejším hudobníkom, do momentu keď stretol svoju spriaznenú dušu v podobe textára Bernieho Taupina. Od tohto stretnutia viedla už len strmá cesta na absolútny vrchol, možno až priveľmi rýchla a priveľmi strmá na to, aby sa dala zvládnuť bez alkoholu a drog. Tie pomáhali predovšetkým vo chvíľach, kedy sa Elton cítil sám, opustený a nemilovaný, čo sa mu stávalo prakticky stále. Lenže keď ste dušou rocker a showman, tak sa z každého problému skrátka vyspievate. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (15)

Trailer 1

Recenzie (470)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $40miliónovTržby USA $96,368,160Tržby Celosvetovo $195,179,299Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,413,978Tržby za predaj DVD v USA $3,456,843║ Režisér Dexter Fletcher sa teda riadne vyšvihol a točí ďalšiu vydarenú biografiu. K tomu tu má excelentného Tarona Egertona, ktorý si pýta Oscara. Šikovne zostavené, chytľavé, zvrhlé a pútavé divadielko. /80%/ ()

InJo 

všetky recenzie používateľa

Výborný Egerton v sympatické biografii, do značné míry pojaté jako tradiční muzikál. Kromě hudebních a tanečních čísel nejvíce zapůsobí emočně vypjaté scény s Eltonovými rodiči. A taky se musím přiznat, že po tomhle filmu je mi Elton John o dost bližší - nejen jako (skvělý) zpěvák a hudebník, ale hlavně jako člověk. 75 % ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Je jasné, že úspech Bohemian Rhapsody na seba nenechal dlho čakať a tak Dexter Fletcher , ktorý dokončoval Fredyho, natočil aj ďalšieho hudobného velikána - Eltona. Hneď na úvod poviem, že to určite nie je také dobré ako Queen. A to s niekoľkých dôvodou. Prvý a ten najväčší je ten, že Queen mám rád a poznám hromadu ich pesničiek, zatiaľ čo od Eltona moc toho nepoznám. Asi len to najznámejšie. Druhý dôvod je príbeh, ktorý ponúkne zmapovaný len úsek Eltonovho života. To ako sa dostal k hudbe a k alkoholu, poprípade k drogám. Zvyšok vyriešia titulky, v ktorých nás odbijú a zhrnú všetko podstatné. A ten tretí je, že nemám rád muzikáli. Musím uznať, že tu mi to toľko nevadilo a bolo to dávkované a prevedené celkom s citom a dobre to zapadlo do filmu, no aj tak nemôžem povedať, že by ma to zaujalo. Každopádne ako celok je to fajn, dobre to plynie, nenudí to a Taron Egerton to zahral celkom s chuťou a keby aj vyhral Oscara ako Rami Malek, nedivil by som sa. S prázdnymi rukami však tiež neodišiel a aspoň ten zlatý glóbus si odniesol. Určite zaujímavý film, ktorý odporúčam, ale nie tak zábavný ako o triedu lepší Bohemian Rhapsody. 80% - 4* ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Nie som pravým fanúšikom extravagantného šoumena Eltona Johna, ktorý vie parádne skombinovať - klavír so spevom, čo taktiež s doplnkom (pridaním) jeho typických, uletených kostýmov, pridáva na samotnej, konečnej zaujímavosti (hudobnej udalosti) spojenej s veľkým očakávaním, čo zo seba opäť vydá, ale i napriek tomu som si tento pozoruhodný retro snímok vskutku dosť užil, asi aj kvôli tomu, že sa na nič nehrá, je bez akejkoľvek servítky i cenzúry, je úplne prirodzený, ako sa len dá. Nedá sa povedať, že by bol totálne kontroverzný, akoby ste skrytou kamerou sledovali skutočného E.J. , ale aj tak má kopec silných sekvencií, ktoré sa neboja zájsť do krajnosti. _ Spevácka i-k-o-n-a sa podieľala na realizácii filmového diela, ako výkonný producent, čiže je úplne pochopiteľné, že si predovšetkým starostlivo ustrážil excelentného hereckého predstaviteľa - Tarona Egertona, ktorý je priam božský, skvostný, unikátny, alebo si myslím, že dohliadal nielen nad scenárom Leea Halla, ale určite i režisérovi Dexterovi Fletcherovi „fušoval” do remesla, keď mu radil, kedy nakrútiť najlepší záber... Spomínaný D. Fletcher, mimochodom dokončoval minuloročný filmový trhák - Bohemian Rhapsody (po problémovom r. Bryanovi Singerovi, aj tak považujem jeho zásluhy za najväčšie), ktorého spevák, líder - Freddie Mercury (r.m. Farrokh Bulsara), je podľa mňa oveľa lepší, charizmatickejší „SLÁVIK” , než Elton John (rod. meno Reginald Kenneth Dwight), s tým okrajovým paradoxom, že táto recenzia ide v tom duchu, že o veľkom šoumenovi sa nakrútil slávnostnejší snímok, než o interpretovi, ktorého vnímam, ako človeka s darom od Pána Boha pre dokonalý spev z nebies ! PS : Tvorcovia sa zvyčajne nevyhli typickým klišé, t.j. stvárňovanie postáv a stárnutie. Vezmite si, že medzi Bryce Dallas Howard a Taronom Egertonom je iba 8 ročný vekový rozdiel, a pritom sa ksichtia : „matka a syn” , už tým pádom sa film stáva menej uveriteľným, a to ešte nehovoriac o opotrebúvaní f. charakterov, to je mimo môjho rozumného chápania ! ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Umelecké vklady sú prínosom, páčili sa mi prechodové fázy medzi scénami, boli nápadité a oživovali snímok. Zobrazujúci výsek zo života legendárneho speváka Eltona Johna je síce v mnohom okázalý a pre niekoho možno kontroverzný, avšak neprekračuje hranice prijateľnosti. Vo filme odznejú známe hity, tempo filmu je skvelé a napriek jednoduchému príbehu určite poteší. Taktiež aj balansovanie medzi hudobným filmom a muzikálom. Oceňujem herecký výkon Tarona Egertona v úlohe speváka. 4+ ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (24)

Súvisiace novinky

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (viac)

Třetí Sherlock Holmes našel režiséra

Třetí Sherlock Holmes našel režiséra

12.07.2019

Režisér dvou úspěšných hudebních biografií Rocketman a Bohemian Rhapsody (film přetočil a dodělal po Bryanu Singerovi) Dexter Fletcher byl vybrán pro režii třetího Sherlocka Holmese s Robertem… (viac)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené